Home Nyheter Teckningsoption ger Cyxone kassainjektion

Teckningsoption ger Cyxone kassainjektion

Teckningsoption ger Cyxone kassainjektion

25 september, 2019

Sedan halvårsskiftet 2019 har Cyxones aktiekurs stigit med 84 procent, om man mäter från årsskiftet har den ökat hela 130 procent. Anledningen är sommarens framsteg i bolagets projekt både när det gäller läkemedelskandidaten T20K avseende multipel skleros och för sin kandidat Rabeximod mot ledgångsreumatism.
När Cyxone förra året gjorde en företrädesemission ingick en vederlagsfri teckningsoption i erbjudandet, TO3. Vid det tillfället tog bolaget in cirka 44 Mkr. Nu har innehavarna haft möjlighet att utnyttja optionen och utfallet blev att 66 procent av teckningsoptionerna utnyttjades och Cyxone kan därmed stärka sin kassa med 62,4 Mkr före emissionskostnader, vilket är ett avsevärt tillskott. I halvårsrapporten 2019 redovisade bolaget en kassa på 23,9 Mkr.
Enligt villkoren för TO3 kunde innehavarna teckna aktier till kursen 5,37 kr, vilket efter bolagets positiva trend var 25 procents rabatt till det volymvägda genomsnittet på aktien under avläsningsperioden som löpte mellan 19 och 30 augusti. Teckningen innebär en utspädning på 23,7 procent för de som ägde aktier men inte deltog i teckningen.

Kliniska framsteg och insiderköp

I augusti levererade Cyxone resultat från sin fas I-studie med T20K och man kunde bekräfta en fördelaktig säkerhetsprofil och tolerabilitet i människa. Nästa steg blir att göra ytterligare en fas I-studie med en oral substansberedning.
Även kandidaten Rabeximod mot ledgångsreumatism har gått framåt under sommaren. Cyxone bolaget förbereder en fas IIb-studie och ansökningar skall skickas till nio europeiska länder under hösten 2019. BioStock har tidigare rapporterat att bolaget dessutom har ansökt om särläkemedelsstatus, vilket skulle innebära en förenklad regulatorisk process. Läs mer.
Insynspersoner i bolaget har under augusti och september köpt aktier i Cyxone, vilket också har bidragit till intresset runt bolaget. Kjell G. Stenberg, Cyxones vd, köpte drygt 17 000 aktier och styrelseordförande Bengt Junno flaggade för att han utnyttjade 100 000 av de aktuella teckningsoptionerna.
Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från. [et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev