Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet torsdag 5 september

Nyhetssvepet torsdag 5 september

Nyhetssvepet onsdag 29 maj

Nyhetssvepet torsdag 5 september

5 september, 2019

»  Cyxone siktar på särläkemedelstatus
»  Redwood Pharma byter finansieringsmodell 
»  Uppskruvat tempo och kapitalresning för BrainCool
»  RhoVac byter vd för ytterligare fokus på affärsutveckling
»  Intervju med 2cureX från LSX Nordic Congress
»  Kan Follicums peptider bli ett vinnarrecept mot diabetes?

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 35 här
Zealand Pharma har emitterat 3.975.000 nya aktier till ett värde av cirka 560 MDKK. Läs mer.
Sigrid Therapeutics stänger övertecknad företrädesemission på 15,5 Mkr för att påskynda marknadsgodkännandet av SiPore15 för sänkning av blodsocker. Läs mer.
Alteco Medicals certifieringsorgan, LRQA, som utfärdar tillstånd att sälja produkter inom EU, avbryter sin verksamhet på grund av Brexit. Läs mer.
Bristol-Myers Squibb och Pfizer har presenterat resultat från analysen NAXOS som visar att Eliquis (apixaban) är associerat med en lägre frekvens av allvarliga blödningar, stroke och systemiska tromboemboliska händelser. Läs mer.
AcuCorts prospekt för bolagets företrädesemission har godkänts och registrerats av Finansinspektionen. Läs mer.
InDex Pharmaceuticals har uppdaterat sin lista med ägarinformation per den 30 augusti. Läs mer.
Elekta har tecknat ett exklusivt distributörsavtal med DOSIsoft gällande MU2Net, EPIbeam and EPIgray. Läs mer.
Dicot har utsett Mangold Fondkommission till likviditetsgarant för bolagets aktie listad på Spotlight Stock Market. Läs mer.
PolarCool har utsett Matz Johansson till ny vd. Han ersätter bolagets tillförordnade vd, Iman Ziai, som övergår till rollen som CFO och IR-ansvarig. Läs mer.
Bactiguard har rekryterat läkaren och forskaren Stefan Grass till en nyinrättad, global roll som Chief Medical & Technology Officer. Läs mer.
Ny studie visar hur analyser kan underlättas för diagnos och behandling av patienter med den reumatiska sjukdomen Systemisk Lupus Erythematosus (SLE). Läs mer.
Rapporter/kommunikéer:
Oncology Venture
Nyheter inkomna i går eftermiddag:
Oncology Venture meddelade att man utsett Steve Carchedi som ny vd och Henrik Moltke som ny CFO samt att man föreslagit en företrädesemission på 100 Mkr. Läs mer. Bolaget kom senare ut med ytterligare information gällande villkoren för den föreslagna emissionen. Läs mer.
Cyxone ska undersöka om det går att söka särläkemedelsstatus, så kallad orphan drug designation (ODD), för läkemedelskandidaten Rabeximod i USA och EU. Läs mer.
Enzymaticas placebostudie med ColdZyme visar att behandlingen inte uppnådde det primära målet att signifikant förbättra livskvaliteten vid förkylning. Läs mer.
Europeiska kommissionen har godkänt Janssens STELARA (ustekinumab) för behandling av måttlig till svår aktiv ulcerös kolit. Läs mer.
Novo Nordisk har meddelat att European Society of Cardiology (ESC) rekommenderar peptiden semaglutid för behandling av personer med typ 2-diabetes med hög risk för eller etablerad hjärtkärlsjukdom. Läs mer.
Karo Pharmas förvärv av samtliga aktier i Trimb Holding från Avista Capital Partners och övriga aktieägare har godkänts av Konkurrensverket. Läs mer.
Coronaria har köpt drygt 1,4 miljoner aktier i Silmäasema. Läs mer.
Episurf Medicals knäimplantat Episealer har registrerats och godkänts för försäljning i Italien. Läs mer.
Quickcool överväger att genomföra en omvänd fusion med ett bolag som inriktar sig på kosttillskott, bioteknik och läkemedel. Läs mer.
Bioservo Technologies har tecknat ett exklusivt distributörsavtal med ITURRI Group för att sälja den senaste versionen av Ironhand på den tyska, spanska, portugisiska och polska marknaden. Läs mer.
Cantargia har skickat in en ansökan om ett pre-IND-möte med amerikanska läkemedelsverket, FDA, för att diskutera dokumentation och en ny fas I-kombinationsstudie med antikroppen CAN04. Läs mer.
Oasmia har utökat sitt ledningsteam. Läs mer.
Demants tekniska problem den 3 september berodde på ett olagligt dataintrång. Läs mer.
PCI Biotech meddelar att personaloptioner har nyttjats och att bolagets aktiekapital därmed ökat. Läs mer.
Den 27 augusti gick Biostock Live av stapeln i Stockholm med bolagen Oncology Venture, Lipum, Lipidor, Dicot och Redwood Pharma. Klicka på bolagsnamnen för mer information.
Vinnare i lunchhandeln:
LifeAssays +38,16 Camanio Care +9,06% NextCell +7,37% Prolight Diagnostis +6,08% PharmaLundensis +5,82% Promore Pharma +4,51%
Förlorare i lunchhandeln:
Micropos Medical -10,48% AlphaHelix -10,28 Enzymatica -10,00% WntResearch -9,09% SensoDetect -8,03% SECTRA -7,26%
Index:
OMXS30 +0,23% Hälsovård -1,34%

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev