Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet tisdag 24 september

Nyhetssvepet tisdag 24 september

Nyhetssvepet måndag 11 december

Nyhetssvepet tisdag 24 september

24 september, 2019

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 38 här
Ortivus har erhållit en order från South West Ambulance Service Trust (SWAST) om leverans av MobiMed journal till södra Englands sjukvårdsdistrikt med ett totalt värde av cirka 100 Mkr. Läs mer.
Klaria presenterar idag positiva resultat från en preklinisk proof-of-concept-studie (PoC) som innebär att projektet nu är redo för klinisk utveckling, där fokus kommer att ligga på behandling av akut smärta. Läs mer.
Preliminära resultat från LIDDS fas IIb-studie LPC-004 bekräftar att kandidaten Liproca Depot fungerar vid behandling av patienter med prostatacancer. Läs mer.
Aptahem tidigarelägger publiceringen av bolagets delårsrapport till den 24 oktober. Läs mer.
NattoPharma har ingått ett avtal om likviditetsgaranti med Norne Securities som börjar gälla den 25 september. Läs mer.
Personer i Immunovias ledningsgrupp har sålt aktier i bolaget. Läs mer.
Oncopeptides meddelar att samtliga aktieoptioner som innehas av ledande befattningshavare inom bolagets optionsprogram 2012/2019 och relaterade teckningsoptioner har utnyttjats. Läs mer.
Pfizer tillkännager att den europeiska läkemedelsmyndighetens kommitté för humanläkemedel, CHMP, rekommenderar EU-kommissionen att godkänna BAVENCIO (avelumab) i kombination med axitinib för behandling av vuxna patienter med avancerad njurcellscancer. Läs mer.
Phase Holographic Imaging (PHI) meddelar att en ny guide för cellavbildningsteknik från SelectScience hjälper forskare att finna den bästa utrustningen för sina tillämpningar. Läs mer.
Universitetssjukhuset i Oslo kommer att ingå i Targovax studie med huvudkandidaten ONCOS-102 för behandling av långt framskriden hudcancer. Läs mer.
Össur har publicerat ett program för dagens kapitalmarknadsdag i Köpenhamn. Läs mer.
Forskare vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet, har publicerat resultat av en studie som visar att vart fjärde hjärta som undersöks för donation riskerar att väljas bort på grund av stressutlöst hjärtsvikt. Läs mer.
Före detta Malmö Redhawks-spelaren Erik Andersson, som numera är verksam i PolarCool, har intervjuats av HockeySverige.se. Läs intervjun.
Innowearable, som utvecklat en teknik för att avläsa mjölksyrenivåer momentant utan blodprov, bjuder in till ett webbmöte den 1 oktober. Läs mer.
Rapporter/kommunikéer:
Follicum
Nyheter inkomna i går eftermiddag:
Bayer meddelar att precisionsläkemedlet Vitrakvi (larotrectinib) har fått marknadsgodkännande inom EU för behandling av vuxna och barn med solida tumörer. Läs mer.
Karolinska Developments portföljbolag Aprea Therapeutics har lämnat in en ändring i bolagets ansökan om notering på Nasdaq Global Select Market och har fastställt aktiens pris till 14-16 USD. Läs mer.
Lipidor har godkänts för listning på Nasdaq First North Growth Market med första handelsdag den 27 september. Läs mer.
Getinge har bjudit in till en presentation av bolagets kvartalsrapport den 18 oktober. Läs mer.
Hofseth Biocare har startat ett incitamentsprogram för nyckelpersoner med erbjudande om köp av aktier i bolaget. Läs mer.
Oriola har utsett en nomineringskommitté. Läs mer.
Attana presenterade sin tredje generations biosensorteknologi på National University of Singapore’s Life Sciences Institute Core Facilities Day den 20 september. Läs mer.
Mia Wadelius, verksam inom klinisk farmakologi på Akademiska sjukhuset i Uppsala och tillika professor vid Uppsala universitet, har sällat sig till listan över världens mest citerade forskare. Läs mer.
Forskare från Uppsala universitet har upptäckt en mekanism för hur nya blodkärl bildas. Läs mer.
Nordens biomedicinska analytiker ska träffas i Borås den 25-26 september för att diskutera aktuella frågor. Läs mer.
Novozymes har lämnat information om bolagets återköpsprogram. Läs mer. Så har även Novo Nordisk (läs mer) och Össur. Läs mer. Össur har även rapporterat om insiderhandel. Läs mer.
Ellen har inlett ett samarbete med Åhléns som kommer att lansera hela bolagets produktsortiment. Läs mer.
Vinnare i lunchhandeln:
Ortivus +36,26% Aptahem +15,74% Saniona +8,66% Invent Medic +8,37% Klaria Pharma +7,34% AcuCort +7,25%
Förlorare i lunchhandeln:
Karolinska Development -10,00% QuickCool -6,76% Alteco -6,67% Panion -6,64% PExa -6,45% QuiaPEG Pharmaceuticals -6,43%
Index:
OMXS30 0,00% Hälsovård +0,84%

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev