Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet onsdag 18 september

Nyhetssvepet onsdag 18 september

Nyhetssvepet fredag 12 juli

Nyhetssvepet onsdag 18 september

18 september, 2019

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 37 här
Klaria meddelar att storskalig produktion av migränprodukten KL-00119 oral film (sumatriptan) har inletts. Läs mer.
Saniona rapporterar positiva kliniska resultat i fas IIa-studie med Tesomet för behandling av tonåriga patienter med Prader-Willis syndrom. Läs mer.
BrainCool ansöker om försäkringsersättning (NUB) för RhinoChill i samarbete med ledande universitetssjukhus i Tyskland. Läs mer.
Biovica och amerikanska SWOG Cancer Research Network har ingått avtal om att studera den kliniska nyttan av DiviTum genom att analysera blodprov från patienter i cancerstudien SWOG S0226. Läs mer. Biovica har även bjudit in investerare, analytiker och media till en telefonkonferens den 19 september. Läs mer.
AstraZeneca har tecknat ett nytt samarbetsavtal med Ironwood Pharmaceuticals i Kina, Hong Kong och Macau som ger AstraZeneca fullt ansvar för att utveckla, tillverka och kommersialisera Linzess (linaclotide) för behandling av patienter med IBS och förstoppning. Läs mer.
Hofseth Biocare har offentliggjort resultatet av bolagets kapitalresning. Läs mer.
Silmäasema räknar med något bättre EBITDA-marginal under 2019 jämfört med föregående år. Läs mer.
AcuCorts läkemedelskandidat ISICORT för behandling av akuta allergiska reaktioner väntas nå marknadsgodkännande under 2020. Läs mer.
XVIVO Perfusion har sålt systemet XPS till kliniken CHINA – JAPAN FRIENDSHIP HOSPITAL i Peking. Läs mer.
Episurf Medical har planerat in den 600:e operationen med implantatet Episealer. Läs mer.
Nanexa utvidgar samarbetet med animal health-bolaget som utvärderar plattformen PharmaShell för administrering och dosering av läkemedel. Läs mer.
Hansa Biopharma har presenterat positiva resultat från en poolad analys av fas II-studier med kandidaten imlifidase för njurtransplantation. Läs mer.
Attanas QCM-teknik har använts för att utvärdera effektiviteten av en ny metod för isolering av kolesterol vid hjärt-kärlsjukdomar. Läs mer.
Forskare vid Karolinska Institutet kommer att presentera resultat från en studie inriktad på typ 2-diabetes vid konferensen European Association for the Study of Diabetes (EASD) i Barcelona den 16-20 september. Läs mer.
Medicover har offentliggjort valberedningens sammansättning inför årsstämman 2020. Läs mer.
Ny rapport visar att svensk blodcancervård brister i viktiga aspekter som information, tillgänglighet, kontinuitet, samverkan och bemötande. Läs mer.
Pojkar är inkluderade i HPV-vaccination enligt regeringens budgetproposition för 2020. Läs merLäs hela propositionen.
Svenska Läkaresällskapet och SLS Kandidat- och underläkarförening lanserar en podd om global hälsa och hållbar utveckling. Läs mer.
Rapporter/kommunikéer:
VibroSense Dynamics
Kallelser till bolagsstämmor:
ChemoMetec  LifeAssays
Nyheter inkomna i går eftermiddag:
Follicum har fått ett preliminärt godkännande (Notice of Allowance) från det amerikanska patentverket USPTO för en patentansökan som ska ge ett utvidgat skydd för produktkandidaten FOL-005. Läs mer.
Cyxone har meddelat att onsdagen den 18 september är sista dag för teckning av aktier genom utnyttjandet av bolagets teckningsoptioner av serie 3. Läs mer.
CarpoNovum har genomfört en private placement om 30 Mkr till strategiska och kvalificerade investerare för att etablera bolagets kirurgiska system CREX som ”golden standard”, inledningsvis i Sverige och övriga Norden. Läs mer.
Biogen har rankats som bästa bioteknikbolag i Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World). Läs mer.
European High Growth Opportunities Securitization Fund har begärt konvertering av konvertibler till 500 000 aktier i QuickCool. Läs mer.
MedicPen har fått teckningsförbindelser om cirka 0,2 Mkr och emissionsgarantier om cirka 23,8 Mkr motsvarande totalt 80 procent av företrädesemissionen. Läs mer.
Xbrane uppfyller kraven för notering på Nasdaq Stockholm och handel i aktien på huvudlistan inleds den 23 september. Läs mer.
Episurf Medical har meddelat att det amerikanska patentverket USPTO har för avsikt att bevilja bolagets patentansökan Design method of a rig inom området för individanpassade kirurgiska instrument med koppling till implantatet Episealer Femoral Twin. Läs mer.
Orphazyme ska delta i ett möte för att lansera plattformen Rare Disease Cures Accelerator Data and Analytics Platform (RDCA-DAP) som finansierats av den amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA. Läs mer.
Diamyd Medical har presenterat preliminära resultat från GABA/Diamyd-studien som genomförts i USA. Läs mer.
RaySearch Laboratories har meddelat att de första behandlingarna med dosplaner i systemet RayStation nu har genomförts. Läs mer.
Nanologica har publicerat ett förtydligande gällande den kliniska studien av läkemedelskandidaten NIC-001. Läs mer.
Den 17 september genomfördes AktiedagenMedicon Village i Lund där ett flertal life science-bolag medverkade. Läs mer.
Nelson Khoo, medgrundare av Pro Test Diagnostics, har nominerats till Årets nybyggare i Region Nord – en utmärkelse som går till en entreprenör som nyligen kommit till Sverige och startat ett företag som varit aktivt i minst två år. Läs mer.
Attana kommer att delta i Stora Aktiedagen i Göteborg den 4 november. Läs mer.
Silmäasemas Chief Medical Officer, Roope Sihvola, ansluter sig till bolagets ledningsgrupp. Läs mer.
Artificiell intelligens och vårdrobotar finns på agendan när Region Västerbotten deltar i Medicinteknikdagarna i Linköping den 1-3 oktober. Läs mer.
Under september skickar Region Skåne ut ett självtest för gynekologisk cellprovtagning till 15 000 skånska kvinnor. Läs mer.
Seminariet En pitch för hälsa i stadsutveckling arrangeras av Stockholm Science City och Business Arena Stockholm den 18 september. Läs mer.
Vinnare i lunchhandeln:
Klaria Pharma +15,92% Saniona +10,53% Biovica International +9,91% Integrum +9,69% Enzymatica +8,15% QuiaPEG Pharmaceuticals +6,79%
Förlorare i lunchhandeln:
PharmaLundensis -9,09% Acarix -8,31% Zenicor -7,96% Micropos Medical -7,41% Chordate Medical -7,41% Redsense Medical -7,31%
Index:
OMXS30 +0,48% Hälsovård +1,32%

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev