Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet måndag 30 september

Nyhetssvepet måndag 30 september

Nyhetssvepet tisdag 21 maj

Nyhetssvepet måndag 30 september

30 september, 2019

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 39 här
Swedish Orphan Biovitrum (Sobi) tillkännager en slutlig överenskommelse om att förvärva Dova Pharmaceuticals till ett värde av cirka 9 miljarder kronor efter full utspädning. Läs mer.
Saniona meddelar att det registrerade antalet aktier och röster i bolaget har ändrats till följd av konvertering av konvertibler. Läs mer. Även Immunovia har rapporterat om nytt aktiekapital och antal aktier (läs mer), liksom Hansa Biopharma (läs mer), Swedish Orphan Biovitrum (läs mer), Bonesupport (läs mer) och LIFEASSAYS (läs mer).
Sedana Medicals medicintekniska produkt AnaConDa har godkänts för användning på barn av det europeiska certifieringsorganet BSI Group. Läs mer.
Gabather har med anledning av den förestående företrädesemission upprättat ett prospekt som nu godkänts av Finansinspektionen. Läs mer.
AcuCort har lämnat in en nationell hybridansökan till svenska Läkemedelsverket för godkännande av bolagets läkemedelskandidat ISICORT. Läs mer.
Lipums COO, Pernilla Abrahamsson, kommer att medverka i French-Swedish Life Science Days i Paris den 1-2 oktober. Läs mer.
Som ett led i Oriolas effektiviseringsprogram kommer Kronans Apotek att stänga nio apotek, vilket berör totalt 83 tjänster inom Oriola-koncernen i Finland och Sverige. Läs mer.
UmanDiagnostics anställer fler till kontoret i Umeå. Läs mer.
Stenocare har slutfört sin första cykel med odling och skörd av cannabis utan användning av bekämpningsmedel. Läs mer.
Ortivus har tecknat avtal med ST Engineering för leverans av Ortivus MobiMed-teknologi i Singapore. Läs mer.
Aino Health och Monetra har tecknat ett samarbetsavtal i Finland där Monetra kommer att sälja Ainos plattform och tillhörande tjänster. Läs mer.
iZafe har tecknat ett samarbetsavtal med Doro Care i Norge för distribution och försäljning av läkemedelsautomaten Dosell. Läs mer.
Prebona har erhållit en första order från en ny återförsäljare i Kina. Läs mer.
Amgen har presenterat nya kliniska data från en fas I-studie som utvärderar AMG 510 hos patienter med solida tumörer. Läs mer.
Episurf Medical meddelar att den vetenskapliga sammanfattningen Patient specific mini-metal implants. The future of cartilage repair for the right patient har accepterats för podiumpresentation vid Endoprothetikkongress i Berlin den 13-15 februari 2020. Läs mer.
Fastighetsvärden Hemsös meddelar att ett tioårigt hyresavtal om 13 000 kvadratmeter har tecknats med Raysearch Laboratories i en fastighet som är under uppförande intill Nya Karolinska Sjukhuset. Läs mer.
Ambu har publicerat en finanskalender för 2019/20. Läs mer.
Redeye har publicerat en analys av InDex Pharmaceuticals. Läs mer.
Diabetes, antibiotikaresistens och kommunikation kommer att behandlas på mässan Apoteksforum i Stockholm den 26–27 november. Läs mer.
Nyheter inkomna efter fredag lunch:
Karolinska Development har beslutat att förlänga teckningsperioden ytterligare för bolagets riktade nyemission (läs mer) och har även publicerat ett prospekttillägg (läs mer).
Avidicare har säkrat 30 Mkr i en nyemission. Läs mer.
Swedish Orphan Biovitrum (Sobi) har ingått ett utökat avtal med Sanofi om att utnyttja tidig optionsrätt till utveckling och kommersialisering av BIVV001 och kommer därmed att göra en betalning till Sanofi på 50 MUSD. Läs mer.
AstraZeneca har presenterat positiva resultat från fas II-studien med Lynparza (olaparib) för kvinnor med nydiagnostiserad äggstockscancer. Läs mer. Bolaget har även presenterat goda resultat från fas III-studien med Tagrisso (osimertinib) för patienter med icke-småcellig lungcancer. Läs mer.
Merck har meddelat att den europeiska läkemedelsmyndighetens vetenskapliga kommitté för humanläkemedel, CHMP, rekommenderar EU-kommissionen att godkänna Rebif (interferon beta-1a) som behandlingsalternativ under graviditet och amning vid skovvis förlöpande multipel skleros (MS). Läs mer.
Nya resultat visar att Novartis läkemedel Kisqali (ribociklib), i kombination med östrogenhämmande behandling, signifikant ökar överlevnaden bland kvinnor som genomgått klimakteriet och har bröstcancer som spridit sig i kroppen. Läs mer.
Isofol har tillkännagett en posterpresentation av den globala fas III-studien med arfolitixorin i metastaserande kolorektal cancer vid kongressen European Society for Medical Oncology (ESMO) som nu pågår i Barcelona. Läs mer. Där har även BerGenBio presenterat två posters från bolagets fas II-studie med bemcentinib (BGB324). Läs mer.
Initiator Pharma har påbörjat doseringen av de sista patienterna i den kliniska fas IIa-studien (Proof-of-Concept) med IPED2015. Läs mer.
Bactiguard har mottagit en ny order från Well Lead Medical i Kina som kommer att generera intäkter i tredje kvartalet på cirka 4,8 Mkr. Läs mer.
Spago har meddelat att den första patienten i den kliniska studien SPAGOPIX-01 vid Akademiska Sjukhuset i Uppsala har doserats med kontrastmedlet SN132D och därefter genomgått MR-undersökning. Läs mer.
Camanio Care har tecknat en avsiktsförklaring med Brighter avseende ett förvärv av samtliga aktier i Camanio Cares dotterbolag. Läs mer.
MedicPen har meddelat att den fjärde och sista testfasen i TIM-projektet på Nordjylland i Danmark avslutas den 30 september. Läs mer.
Elos Medtech har utsett en valberedning inför årsstämman 2020. Läs mer.
Medistim har publicerat information om bolagets aktieägare. Läs mer.
Coronaria har publicerat ett preliminärt utfall av köpet av aktier i Silmäasema. Läs mer.
Inhalation Sciences har publicerat en intervju med bolagets nya vd, Manoush Masarrat. Läs mer.
Vinnare i lunchhandeln:
ProstaLund +16,25% Pharmacolog i Uppsala +16,25% Ziccum +12,32% Prolight Diagnostics +10,77% Xintela +7,59% LifeAssays +7,28%
Förlorare i lunchhandeln:
Camanio Care -8,28% A1M Pharma -7,42% Redwood Pharma -6,91% Enzymatica -6,18% Cline Scientific -5,84% SenzaGen -5,03%
Index:
OMXS30 +0,24% Hälsovård -0,49%

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev