Home Nyheter Intervju med 2cureX från LSX Nordic Congress

Intervju med 2cureX från LSX Nordic Congress

Intervju med 2cureX från LSX Nordic Congress

2 september, 2019

När LSX Nordic Congress gästade huvudstaden förra veckan, var danska 2cureX ett av de deltagande bolagen. För BioStock – som är partner till LSX – passade vd Ole Thastrup på att poängtera att 2cureX har utvecklat IndiTreat-testet som ett verktyg för förskrivande läkare att kunna hitta rätt behandling i djungeln av cancerläkemedel, och därigenom erbjuda en verkligt individanpassad behandling, men att bolaget inte utvecklar nya cancerläkemedel.
LSX Nordic (Life Science Executives) anordnade den 28-29 augusti återigen ett välbesökt investerar- och partneringkonvent i Stockholm. Fler än 250 biotech- och medtech-bolag i Norden fick här en chans att frottera med över 50 internationella investerare med en väldokumenterad historia av investeringar i nordiska life science-bolag.
Eventet anordnades i samarbete med Nasdaq Nordic, en av de mest framgångsrika marknadsplatserna i Europa på senare år, tillika ett ledande nav för investeringar inom life science-branschen. Utöver det har Stockholm också seglat upp som en av de mest populära IPO-marknaderna inom detta segment.

2cureX en av deltagarna

Danska 2cureX har utvecklat IndiTreat, ett test som matchar den enskilde cancerpatienten men den mest effektiva cancerbehandlingen. Avsikten är således att varje cancerbehandling skall vara individanpassad. Detta leder till snabbare beslut om mest optimal behandling, samtidigt som oönskade biverkningar och tumörresistens kan undvikas. Sammanfattningsvis så blir effekten i slutändan en hög patientnytta, kostnadseffektiva behandlingar och reducerade utvecklingskostnader.

Så fungerar IndiTreat

Från ett litet vävnadsprov genererar IndiTreat tusentals 3D-mikrotumörer som har samma egenskaper som tumören eller metastaserna hos den enskilde patienten.
Dessa tumöroider testas därefter mot en palett av läkemedel, som behandlande läkare väljer ut, antingen enskilt eller i kombination. Utifrån detta fattas därpå beslut om den teoretiskt mest framgångsrika behandlingen
Se intervjun med 2cureX vd Ole Thastrup nedan

YouTube video

Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från. [et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev