Home Nyheter Följ höstens första BioStock Live i direktsändning

Följ höstens första BioStock Live i direktsändning

Följ höstens första BioStock Live i direktsändning

27 augusti, 2019

Så var det äntligen dags för höstterminens första BioStock Live STHLM! I dagens event i Stockholm deltar fem life science bolag som alla bjuder på högintressanta presentationer. 
Först ut är emissionsaktuella Redwood Pharma vars företrädesemission inleds den 4 september. Bolagets affärsidé är att utveckla nya ögonläkemedel inom områden med stora behov och dess ledande produkt är en ny behandling för kroniskt torra ögon, ett tillstånd som främst drabbar kvinnor efter klimakteriet.
Därefter följer en presentation från onoterade Lipidor som utvecklar läkemedel för behandling av hudsjukdomar som psoriasis, bakteriella hudinfektioner och atopisk dermatit. Med bolagets patenterade formuleringsteknologi AKVANO kan läkemedel, vars patenttid löpt eller kommer att löpa ut, omformuleras och förbättras med avseende på effekt, biverkningar och användarvänlighet.
Nästa bolag ut är Uppsalabolaget Dicot vars fokus ligger på erektil dysfunktion och för tidig utlösning. Bolaget utvecklar patenterade kandidatsubstansen Libiguin, har genomfört en rad prekliniska studier och siktar nu på att resa kapital för att finansiera en klinisk fas I-studie med sin kandidat.
Dagens fjärde presentation kommer ifrån ännu ett onoterat bolag. Umeåbolaget Lipum, som ingår i Umeå Biotech Incubator och utvecklar ett biologiskt läkemedel för behandling av kroniska autoimmuna inflammatoriska och autoinflammatoriska sjukdomar.
Dagens program avslutas av  danska cancerbolaget Oncology Venture som har ett flertal cancerläkemedel i fas II- och fas I/II-studier, samt plattformsteknologin DRP (Drug Response Predictor) med vilken man kan analysera en tumör och utifrån dess genetiska profil avgöra vilka läkemedel som kommer att ha effekt.
Eventet arrangeras i samarbete med Nyhetsbyrån Direkt i centrala Stockholm och kan följas direkt från kl 10:00. Klicka på videon nedan eller bilden ovan för att följa sändningen.

YouTube video

SCHEMA & TIDER
10:00………BioStock hälsar välkomna (start livesändning)
10:05………Redwood Pharma (Martin Vidaeus, vd)
10:25………Lipidor (Ola Holmlund, vd)
10:45………Dicot (Göran Beijer, vd)
11:05………Lipum (Einar Pontén, vd)
11:40………Oncology Venture (Claus Frisenberg Pedersen, CCO)
12:00………Mingel & lättare förtäring
Presentationerna kan komma att hållas på engelska.
Vill du ha inbjudningar till kommande event? Anmäl dig nedan!
[et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev