Home Nyheter Revolution Medicines tar in 100 miljoner USD i ny finansieringsrunda

Revolution Medicines tar in 100 miljoner USD i ny finansieringsrunda

Revolution Medicines tar in 100 miljoner USD i ny finansieringsrunda

12 juli, 2019

Bioteknikbolaget Revolution Medicines rider onekligen på en framgångsvåg just nu. Inte nog med att man köpte upp Warp Drive Bio, ett bolag med en mycket intressant onkologipipeline, och ingått ett samarbete med läkemedelsjätten Sanofi, nu har Revolution Medicines tagit in 100 miljoner USD i en färsk finansieringsrunda.
För två år sedan lade Kalifornienbaserade Revolution Medicines ner sin satsning på läkemedel mot svamp för att istället bli ett onkologibolag. Redan året efter, 2018, tog Revolution in 56 miljoner USD i en finansieringsrunda som syftade till att ta utvecklingen av bolagets experimentella behandling vidare.

Kandidat med potential att hämma tumörtillväxt

Revolutions kandidat heter RMC-4630 och är en molekyl som hämmar SHP2, ett protein som har en viktig roll i regleringen av celltillväxtsignalering genom RAS-vägen. RAS är en grupp av gener som skapar proteiner involverade i signalvägar som kontrollerar celltillväxt och celldöd. Muterade versioner av RAS-genen kan spela en roll i vissa cancerformer. Revolutions vd Mark Goldsmith har indikerat att RMC-4630 har potential att hämma, eller till och med krympa, tumören.
Revolution utvecklar RMC-4630 tillsammans med Sanofi och kandidaten genomgår just nu ett fas I/II-program där den utvärderas i en rad olika tumörtyper. Förutom RMC-4630 utvecklar Revolution också en rad andra hämmare som riktar sig mot RAS.

Finansieringsrunda med välkända investerare

Nu har Revolution alltså tagit in ytterligare 100 miljoner USD och stärkt kassan inför sin fortsatta utveckling. I den här senaste finansieringsrundan fick Revolution uppbackning av ett investeringssyndikat lett av Boxer Capital från Tavistock Group. Andra investerare värda att nämna är Cormorant Capital, Deerfield Management, Fidelity Management & Research Company, Vivo Capital och Biotechnology Value Fund.
Artikeln är producerad i samarbete med BioStocks mediapartner i USA, Endpoints News.
[et_bloom_inline optin_id=”optin_4”]

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev