Home Nyheter Följ BioStock Live i direktsändning

Följ BioStock Live i direktsändning

Följ BioStock Live i direktsändning

13 juni, 2019

På torsdagen gick åter en upplaga av BioStock Live av stapeln i centrala Stockholm. Denna gång deltog tre ledande och emissionsaktuella life science bolag som har det gemensamt att de alla driver utvecklingen inom sina respektive områden.
För dagens första presentation stod danska Saniona vars huvudfokus ligger på sjukdomar som drabbar det centrala nervsystemet (CNS) samt metabola sjukdomar, med hela fem program i klinisk utveckling. Bolagets strategi är att ta fram och kommersialisera behandlingar av sällsynta indikationer såsom Prader-Willis syndrom och hypotalamisk fetma på egen hand.
Näst ut var Scandion Oncology som utvecklar läkemedel som motverkar resistens mot cancerbehandlingar, en av de stora utmaningarna inom onkologi. Bolaget har framgångsrikt genomfört prekliniska studier samt kliniska fas I-studier som visat god säkerhet och tolerabilitet och planerar att starta kliniska fas II-studier inom flera cancerindikationer, däribland kolorektalcancer och bröstcancer.
Sist presenterade Rhovac som utvecklar immunterapeutiska läkemedel med primärt fokus på RV001, ett cancervaccin med potential att förhindra eller begränsa metastasering av cancer. Läkemedelskandidaten har genomgått preklinisk fas samt klinisk fas I/II-studier med gott resultat och bolaget står nu inför att genomföra en klinisk fas IIb-studie i patienter med prostatacancer.
Klicka på respektive video nedan för att se presentationerna i efterhand.

Saniona presenterat av VD Jørgen Drejer

YouTube video

Scandion Oncology presenterat av vd Nils Brünner

YouTube video

RhoVac presenterat av VD Anders Ljungqvist & CBO Anders Månsson

YouTube video

SCHEMA & TIDER
09:30……… Ankomst & Registrering
10:00……… BioStock hälsar välkomna (start livesändning)
10:05……… Saniona (CNS- och metabola sjukdomar)
10:25……… Scandion Oncology (onkologi)
10:45……… RhoVac (onkologi)
11:05……… Mingel & lunchwrap
12:00……… Eventet avslutas
Presentationerna kan komma att hållas på engelska.
Vill du ha inbjudningar till kommande event? Anmäl dig nedan!
[et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev