Home Nyheter Panel: Svenska Alzheimerbolag ser ljuset trots många motgångar

Panel: Svenska Alzheimerbolag ser ljuset trots många motgångar

Panel: Svenska Alzheimerbolag ser ljuset trots många motgångar

7 maj, 2019

Under förra veckans BioStock Live i Stockholm bjöds publiken en spännande mix av presentationer och paneldiskussioner. Bland de medverkande märktes bland andra Sveriges ledande bolagstrojka inom Alzheimers sjukdom där BioArctic, vars partner Eisai nyligen aviserat starten för en klinisk fas III-studie med läkemedelskandidaten BAN2401, är den aktör som har kommit längst i utvecklingen. 
Kapitalmarknadsdagen inleddes med The Alzheimer Challenge, en paneldebatt där vd:arna från Sveriges tre ledande företag inom Alzheimerområdet, Gunilla Osswald från BioArctic, Alzinovas Per Wester och Johan Sandin från AlzeCure diskuterade utmaningar och möjligheter inom detta svårbemästrade terapeutiska fält. Specialinbjuden gäst i panelen var också Mattias Häggblom, som är Portfolio Manager för Swedbank Robur Medica, en av Sveriges största fonder inom healthcare-sektorn.
I diskussionen lyfte paneldeltagarna bland annat fram olika aspekter av den omdebatterade amyloid-beta-hypotesen samt pekade på vikten av tidigare och bättre alzheimerdiagnostik – ett område där Sverige är ledande i utvecklingen. Även olika preventiva åtgärder lyftes fram liksom synen på risk/reward och investeringar i en sektor som drabbats av otaliga motgångar genom åren. I en
Ta del av paneldiskussionen i sin helhet nedan.

The Alzheimer Challenge Panel (Alzinova, AlzeCure, BioArctic)

YouTube video

 

Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser bolag som BioStock erhållit finansiering från. 

Få inbjudan till kommande kapitalmarknadsdagar, anmäl dig här! [et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev