Home Nyheter OssDsign hissar flaggan i Frankrike

OssDsign hissar flaggan i Frankrike

OssDsign hissar flaggan i Frankrike

23 maj, 2019

I början av veckan offentliggjorde Karolinska Development att portföljbolaget OssDsigns nyemission övertecknats. Idag, en dag före handeln i bolagets aktie inleds på First North, står det klart att bolaget har gjort betydande framsteg för inklusion av OSSDSIGN Cranial PSI i Frankrie, den enda kvarvarande nyckelmarknaden i Europa där produkten inte redan finns representerad.
Investmentbolaget inom life science, Karolinska Development, meddelade idag att portföljbolaget OssDsign – som designar och tillverkar implantat och materialteknik för reparation av benvävnad – har gjort ett betydande framsteg i processen för inklusion av OSSDSIGN Cranial PSI i det franska sjukförsäkringssystemet.
Hauté Autorité de Santé (HAS), det franska rådgivande teknologiutvärderingsinstitutet i hälsofrågor, ställer sig initialt positivt till att användning av medtechbolaget OssDsigns produkt för kranioplastik skall täckas av den franska sjukförsäkringen.
Frankrike är den enda av OssDsigns nyckelmarknader i Europa där bolaget på grund av avsaknad av ersättning från försäkringssystemet ännu inte har lanserat OSSDSIGN Cranial PSI.

Marknadslansering H2 2019

Beskedet från HAS innebär att OssDsigns ansökan kommer att behandlas vidare och att OSSDSIGN Cranial PSI slutligen kan erhålla en specifik nivå för kostnadsersättning via det franska sjukförsäkringssystemet.
Med anledning av beskedet kommer OssDsign nu att intensifiera sina förberedelser för en marknadslansering under det andra halvåret av 2019.
På de övriga europeiska nyckelmarknaderna, såsom Tyskland, Storbritannien och Norden, har OssDsign sedan tidigare en etablerad försäljningsorganisation och har tillgång till existerande offentliga ersättningssystem för bolagets produkter.
OssDsigns ledande produkter – OSSDSIGN Cranial och OSSDSIGN Facial – är även tillgängliga på selektivt valda marknader utanför Europa, exempelvis Singapore och Israel. Bolaget kommersialiserar sitt skallimplantat i USA och arbetar även med regulatoriska och kommersiella aktiviteter i Japan.

Marknaden för kraniomaxillofaciala implantat

Den totala marknaden för kraniomaxillofaciala implantat uppskattades till 1,8 miljarder USD år 2016 och förväntas växa med en årlig tillväxt på 5-9 procent de kommande fem åren. Marknaden för OssDsigns ledande produkt inom kranioplastik beräknas enskilt uppgå till ungefär USD 200 miljoner.

Stärkta finansiella muskler

Tidigare i veckan blev det känt att OssDsign tillförs drygt 151 Mkr i en övertecknad nyemission i samband med bolagets börsnotering. Därutöver kan bolaget eventuellt erhålla 23 Mkr extra via en övertilldelningsoption. Detta efter att man så sent som i februari reste 64 Mkr från svenska privatinvesterare samt det franska investmentbolaget Alto Invest. Dessa kapitalinjektioner är även positivt för storägaren Karolinska Development.

Mer om OssDsign

OssDsigns skräddarsydda teknologi för reparation av benvävnad har förbättrade läkande egenskaper som kliniskt bevisat ger förbättrade resultat. Genom att kombinera regenerativ keramiskt material förstärkt med titanium tillsammans med skräddarsydd patient-specifik design via ”state-of-the-art” datorstödd design, 3D-utskrivning och gjutning, är målet att bidra till en permanent läkning av olika bendefekter. En bättre läkningsprocess innebär ett bättre alternativ för patienter, samt kostnadsbesparingar för sjukhus.
Läs mer om OSSDSIGN Cranial PSI här
Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från. [et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev