Home Nyheter Bayers nya högkvarter stärker svensk life science

Bayers nya högkvarter stärker svensk life science

Bayers nya högkvarter stärker svensk life science

9 maj, 2019

I förra veckan invigdes läkemedelsjätten Bayers nya kontor på Campus Solna vid Karolinska Institutet, Stockholm. Temat för dagen var samverkan och tyngdpunkten låg på samarbete mellan forskning, sjukvård och företag för att stärka utvecklingen inom svensk life science.
Bayer är ett av världens största världens största life science-bolag och för det svenska life science-ekosystemet är Bayers flytt till Campus Solna onekligen en tung förstärkning. Området vid Karolinska Institutet och nya Karolinska Universitetssjukhuset framstår nu som allt viktigare för Sveriges framtid inom life science och det är ingen slump att Bayer har valt att placera sig här.

Tomer Feffer, vd Bayer Sverige knyter band med Matilda Ernkrans, Minister för forskning och Högre utbildning
Tomer Feffer, vd Bayer Sverige knyter band med Matilda Ernkrans, minister för forskning och högre utbildning.

Detta var något som Tomer Feffer, Bayers Sverige-vd, också underströk i en kommentar.
– Att Campus Solna har stor dragningskraft även på globala företag handlar om att kunna utveckla framtidens behandlingar. I dagens värld räcker det inte att ha världsledande forskning eller en fantastisk produkt. Innovativa lösningar skapas bäst i möten mellan olika perspektiv, kompetenser och resurser. Kreativa forskningsmiljöer, entreprenörer och större företag korsbefruktar varandra och kan tillsammans med sjukvården bidra till verklig patientnytta. Denna insikt bygger framgångsrika kluster, sa Feffer.

Finbesök vid invigningen

Som sig bör när ett bolag med Bayers tyngd inviger ett nytt huvudkontor var eventet välbesökt av namnkunniga gäster. På plats fanns bland andra Karin Dahlman-Wright, Karolinska Institutets prorektor, och Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning. Det var Ernkrans som tillsammans med Feffer officiellt invigde kontoret genom att knyta, inte klippa, ett band som symbol för samverkan.
Även tunga representanter för Bayers globala organisation hade rest till Solna, och BioStock fick möjlighet att intervjua såväl Miriam Holstein, CEO Bayer Nordic, Jörg Möller, Head of R&D Bayer AG samt Kemal Malik, Head of Innovation Bayer AG, som också betonade vikten av externa samarbeten med både akademi och mindre, innovativa bioteknikbolag som komplement till Bayers egna forsknings- och utvecklingsavdelningar – något som kanske bådar gott för några av de många svenska småbolag som siktar på att utlicensiera eller samarbete om sina projekt med en större industripartner. 
Se intervjuerna nedan.

YouTube video

Ett toppmodernt kontor

Bayers nya kontor är ett så kallat aktivitetsbaserat kontor som är indelat i tre zoner: en tyst, en vanlig och en kreativ zon. Medarbetarna kan välja i vilken zon de arbetar beroende på deras aktuella behov. En kul detalj är att vissa skrivbordsplatser har löpband på golvet så att den anställde kan promenera medan hen arbetar.
Målet med kontorsmiljön är att främja möten mellan kollegor från olika avdelningar och på så sätt öka samverkan även inom Bayer.
Se också: Tomer Feffer, vd Bayer Scandinavia »We want to invest more in the Nordic region« (8 nov 2018)
 
Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från. [et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev