Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet torsdag 21 mars

Nyhetssvepet torsdag 21 mars

Nyhetssvepet tisdag 21 maj

Nyhetssvepet torsdag 21 mars

21 mars, 2019

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
De senaste artiklarna från BioStock
» Att ta kontroll över våra gener för att behandla sjukdomar
» Ny avtalspartner och miljonintäkt för Iconovo
» Följ BioStock Live STHLM i direktsändning
» Immunicums forskningschef presenterade på cancerseminarium med Nobelglans
» Saniona: Royaltyintäkter i sikte – stärker portfölj inom ätstörningar

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 11 här

Hansa Biopharma har valt ut en läkemedelskandidat för klinisk utveckling från NiceR-programmet (Novel IgG Cleaving Enzymes för Repeat Dosing). Läs mer.
BioInvent  International tillkännager brett anti-TNFR2-program för behandling av solida tumörer. Läs mer. Bolaget bjuder även in till investerarkvällar i Stockholm, Malmö och Göteborg. Läs mer.
Bristol Myers-Squibb och Pfizer presenterar positiva resultat från fas IV-studien AUGUSTUS där Eliquis jämförs med warfarin hos patienter med icke-valvulärt förmaksflimmer och som nyligen drabbats av akut koronarsyndrom och/eller genomgår perkutan koronarintervention. Läs mer.
ADDvise Groups dotterbolag LabRum har erhållit en order från ett diagnostikföretag med huvudkontor i Genève, till ett värde av 2,5 MKr. Ordern avser laboratorieinredning till provtagningslab. Läs mer.
Nya styrelsen inleder sin genomlysning av situationen i Oasmia Pharmaceutical. Läs mer.
Bavarian Nordic publicerar information om tilldelande av köpoptioner till ledningen. Läs mer.
Eurocine Vaccines presentation på Aktiedagen Stockholm finns nu tillgänglig online. Läs mer.
Kallelser till stämmor:
Elos Medtech  Oncology Venture
Rapporter/kommunikéer:
Biovica (kommuniké) Biovica (rapport) Ortivus  Orexo  Bavarian Nordic  Oncology Venture  SynAct Pharma
Nyheter inkomna igår e.m.:
FDA har accepterat RhoVacs ansökan om ett pre-IND möte, vilket kommer att behandla det kliniska utvecklingsprogrammet med läkemedelskandidaten RV001. Läs mer.
Eurocine Vaccines offentliggjorde sitt informationsmemorandum med anledning av den företrädesemissionen med teckningsperiod 25 mars – 8 april. Läs mer.
Affibody har tecknat avtal med Alexion Pharmaceuticals om att utveckla ABY-039. Affibody kommer att erhålla 25 miljoner USD i förskottsbetalning. Läs mer.
I en ny artikel publicerad i Nature Communications användes Attanas teknik för att utveckla en antikropp för matchning av donator och patient vid transplantationer. Läs mer.
LifeAssays har tecknat ett distrubutionsavtal med Accelerated Equine Health som har arbetat med lanseringen av LifeAssays test för häst SAA i USA under ett s.k. Letter of Intent. Läs mer. Bolaget publicerade även en korrigering gällande veckodagar inkluderade i ett tidigare pressmeddelande. Läs mer.
Zealand Pharma har ingått ett samarbete med Alexion Pharmaceuticals om nya peptidterapier för sjukdomar relaterade till immunförsvaret vilket innebär att Zealand Pharma mottar 25 miljoner USD i förskottsbetalning. Läs mer. Bolaget har också ökat sitt aktiekapital som en följd av att Alexion har köpt aktier i Zealand. Läs mer.
Pilloxa, som med hjälp av en app kopplad till en smart läkemedelsdosett hjälper patienter att ta sin medicin i tid, har inlett ett samarbete med skandinaviska delen av Bayer. Samarbetet berör många områden med syftet att utöka marknaden, introducera fler till den smarta digitala pillerboxen samt påvisa att Pilloxa sänker samhällskostnaderna för bristande följsamhet. Läs mer.
Novo Nordisk har ansökt om FDA-godkännande för oral semaglutid samt Ozempic. Läs mer.
SenzaGen meddelar att teckningsoptioner har utnyttjats och att tilldelning av aktier skett. Läs mer.
BioInvent Internationals extra bolagsstämma har beslutat om en nyemission och en företrädesemission som tillsammans kan tillföra bolaget 280 Mkr före emissionskostnader. Läs mer.
MSD meddelade att europeiska kommissionen godkänt Keytruda som kombinationsbehandling för fler med lungcancer. Läs mer.
AroCell har fått ett nytt patent beviljat av Europeiska patentkontoret. Patentet refererar till AroCells egenutvecklade teknik för specifika och känsliga immunologiska mätningen av tymidinkinas 1 (TK1) i serum. Läs mer.
Roches Hemlibra är nu godkänt inom EU för behandling av personer med hemofili A (medfödd brist på faktor VIII) utan inhibitorer. Läs mer.
Recipharm har tilldelat 2018 års International Environmental Award till Dr Bryan Brooks, professor i miljövetenskap och biomedicin vid Baylor University i Waco, Texas. Läs mer.
MediRätt har vunnit upphandling om personlarm i Solna stad tillsammans med Stanley Security. Läs mer.
MedCaps dotterbolag Abilia har tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i Comai, ett svenskt bolag med etablerade produkter inom kognitiva hjälpmedel. Läs mer.
Vinnare i lunchhandeln: Initiator Pharma +7,69%, Spago +6,45%, Eurocine Vaccines +5,29%, Cereno Scientific +4,75%, Enzymatica +4,55%, Alligator Bioscience +4,38%
Förlorare i lunchhandeln: Klaria -5,74%, Prebona -5,01%, Alteco -4,96%, Cline Scientific -4,70%, MedicPen – 4,42%, RLS Global -4,36%
Index: OMXS30 +0,14%, Hälsovård +0,20%
Fler artiklar från BioStock
» 2cureX breddar verksamhet för att förebygga cancer
» Cereno Scientific knyter ytterligare internationellt toppnamn till sin Scientific Advisory Board
» Karolinska Developments portföljbolag Promimic ingår partnerskap med Onkos Surgical
» Tillförordnad FDA-kommissionär utsedd
» BioStock besökte Sedermeradagen i Köpenhamn

 
[et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev