Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet tisdag 5 mars

Nyhetssvepet tisdag 5 mars

Nyhetssvepet fredag 19 april

Nyhetssvepet tisdag 5 mars

5 mars, 2019

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
De senaste artiklarna från BioStock
» Oncology Venture bekämpar cancer med precisionsmedicin
» Cereno Scientific avslutar konvertibellånsavtal
» Studie undersöker nytt sätt att angripa Alzheimer 
» Svenska bolag tacklar sällsynta sjukdomar
» Ny dollarinjektion i Karolinska Developments portföljbolag Aprea Therapeutics

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 9 här

Den Europeiska Läkemedelsmyndigheten EMA rekommenderar, efter en vetenskaplig rådgivning, att Respiratorius genomför en fas III-studie som nästa steg i den kliniska utvecklingen av VAL001. Läs mer.
BiBBInstruments som utvecklar biopsiinstrument för tidiga cancerdiagnoser, har fått ett godkännandebesked från det australiensiska patentverket för en av bolagets patent­familjer som skyddar produktportföljen EndoDrill. Läs mer.
Orion och Bayer meddelar att en ansökan om marknadsgodkännande har lämnats in till de japanska myndigheterna gällande darolutamide, en behandling mot prostatacancer. Läs mer. Orion har även publicerat sin årsredovisning. Läs mer.
Tobias Johansson blir ny försäljningschef och vice vd i MediRätt-koncernen. Johansson är sedan tidigare försäljningschef i iZafe och med ett utökat säljansvar för hela bolagssfären kommer han nu att ingå i koncernledningen. Läs mer.
Kallelser till bolagsstämmor:
Double Bond Pharmaceutical  Nexstim
Nyheter inkomna igår e.m.:
Brighter kommer att genomföra en riktad nyemission om upp till 20 Mkr. Knight Capital har tecknat nya aktier i Brighter för 10 Mkr, och Brighter har en option att kalla på ytterligare 10 Mkr. Läs mer.
En ny vetenskaplig artikel publicerad i tidskriften Journal of Diabetes Research stödjer tidigare resultat som ligger till grund för patentansökningar som Diamyd Medical exklusivt licensierar från University of California, Los Angeles. Läs mer.
Ortivus har beslutat utse två personer från konsultbolaget Spark Group att gå in som ny tillförordnad försäljningschef respektive tillförordnad produktledare för bolaget. Reidar Gårdebeck har utsetts till ny tillförordnad försäljningschef och Per-Ola Andersson till tillförordnad produktledningsansvarig. Läs mer.
Therése Björklund har utsetts till tillförordnad CFO på C-RAD med omedelbar verkan. Rekryteringsprocessen för en ny CFO kommer att påbörjas direkt. Läs mer.
QuickCool har publicerat ett månadsbrev för februari. Läs mer. Bolaget har även rekryterat Jim Hansson till rollen som director of operations. Hansson kommer närmast från Xvivo Perfusion. Läs mer.
NeoDynamics kommer att presentera på Life Science dagen i Göteborg den 6 mars. Läs mer.
Analyst Group har publicerat en analys av Camanio Care. Läs mer.
Novo Nordisk publicerade information om bolagets aktieåterköpsprogram. Läs mer.
Vinnare i lunchhandeln: Respiratorius +20,12%, CLS +18,48%, QuickCool +8,64%, Inhalation Sciences +8,57%, Biovica +8,11%, Brighter +8,11%
Förlorare i lunchhandeln: Emotra -6,25%, Immunovia -6,01%, Aptahem -5,26%, Hamlet Pharma -5,16%, Klaria -4,20%, SciBase -4,17%
Index: OMXS30 -0,33%, Hälsovård -0,03%
Fler artiklar från BioStock
» Miljardaffärer bekräftar växande intresse för genterapi
» PHI och amerikanska Biospherix utökar samarbetet
» Genovis bästa kvartal någonsin
» Kan stamceller behandla rymdfarare?
» Studieresultat från immunoterapi-kombo mot njurcancer talar för Immunicum

[et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev