Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet tisdag 19 februari

Nyhetssvepet tisdag 19 februari

Nyhetssvepet måndag 24 juni

Nyhetssvepet tisdag 19 februari

19 februari, 2019

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
De senaste artiklarna från BioStock
» Sanionas SAN711 ska inleda kliniska studier i sommar
» PHI ingår immunonkologisamarbete med större aktör
» Se AlzeCure Pharma, A1M Pharma, Orexo och Lipum från BioStock Live
» Ökad efterfrågan på Genovis SmartEnzymes
» Lipums kapitalrunda avslutas på söndag

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 7 här

Enorama har etablerat ett utvecklingslaboratorium för medicinsk cannabis i Malmö Universitets lokaler på Medeonområdet i Malmö. Laboratoriet kommer att ta Enoramas utvecklingsprojekt kring medicinsk cannabis vidare och genomföra prototyputveckling av cannabistuggummi för den globala marknaden baserat på Enoramas ChewMed-teknologi. Läs mer.
Saniona ger en uppdatering av den pågående doseskalerande fas IIa-studien av Tesomet hos ungdomar med Prader-Willis syndrom (PWS). Behandlingen tolererades väl i denna yngre patientgrupp, och åtta av de nio patienterna har nu genomgått 7 veckor av den öppna fortsättningsstudien med dosen 0,125 mg/dag. Läs mer.
CELLINK har beviljats patent för en metod för att skriva ut vävnadskonstruktioner med en 3D-Printer. Patentskyddet gäller för den svenska marknaden, och bolaget bedriver även processen för att utöka patentskyddet på fler marknader. Läs mer.
WntResearch meddelar att läkemedelsmyndigheten i Spanien har godkänt bolagets ansökan av den kliniska fas II‑studien. Godkännandet innebär att WntResearch nu startar den kliniska prövningen med läkemedelskandidaten Foxy‑5 i patienter med tjocktarmscancer. Läs mer.
Sectra erhåller en beställning från det holländska universitetssjukhuset Radboudumc på en IT-lösning för att digitalt granska patologibilder. Läs mer.
Double Bond Pharmaceutical meddelar att vetenskaplig rådgivning från EMA förväntas i första veckan av mars. Läs mer.
Invent Medic har rekryterat Kerstin Wäborg som försäljningschef. Wäborg har erfarenhet från positioner som produktspecialist, försäljningschef och produktchef på nordiska delen av Novo Nordisk, Abbot och Enzymatica. Läs mer.
QuickCool meddelar att European High Growth Opportunities begäran om konvertering av konvertibler nu har registrerats. Läs mer. Bolaget meddelar även att den riktade nyemissionen till motparten, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, har registrerats. Läs mer.
PolarCool kallar till årsstämma den 19 mars. Läs mer.
SynAct Pharma kallar till extra bolagsstämma den 21 mars. Läs mer.
Rapporter/kommunikéer:
Ortivus  Double Bond Pharmaceutical  Elos Medtech  PolarCool  QuickCool  Bioservo Technologies  Aino Health  Enzymatica  Vistin Pharma  Camanio Care
Nyheter inkomna igår e.m.:
Xspray Pharma tillkännagav positiva resultat av en klinisk fas I pilotstudie med bolagets läkemedelskandidat HyNap-Sora. Läs mer.
NeoDynamics tyska multicenterstudie om diagnostik av bröstcancer presenterades på den tyska föreningen för Obstetrik och Gynekologis årliga möte. Läs mer.
Penser Access publicerade en ny analys av Iconovo. Läs mer.
MediRätt meddelade att pilottestet av Dosell i Uppsala kommun går in i nästa fas och de första Dosell-apparaterna levereras under vecka 9. Läs mer.
ABEX/Gold Lite-koncernen har utnyttjat sin option att representera ChemoTech och IQwave även i Vietnam. ChemoTech får genom detta avtal ytterligare en order värd cirka 17 000 euro. Läs mer.
VOC Diagnostics, som utvecklat en diagnostikmetod för cancer, har publicerat en artikel i Journal of Cancer Science & Therapy. Läs mer.
Ellens produkter är godkända i och har erhållit första order till Ryssland och CIS-länderna. Läs mer.
Camanio Care tidigarelade publiceringen av sin bokslutskommuniké till 19 februari. Läs mer.
AddLife höll kapitalmarknadsdag i Stockholm. Läs mer.
Novo Nordisk publicerade information om sitt aktieåterköpsprogram. Läs mer.
Vinnare i lunchhandeln: ChemoTech +11,15%, WntResearch +10,03%, Biovica +9,20%, Ellen +6,97%, Respiratorius +6,79%, MedicPen +6,20%
Förlorare i lunchhandeln: Cline Scientific -10,27%, NeuroVive -8,66%, ExpreS2ion Biotech -8,24%, ADDvise Group -7,00%, Saniona -5,79%, Brighter -5,48%
Index: OMXS30 +0,24% , Hälsovård +0,12%
Fler artiklar från BioStock
» HaiHe Biopharma tar in 146 MUSD
» Norrlandsbolag intog Stockholm i jakt på kapital
» Karolinska Development inväntar viktiga kliniska framsteg
» AstraZeneca städar upp i sin pipeline
» Orexo står stadigt efter domstolsbeskedet i USA

 
[et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev