Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet tisdag 12 februari

Nyhetssvepet tisdag 12 februari

Nyhetssvepet måndag 26 februari

Nyhetssvepet tisdag 12 februari

12 februari, 2019

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
De senaste artiklarna från BioStock
» Klinisk expert: “IndiTreat kan bli en viktig bit i cancerpusslet”
» Idag uppmärksammas Världsepilepsidagen
» AstraZeneca gör framsteg inom ökänd indikation kantad av misslyckanden
» VD-intervju A1M Pharma inför start av den första kliniska studien med ROSgard
» FDA förutspår kraftigt uppsving för cell- och genterapier

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 6 här

Karoliniska Developments portföljbolag OssDsign slutför investeringsrunda på 64 Mkr och inleder förberedelser för en börsintroduktion. Läs mer.
Moberg Pharma avyttrar OTC-verksamhet för 155 miljoner USD och tillför ny finansiering för MOB-015 i transformerande transaktion. Bolaget avser att använda det kontanta vederlaget till att återlösa sina utestående obligationer och till en utdelning till sina aktieägare om cirka 43–45 SEK per aktie. Vid lunchtid hade bolagets aktie stigit med 41 procent jämfört med gårdagens stängningskurs. Läs mer.
Follicum: Sista dag för nyttjande av teckningsoptioner av serie 2018/2019 (FOLLI TO2) är den 15 februari. Läs mer.
SensoDetect genomför en riktad emission om drygt 5Mkr. Läs mer.
Patentverket i Australien har meddelat sin avsikt att bevilja ytterligare ett patent för Episurf Medical i landet. Läs mer. Penser Access har därtill publicerat en ny analys av bolaget. Läs mer.
Redsense Medicals blodläckagealarm levererar patientsäkerhet enligt amerikansk pilotstudie hos dialyskedja. Läs mer.
I slutet av november fick SwedenBIO och Lotta Ljungqvist, President & VD GE Nordic, ansvar för att gemensamt samla och leda en arbetsgrupp om att stärka Sveriges internationella attraktionskraft som life science-nation. Leverans sker idag till regeringen, via life science-kontoret och de tre statssekreterarna för utbildnings-, närings- och socialdepartementet. Läs mer.
PExA mottog sitt pris som vinnare av “Carcinogenic Exposure Meter QuickFire Challenge”, en tävling anordnad av Johnson & Johnson Innovation, JLABS och Janssen Research & Development vid en ceremoni i Göteborg. Läs mer.
Biogen inleder ett samarbete med H2 Health Hub, en innovationshub inom digital hälsa. Läs mer.
ProstaLund ger en uppdatering gällande en presentation vid det årliga finska urologimötet om användandet av CoreTherm. Läs mer.
Recipharm utser Kieran Chouhan till ny director för business management. Läs mer.
Rapporter/kommunikéer:
SynAct Pharma  RhoVac  Moberg Pharma  AddLife  Gabather
Nyheter inkomna igår e.m.:
Immunovia meddelade att ytterligare två kliniker, Umeå Universitetssjukhus och Katalanska Institutet för Onkologi (ICO Hospitalet) – Bellvitge Biomedicinska Forskningsinstitutet i Barcelona, ​​deltar i PanFAM-1, den största prospektiva studien för tidig diagnos av personer med hög ärftlig risk för bukspottkörtelcancer. Läs mer.
Moberg Pharma har ingått ett exklusivt licensavtal med Bayer avseende kommersialiseringen av MOB-015 i Europa. Inom ramen för avtalet kan Moberg Pharma erhålla upp till 50 MEUR vid framgångsrik utveckling och kommersialisering, i tillägg till royaltyintäkter och ersättning för levererade produkter. Läs mer.
Ortivus och Carmenta Public Safety har tecknat ett samarbetsavtal. Avtalet gäller inledningsvis primärt den spanska samt nordiska marknaden och innebär att parterna kan leverera en helhetslösning till den prehospitala marknaden i form av karta, navigation, monitorering samt journalföring. Läs mer.
BrainCool har köpt de amerikanska patenträttigheterna för kylning av huvud och nacke hos strokepatienter från Dignitana. Läs mer.
BioArctic meddelade att FDA har godkänt en Investigational New Drug-ansökan för ABBV-0805 vilket krävs för att starta kliniska studier i USA. Läs mer.
ChemoTech har påbörjat lanseringen av IQwave på den afrikanska kontinenten genom distributörsavtal med Nobbledrug Healthcare Services. Avtalet inkluderar en order till ett värde av 17 000 EURO. Läs mer.
SensoDetect genomför en riktad emission om drygt 5Mkr. Läs mer.
Active Biotechs partner NeoTX har inlett ett samarbete med AstraZeneca för att utvärdera Anyara i kombination med Imfinzi i den planerade fas Ib/II studien. Läs mer.
FDA har godkänt ny dosering av Genmabs darzalex. Läs mer.
Orion och Propeller Health har ingått ett partnerskap för att förse astmapatienter med nya digitala läkemedel. Läs mer.
ADDvise Group har ingått avtal med aktieägarna i det finska bolaget Sonar om förvärv av samtliga aktier i Sonar. Köpeskillingen uppgår till 3,2 MEUR. Läs mer.
Attana har beviljats lån från Almi Företagspartner Stockholm Sörmland om totalt 1,8 Mkr med en löptid om 42 månader. Läs mer.
DOXA kommer att lansera ett biokeramiskt implantatcement på en dentalmässa i Chicago den 21-23 februari. Läs mer.
I samband med presentation av bolagets Q4 rapport den 20 februari bjuder Sobi in till en telefonkonferens. Läs mer.
AddLifes styrelse har beslutat att senarelägga årsstämman från den 8 maj till den 9 maj samt senarelägga offentliggörandet av delårsrapporten från den 26 april till den 9 maj. Läs mer.
QuiaPEG publicerade ett nyhetsbrev. Läs mer.
Birghter publicerade ett klargörande gällande Förenade Arabemiratens uttalanden om att lansera Brighters diabetestjänst Actiste. Läs mer.
Novo Nordisk publicerade information om sitt aktieåterköpsprogram. Läs mer.
Vinnare i lunchhandeln: Moberg Pharma +36,63%, Alteco +17,33%, Cline Scientific +17,24%, Dignitana +10,26%, Brighter +10,11%, Inhalation Sciences +9,29%
Förlorare i lunchhandeln: QuickCool -11,93%, Eurocine Vaccines -8,42%, Active Biotech -7,94% Zenicor -7,94%, SenzaGen -6,59%, Initiator Pharma -6,13%
Index: OMXS30 +0,29% , Hälsovård +1,19%
Fler artiklar från BioStock
» VD Cyxone: »Jag är besviken över disciplinnämndens beslut«
» Follicum har utvecklat en krämliknande formulering för behandling av håravfall
» Alector och Gossamer noteras och siktar på börsvärden över 1 miljard USD
» BioStock följer Svenska life science-bolag till London och LSX World Congress
» Karolinska Developments portföljbolag Umecrine Cognition levererade positiva säkerhetsdata från fas IIa-studie

[et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev