Home Nyheter Enorama ingår avtal inom nytt indikationsområde

Enorama ingår avtal inom nytt indikationsområde

Enorama ingår avtal inom nytt indikationsområde

6 februari, 2019

Enorama Pharma, som utvecklar medicinska tuggummin, har ingått avtal med amerikanska MediiGum LLC för att genomföra en screeningstudie av aktiva substanser inom terapiområdet Cough & Cold.
Idag meddelade Enorama Pharma, verksamma inom medicinska tuggummin, att man ingått avtal för att genomföra en screeningstudie av aktiva substanser inom terapiområdet Cough & Cold. Förstudien ska undersöka de aktiva substansernas lämplighet för administrering via just tuggummin.
Avtalspartnern är Florida-baserade MediiGum LLC, ett nybildat bolag med planer på att lansera ett antal medicinska tuggummiformuleringar framöver. Hela kostnaden för den inledande analysen täcks av MediiGum.

Mats Rönngard, vd Enorama Pharma

I ett pressmeddelande kommenterade Enoramas vd, Mats Rönngard:
– Cough & Cold-produkter representerar globalt ett mycket stort segment och vi förväntar att även detta terapiområde passar vår tuggummiberedning. Vi är glada för att vi nu tittar närmare på detta och förhoppningsvis kan samarbetet med MediiGum fortsätta även efter denna förstudie.

Bolagets fjärde indikation

Avtalet innebär en indikationsbreddning för bolaget, vars mest framstående projekt är dess nikotintuggummin. Här håller bolaget på att förbereda sina svar till Läkemedelsverket som del i registreringsprocessen innan försäljning kan införas. Därutöver har man även ett tidigt projekt inom medicinsk cannabis samt ett vilande projekt inom allergisk rinit.
I skrivande stund har marknaden reagerat modest på beskedet och aktien står i +2,7 procent för dagen.
Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från. [et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev