Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet torsdag 10 januari

Nyhetssvepet torsdag 10 januari

Nyhetssvepet fredag 19 april

Nyhetssvepet torsdag 10 januari

10 januari, 2019

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
De senaste artiklarna från BioStock
» Merck satsar stort på NGMs fettleverläkemedel
» Ytterligare studieframgång i PWS för Saniona
» Nytt antikroppsformat ska ge Alligator konkurrensfördelar
» Follicum tar snabba kliv med diabeteskandidat
» CEO-interview Immunicum: aims to take immuno-oncology to new heights

Idogen har erhållit information om att Danske Bank Group, också representerande Danica Pension Försäkringsbolag, sedan den 8e januari 2019 har ett totalt ägande uppgående till 5 765 702 aktier i bolaget vilket motsvarar 11,89% av kapital och röster. Läs mer.
PledPharma erhåller cirka 49 Mkr i samband med inklusion av den första asiatiska patienten i det globala fas III programmet för PledOx. Läs mer.
ExpreS2ion Biotechnologies sampublicerar positiva fas I-resultat om placentalt malariavaccin från PlacMalVac-projektet. Läs mer.
IRRAS tillkännagav idag att den första amerikanska patienten framgångsrikt behandlats med IRRAflow. Läs mer.
BrainCool har fått besked om att produkten Cooral System erhåller en form av ”fast track regulatory approval process” för registrering och marknadsgodkännande i Kina. Läs mer. Bolaget meddelar också att antalet aktier i bolaget har ökat. Läs mer.
Ziccum har inlämnat en patentansökan avseende temperaturstabil formulering av Adenovirus baserad på bolagets teknologi för att torka biologiska läkemedel. Läs mer.
Sectra får order på IT-lösning för mammografi av den amerikanska vårdgivaren Charlotte Radiology. Läs mer.
Hanna Ernestam Wilkman har utsetts till ny VD och koncernchef för Stille. Ernestam Wilkman har tidigare arbetat på bl.a. Sectra och Johnson & JohnsonLäs mer.
Nyheter inkomna igår e.m.:
European High Growth Opportunities Securitization Fund har genom meddelande till styrelsen för Cereno Scientific påkallat sin rätt till konvertering av konvertibler. Läs mer.
Sensori har undertecknat ett distributionsavtal med Sachar Medical Technologies rörande distribution och försäljning av tinnitusplåstret Antinitus i Israel. Läs mer.
Micropos Medical meddelade att BBC Scotland har gjort ett nyhetsinslag om den första patienten som behandlats med RayPilot i Storbritannien. Läs mer.
Biotech-IgG Equity har ingått avtal med Karolinska Universitetssjukhus med leverans och installation av ett T2Dx instrument, samt utbildning av Karolinska Universitetslaboratoriets personal. Läs mer.
Elos Medtech har i samråd med Bruel&Kjaer tecknat avtal om överlåtelse av verksamhet avseende montering och kalibrering av produkter inom marknaden för ljud och vibration. Läs mer.
Formue Nord har begärt konvertering av 1 Mkr från Redwood Pharma. Läs mer.
Vinnare i lunchhandeln: Micropos Medical +14,93%, A1M Pharma +12,05%, IRRAS +8,72%, ExpreS2ion Biotech +8,57%, Inhalation Sciences +7,29%, Follicum +5,93%
Förlorare i lunchhandeln: Eurocine Vaccines -12,50%, Oncology Venture -10,82%, PExA -10,65%, Cline Scientific -9,04%, Episurf Medical -7,69%, Aptahem -6,57%
Index: OMXS30 -0,63% , Hälsovård -0,77%
Fler artiklar från BioStock
» Fas I/II kliniska studier understryker potentialen hos RhoVacs cancervaccin
» CombiGene står väl rustade inför 2019
» Genovis intar en allt starkare position på marknaden
» VD-intervju NeuroVive: multipelt målfokus 2019
» BioStock listar: Årets aktieraketer 2018

[et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev