Home Nyheter De 10 högst värderade läkemedelskandidaterna i slutet av 2018

De 10 högst värderade läkemedelskandidaterna i slutet av 2018

De 10 högst värderade läkemedelskandidaterna i slutet av 2018

18 januari, 2019

Enligt en analys gjord av Vantage, som värderade läkemedel under utveckling enligt nuvärdesmetoden, var Vertex trio för behandling av cystisk fibros – VX-659 + Tezacaftor + Ivacaftor – den högst värderade behandlingen i sen utvecklingsfas. Med fas III data som uppnådde de primära utfallsmåtten under 2018 och mer data förväntad i början av 2019, värderas behandlingen till 14,4 miljarder USD. Som bolag sticker Celgene ut genom att ha två behandlingar på listan. Bolagets CAR-T-behandling JCAR017, värderad till 8,6 miljarder USD, landade på andra plats och Ozanimod, en behandling för MS och ulcerös kolit, tog hem tiondeplatsen med ett värderade om 4 miljarder USD. Novo Nordisks Semaglutide Oral tog sig in på topp tre, värderad till 7,6 miljarder USD. 
Du kan se hela listan i videon som BioStock sammanställt!
 

YouTube video

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev