Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter

De senaste artiklarna från BioStock

» Tungviktare tar position när Immunicum accelererar utvecklingen
» RhoVac kan rita om kartan inom immunonkologi
» Aprea Therapeutics leverar positiva fas Ib/II-resultat och reser en halv miljard kronor
» 2cureX utökar med tredje indikation
» Söndagsintervju Immunicum: »Ilixadencel kan bli ett avgörande komplement«
» Se presentationerna från BioStock Live Medtech Meeting

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 48 här

Follicums diabetesprojekt har tilldelats en heltids postdoc-tjänst under 2 år. Syftet med projektet är att utföra avancerade experiment för att ytterligare undersöka funktionen hos Follicums olika peptidklasser. Läs mer.

Idag är sista teckningsdag i Idogens företrädesemission. Läs mer.

Även Aptahems emission avslutas idag. Läs mer.

Ortopediska traumaimplantat i titan med Bactiguards infektionsförebyggande teknologi har CE-märkts och kan därmed börja säljas och användas i sjukvården på marknader som tillämpar EU:s kvalitetsnormer. Läs mer.

AbbVie rapporterar positiva resultat från en studie som visar att Venclyxto i kombination med rituximab minskade risken för sjukdomsprogression eller död för patienter med kronisk lymfatisk leukemi. Läs mer.

Elektas MR-strålterapi (MR/RT) system har fått ett förhandsmarknadsgodkännande från FDA vilket betyder att Elekta Unity nu är godkänd för försäljning och behandling i USA. Läs mer.

CELLINK och Prellis Biologics tecknar partnerskap för att kommersialisera holografisk bioprintingteknik med hög upplösning för mikroutskrift. Läs mer.

Toleranzia meddelar att bolaget planenligt fortsätter de toxikologiska studierna av läkemedelskandidaten TOL2. Läs mer.

Pharmacolog säljer sitt första DrugLog system i Tyskland. Läs mer.

PledPharma har beslutat att inleda en process för att möjliggöra en notering av bolagets aktie på Nasdaq Stockholms huvudlista under 2019. Läs mer.

Hamlet Pharma presenterar positiva resultat från en doseskaleringsstudie med Alpha 1H. Läs mer.

Ellen lanserar ny produkt inom kvinnlig intimhälsa. Läs mer.

Cellevate avslutade den 15 november en nyemission och kapitalet på 5 Mkr kommer att användas för att skala upp bolagets aktiviteter främst inom sälj och marknadsföring. Läs mer.

SenzaGen har rekryterat Tina Dackemark Lawesson som kommunikationsansvarig. Dackemark Lawesson har tidigare arbetat för bl.a. Cellavision och EnzymaticaLäs mer.

Integrum har publicerat delårsrapporten för 1 maj 2018 – 31 okt 2018. Läs mer

Nyheter inkomna igår e.m.:

Alzinovas styrelseledamot Professor Jan Holmgren har tilldelats ett internationellt pris för sin vaccinforskning. Läs mer.

QuickCool har undertecknat ett distributionsavtal med AMI Technologies som avser den israeliska marknaden. Läs mer.

Gabather har erhållit godkännande från den finska läkemedelsmyndigheten FIMEA och den etiska kommittén TUKIJA för start av klinisk fas I-studie med läkemedelskandidaten GT-002. Läs mer.

BrainCool har erhållit CB-certifikat för produkten BrainCool System. Läs mer. Bolaget har även erhållit ett patentgodkännande från Patent- och Registreringsverket för produkten BrainCool System. Patentet avser yttermössan till BrainCool System, samt produkten PolarCap System vilken även är inkluderat i avtalet med PolarCool. Läs mer. Bolaget har även beslutat att förlänga löptiden och tiden för konvertering till aktier för konvertibelserie KV1 2017/2018. Läs mer.

Spago Nanomedical meddelade att den europeiska patentmyndigheten EPO har godkänt bolagets patentansökan om produktskydd för Tumorad. Läs mer.

Peter Buhl Jensen, vd i Oncology Venture har köpt aktier i bolaget. Läs mer. Även Claus Frisenberg Pedersen, CCO, har köpt aktier i bolaget. Läs mer.

Vinnare i lunchhandeln: Integrum +16,94%, Diamyd Medical +8,72%, Redwood Pharma +8,71%, Eurocine Vaccines +6,67%, ScandiDos +6,22%, Arcoma +5,96%

Förlorare i lunchhandeln: AroCell -11,20%, Enzymatica -7,34%, Xbrane Biopharma -5,41%, Initiator Pharma -5,36%, Invent Medic -5,05%, Xintela -5,00%

Index: OMXS30 -0,82% , Hälsovård -0,02%

Fler artiklar från BioStock

» Nulägesanalys Aptahem – med potential att rädda liv inom sepsis
» Nytt kapital ska avancera Alzinovas kliniska program
» Börsrapport Aptahem: »De preliminära resultaten är tydliga«
» Följ BioStock Live Medtech Meeting I direktsändning
» Nulägesanalys Cereno Scientific – ett undervärderat fas II-bolag
» Händelserikt första år på börsen för 2cureX

[et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev