I fredags meddelade det emissionsaktuella medicinteknikbolaget Enzymatica att man ingått ytterligare ett distributionsavtal i Asien, den här gången med health care-bolaget Evergreen Health Ltd. Avtalet avser marknadsföring och försäljning av ColdZyme Munspray i Hong Kong och Macau. Avtalet är bolagets andra i ordningen för den asiatiska marknaden på en dryg månad.

Så sent som i oktober öppnade Enzymatica dörren till den asiatiska marknaden genom ett avtal med ett av Japans största läkemedelsbolag. Läs mer. Redan nu kan man alltså avisera en breddning till Hong Kong och Macau genom ett nytt avtal med Evergreen Health Ltd, ett bolag som ingår i Meiriki-koncernen.

Betydande förkylningsmarknad i Hong Kong och Macau

Meiriki är en väletablerad distributör som utvecklar och säljer kosttillskott samt marknadsför produkter för syn-, led- och hjärtbesvär och produkter som stärker immunförsvaret. Meiriki har ensamrätt till hela sortimentet från apotekskedjan Watsons, en av världens största apotekskedjor, på sina marknader.

I ett pressmeddelande säger Enzymaticas vd, Fredrik Lindberg, att man är väldigt glada över avtalet med Evergreen som innebär att man, via apotekskedjan Watsons kanaler, kan nå ut med ColdZyme i över 180 butiker. Meiriki, å sin sida, framhåller att man ser positivt på ColdZymes potential på bolagets marknader. Förkylningsmarknaden i Hong Kong och Macau beräknas uppgå till 300 Mkr och växer med 1 procent årligen.

Offensiv tidsplan med lansering 2019

Evergreen, som utöver distribution av ColdZyme i Hong Kong och Macau även ansvarar för marknadsföringen av densamma, kommer att genomföra en omfattande marknadsföringskampanj inför lanseringen. Man inleder nu registreringsprocessen för ColdZyme och ämnar marknadsintroducera produkten under 2019.

 

 

 

Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från. 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev