Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter

De senaste artiklarna från BioStock

» Se presentationerna från BioStock Live Medtech Meeting
» Nulägesanalys Aptahem – med potential att rädda liv inom sepsis
»
Nytt kapital ska avancera Alzinovas kliniska program 
» Börsrapport Aptahem: »De preliminära resultaten är tydliga« 
»  Följ BioStock Live Medtech Meeting I direktsändning 
» Nulägesanalys Cereno Scientific – ett undervärderat fas II-bolag

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 47 här

Tisdagen 27 november arrangerades BioStock Live Medtech Meeting i Stockholm med fem bolag verksamma inom medicinteknik och diagnostik. Dagen bjöd på spännande presentationer från SensoDetect, Chordate Medical, Bonesupport, CLS och BrainCool. Se dem i efterhand här.

Inhalationsutvecklaren Iconovo har fått en order av TOA Pharmaceuticals värd 2,5 Mkr. Ordern avser utveckling av två nya versioner av Iconovos inhalatorplattformar samt testning och utvärdering av fyra läkemedelsprodukter bland annat för behandling av astma och KOL. Läs mer.

Onsdagen den 5 december är sista dag för teckning i Idogens företrädesemission i vilken även nya aktieägare har möjlighet att teckna. Läs mer.

 Styrelseledamöter och ledning tecknar units i Aptahems pågående företrädesemission. Läs mer.

 Xintela publicerar information gällande konvertering av konvertibler i bolaget. Läs mer.

Glycorex Transplantation meddelar att företrädesemissionen med teckning som avslutades 23 november tillför bolaget ca 8,36 Mkr före emissionskostnader. Läs mer.

 Orexo meddelar att den amerikanska domstolen för överklagande har avvisat Actavis begäran om omprövning av giltigheten av Zubsolvs USA patent. Läs mer.

 CELLINK har ingått avtal med ägarna av tyska Dispendix om att förvärva samtliga aktier i Dispendix, för en köpeskilling om 5 MEUR.Läs mer.

Vicore Pharmas styrelse har beslutat att genomföra en riktad nyemission om cirka 160 Mkr för att finansiera den fortsatta utvecklingen av läkemedelsutvecklingsprogrammen VP01 och VP02. Läs mer. Bolaget kallar till extra bolagsstämma måndagen den 7 januari. Läs mer.

PExA har erhållit en order från Västra Götalandsregionen och Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Affären innebär att kunden köper ett komplett system, PExA 2.0till ett ordervärde av 335 000 kr. Läs mer.

ADDvise Groups dotterbolag Surgical Tables har erhållit en order till ett värde av ca 2,7 Mkr. Läs mer.

CLS rapport till EUs Horizon2020 visar fortsatt lovande överlevnadsresultat för imILT-behandling av bukspottkörtelcancer. Läs mer.

Real Heart offentliggör prospekt med anledning av bolagets företrädesemission. Teckningsperioden löper mellan 3 – 17 december. Läs mer.

Episurf Medical meddelar att en ny prövarinitierad klinisk studie som utförs av prof. H. Vandenneucker vid Universitetssjukhuset i Leuven, Belgien, har startat. Läs mer. Bolaget publicerar också information om ändrat antal aktier och röster i bolaget. Läs mer.

PRV avser att godkänna S2Medicals patentansökan avseende Instagraf. Läs mer.

Lundbeck och Otsuka rapporterar positiva fas II data för behandling av post-traumatisk stress med brexpiprazole och sertraline. Läs mer.

MediRätts läkemedelsautomat Dosell har godkänts för CE-märkning som medicinteknisk produkt MDD Klass 1. Läs mer.

Tre kommuner har tecknat avtal med Kontigo Care avseende leverans av bolagets eHälsoplattform Previct. Läs mer.

BrainCool registrerar ett nytt varumärke, CoolPrevent System, inom onkologi. Läs mer.

Stenocare har importerat sin andra batch av medicinsk cannabis. Läs mer.

Oncology Venture ingår finansieringsavtal baserat på emissioner av konvertibler och teckningsoptioner. Läs mer.

SpectraCure ger en uppdatering angående den studie med återfallspatienter med prostatacancer som bolaget genomför. Läs mer.

Oncopeptides meddelar att antalet aktier och röster i bolaget har ändrats till följd av utnyttjande av teckningsoptioner. Läs mer.

Insplorion säljer ett XNano-system med en Acoulyte-ad-on till LRS, Sorbonne University i Paris, som blir ett referenscenter för Insplorion. Läs mer.

Biovica bjuder in till webbsänd telefonpresentation av bolagets delårsrapport för det andra kvartalet 2018/2019. Läs mer.

Ökning av antalet aktier och röster i Hansa Medical. Läs mer.

Kommunikéer/rapporter/årsredovisningar: 

Micropos Medical

Nyheter inkomna igår em.:

Invent Medic har erhållit besked om kommande godkännande av en patentansökan i USA för bolagets produkt Efemia kontinensstöd. Läs mer.

Novozymes publicerade information om sitt aktieåterköpsprogram. Läs mer.

Vinnare i lunchhandeln: PExA +12,45%, Micropos Medical +11,25%, SpectraCure +9,89%, Orexo +7,35%, Xintela +5,77%, MediRätt +5,71%

Förlorare i lunchhandeln: Episurf Medical -13,93%, ProstaLund -9,77%, Inhalation Sciences -7,25%, Double Bond Pharmaceutical -6,41%, Ellen -6,37%, PharmaLundensis -6,00%

Index: OMXS30 -0,36% , Hälsovård -0,20%

Fler artiklar från BioStock

»  Händelserikt första år på börsen för 2cureX
» Nytt Asien-avtal för Enzymatica
» Saniona närmar sig fas II-data i PWS
» Vd-intervju Alzinova: »Flera värdeskapande steg under det kommande året«
» Svensk mjukvara hjälper läkemedelsbolag hitta rätt experter

[et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev