Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter

De senaste artiklarna från BioStock

» VD-intervju: »Det finns uppvärderingspotential för Cyxone«
» 2cureX’s CE-IVD-märkning ett avgörande steg mot lansering av IndiTreat
» Enzymatica ingår avtal för Japan och annonserar emission
» Tyska Bauerfeind klar som ny storägare i Xintela
» Karolinska Developments portföljbolag i globalt avtal med Nestlé Skin Health

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 41 här

BioStock Life Science Summit kommer att äga rum på Medicon Village, Lund den 25 oktober. Hela 14 life science-bolag kommer att presentera under dagen som även omfattar paneldiskussioner med bl.a. superentreprenören Carl Borrebaeck. Läs mer.

NeuroVive kommer att presentera positiva prekliniska effektresultat för NV354 i en modell av mitokondriella sjukdomar vid en vetenskaplig konferens i Long Island, New York, den 18-21 oktober. Läs mer.

Som start på ett kontrollerat införande av Emotras test för självmordsbenägenhet i klinisk rutin har bolaget utbildat läkare och testledare vid ett tyskt sjukhus. Sjukhuset lånar hårdvara under en period och betalar Emotra för analyser. Läs mer.

Medicover har ingått avtal om att förvärva ukrainska Invitros laboratorieverksamhet. Läs mer.

Lumito har beslutat att starta fas II efter positiva resultat från utökade tester i första fasen av utvecklingsarbetet med bolagets infärgningspreparat och prototypinstrument. Läs mer.

Aktieägarna i Diamyd Medical kallas till årsstämma torsdagen den 15 november. Läs mer.

Som en del i Brighters finansieringsstrategi och avtalet med L1 Capital har Brighter delat ut vederlagsfria optioner till bolagets aktieägare för att motverka utspädning. Information om pågående inlösenperiod för TO3 har också publicerats. Läs mer.

Produktgodkännandet i Egypten av Bactiguards urinkatetrar Foley för infektionsprevention är nu klart. Läs mer.

BioArctic meddelar att samarbetspartnern Eisai kommer att presentera ytterligare data från den kliniska fas IIb-studien med anti-amyloid (Aβ) protofibril antikroppen BAN2401 i tidig Alzheimers sjukdom. Läs mer.

Accelerated Equine Health lägger sin första order på instrument och reagens från LifeAssays. Läs mer.

EQL Pharma genomför en företrädesemission om cirka 24,9 Mkr samt tidigarelägger Q2-rapporten till den 18 oktober. Läs mer.

Nyheter inkomna igår e.m.:

Styrelsen i Enzymatica har beslutat om en företrädesemission om 98,7 Mkr. Läs mer. Bolaget har också ingått ett avtal med ett stort japanskt läkemedelsbolag om registrering, marknadsföring, distribution och försäljning av ColdZyme Munspray mot förkylning. Läs mer.

Enorama har fått besked från Läkemedelsverket att registreringsansökningarna avseende fyra nikotinprodukter är kompletta och korrekta, samt att handläggningen har inletts. Läs mer.

CELLINK tillkännagav den första fasen i en biobläcksexpansion som inkluderar två nya serier av biobläck, samt en utökning av befintlig serie. Läs mer.

QuickCool har kallat till en extra årsstämma den 15 november och föreslår att stämman beslutar om en företrädesemission om 6,2 Mkr. Läs mer.

PolarCool publicerade ett vd-brev för oktober 2018. Läs mer.

TIM-kommunerna i Danmark har publicerat ett nyhetsbrev i vilket man redogör för TIM-projektet där MedicPen ingår tillsammans med tre samarbetspartners. Läs mer.

XVIVO Perfusion inbjuder till telefonkonferens den 26 oktober med anledning av delårsrapporten januari – september 2018. Läs mer.

CLS och MRI Interventions har ingått avtal för utveckling av plattformar för navigering och laserablation för neurokirurgi. Läs mer. CLS förklarade vidare att avtalet innehåller en exklusiv rätt till försäljning av CLS-produkter i USA och Kanada. Läs mer.

VibroSense Dynamics publicerade en kommuniké från årsstämman. Läs mer.

PCI Biotech publicerade information om utnyttjande av personaloptioner, obligatorisk anmälan av handel och beslut att öka aktiekapitalet. Läs mer.

FIT Biotech informerade om en konvertering av konvertibla kapitalnoteringar till aktier. Läs mer.

Vinnare i lunchhandeln: Emotra +55,34%, CombiGene +14,60%, ISR +9,75%, Oasmia Pharmaceutical +8,98%, Micropos Medical +7,69%

Förlorare i lunchhandeln: Enzymatica -14,77%, Zenicor -12,59%, Eurocine Vaccines -8,54%, Bioservo Technologies -7,64%, AcuCort -6,35%

Index: OMXS30 +0,09% Hälsovård +1,09%

Fler artiklar från BioStock

» Kick-off för amerikanska barnsjukhusets miljonanslag med NeuroVives läkemedelsprojekt
» Söndagsintervju Karolinska Development: »Sex fas II-rapporteringar inom 9 månader ger en mycket gynnsam situation«
» Cereno Scientific går till tvåfrontsattack mot blodproppar
» Dansk börsnykomling inom medicinsk cannabis kraftigt övertecknad
» Korrekta diagnoser av autoimmuna sjukdomar ett detektivarbete

[et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev