Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter

De senaste artiklarna från BioStock

» Miljardaffär mellan Agilent Technologies och ACEA Biosciences inom cellanalys
» VD-intervju: »Det finns uppvärderingspotential för Cyxone«
» 2cureX’s CE-IVD-märkning ett avgörande steg mot lansering av IndiTreat
» Enzymatica ingår avtal för Japan och annonserar emission
» Tyska Bauerfeind klar som ny storägare i Xintela

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 42 här

BioStock Life Science Summit kommer att äga rum på Medicon Village, Lund den 25 oktober. Hela 15 life science-bolag kommer att presentera under dagen som även omfattar paneldiskussioner med bl.a. superentreprenören Carl Borrebaeck. Läs mer.

Aktieägarna i Alzinova kallas till extra bolagsstämma den 9 november. Läs mer. Styrelsen i bolaget har också beslutat om att inleda en process för listbyte från Spotlight Stock Market till Nasdaq First North. Läs mer. Vidare har bolaget bestämt att genomföra en riktad emission och fullt garanterad företrädesemission om totalt cirka 45 Mkr för att inleda klinisk studie med ALZ-101. Läs mer.

ExpreS2ion meddelar att bolagets samarbetspartner, Jenner Institute vid Oxfords universitet, kommer att presentera resultaten från sin kliniska fas I/IIa-studie med malariavaccinet RH5.1 vid den årliga konferensen som anordnas av American Society of Tropical Medicine and Hygiene (ASTMH) den 31 oktober i New Orleans. Läs mer.

Initiator Pharma publicerar nyttjandeperioden av de teckningsoptioner av serie TO 1 som emitterades i samband med bolagets företrädesemission som pågår fram till och med den 1 november. Läs mer.

Emotra meddelar att företaget byter vd och styrelseordförande. Läs mer.

Som offentliggjort i samband med erbjudandet av 6 800 000 nya aktier i Asarina Pharma och noteringen av bolagets aktier på Nasdaq First North har Erik Penser Bank fungerat som stabiliseringsansvarig. Läs mer.

Orexo meddelar att Joseph DeFeo utsetts till bolagets nya CFO, från 1 november. DeFeo har tidigare varit Head of Finance och Head of Strategic Operations på Orexos dotterbolag i USA. Läs mer.

Hansa Medical tillkännager att kommittén för särläkemedel Committee for Orphan Medicinal Products, (COMP) vid European Medicines Agency (EMA) har lämnat ett positivt utlåtande gällande särläkemedelsstatus för imlifidase och behandling av anti-GBM sjukdom. Läs mer.

Orion och Bayer har avslutat fas III-studien av darolutamid hos patienter med icke-metastatisk castreringsresistent prostatacancer. Läs mer.

Kommunikéer/rapporter/årsredovisningar:

CELLINK BioInvent Sprint Bioscience Emotra BioGaia Cereno Scientific MediRätts Novozymes

Nyheter inkomna igår e.m.:

European High Growth Opportunities Securitization Fund har genom meddelande till Cereno Scientifics styrelse påkallat sin rätt till konvertering av de konvertibler som har utfärdats i enlighet med den finansieringslösning som bolaget tidigare har meddelat om. Läs mer.

2cureX meddelade att en av bolagets kliniska partners, Vejle sjukhus, presenterade en poster vid ESMO – kongressen i München den 19-23 oktober. Läs mer.

Aptahem publicerade ett nyhetsbrev för oktober 2018. Läs mer.

Bio-Works har erhållit en order värd 1,6 Mkr från PolyPeptide. Läs mer.

Promore Pharma meddelade att bolaget har haft ett framgångsrikt möte med den amerikanska läkemedelsmyndigheten (FDA) avseende den fortsatta utvecklingen av PXL01. Läs mer.

BrainCools tidigare helägda dotterbolag PolarCool förlängde teckningsperioden i den pågående företrädesemissionen till och med 2 november. Läs mer.

Initiator Pharma meddelade att sista dag för handel med teckningsoption serie TO 1 i bolaget är 30 oktober. Läs mer.

Aktiekapitalet i Oncology Venture ökade till följd av nyttjade tecknings­optioner. Läs mer.

GN publicerade information om transaktioner i samband med återköpsprogram. Läs mer.

Michael Brobjer har utsetts till ny vd hos AroCell och börjar sin anställning den 8 december. Läs mer.

Vinnare i lunchhandeln: ScandiDos +6,53%, A1M Pharma +6,25%, VibroSense Dynamics +6,25%, Cereno Scientific +6,01%, Dignitana +5,90%

Förlorare i lunchhandeln: CELLINK -10,22%, Alzinova -10,18%, QuickCool -9,78%, Biovica International -7,92%, Eurocine Vaccines -7,47%

Index: OMXS30 -0,56% Hälsovård +0,41%

Fler artiklar från BioStock

» Karolinska Developments portföljbolag i globalt avtal med Nestlé Skin Health
» Kick-off för amerikanska barnsjukhusets miljonanslag med NeuroVives läkemedelsprojekt
» Söndagsintervju Karolinska Development: »Sex fas II-rapporteringar inom 9 månader ger en mycket gynnsam situation«
» Cereno Scientific går till tvåfrontsattack mot blodproppar
» Dansk börsnykomling inom medicinsk cannabis kraftigt övertecknad

[et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev