Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter

De senaste artiklarna från BioStock

» Nya samarbeten stärker Novo Nordisks stamcellspipeline
» Tunga bakslag för Alzheimersforskningen
» Emissionsaktuella PHI i nytt amerikanskt samarbete
» Follicum når viktig milstolpe och väljer topikal formulering av FOL-005
» Status Report: 2cureX med potential att skräddarsy cancerbehandling

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 26 här

Genovis utökar sälj- och marknadsorganisationen på huvudkontoret i Lund och anställer Rob Horsefield som Sales & Business Development Manager. Horsefield har flera års industriell erfarenhet från försäljning inom analytisk kemi, läkemedelsutveckling och proteinkemi. Läs mer.

Yorkville Advisors Global konverterar konvertibler till aktier i Panion Animal HealthLäs mer.

Flaggningsmeddelande i European Institute of Science. Läs mer.

Elekta inbjuder till kapitalmarknadsdag i Stockholm den 27 september. Läs mer.

Cereno Scientific meddelar att European High Growth Opportunities Securitization Fund begär konvertering av konvertibler. Läs mer.

Emotras strategi för marknadsintroduktion av EDOR har ändrats och arbetet inriktas nu till ett fåtal stora städer i Europa. Läs mer.

Gravida med typ 1-diabetes löper en högre risk att få barn med hjärtmissbildning. Risken är störst för kvinnor med en hög blodsockernivå under den tidiga graviditeten. Det visar en ny studie av forskare från Karolinska Institutet och Sahlgrenska Akademin som publiceras i British Medical Journal. Läs mer.

Novo Nordisk säger sig ha gjort betydande framsteg när det gäller utvecklingen av de embryonala stamcellslinjer som krävs för att bolaget ska kunna etablera en tillverkningsprocess i världsklass. Bolaget menar också att arbetet med att utveckla en ny inkapslingsmetod, med syfte att skydda stamcellsbehandlingen mot attacker från immunförsvaret, har gått framåt. Läs mer.

Nyheter inkomna igår e.m.:

Phase Holographic Imaging har fullbordat optionsinlösen vilket inne­bär att bolaget tillförs ytterligare ca 1,8 msek.  Läs mer. Bolaget har också offentliggjort sitt tilläggsprospekt. Läs mer.

Clinical Laserthermia Systems har fått en order avseende TRANBERG|Laser ApplicatorNon-cooled från det amerikanska sjukhus som bolaget sedan förra året har ett samarbete samt ett leverantörsavtal med. Ordervärdet uppgår till cirka 110 000 kronor. Läs mer.

Forskare vid University of Applied Sciences Aschaffenburg har använt en specialiserad bioprintingsprocess med CELLINKs biobläck för att dispensera humana embryonala njurceller i ett definierat mönste. Läs mer.

Surgical Science har tilldelats ett bidrag på 500.941 euro av Eurostars för projektet LapSim Hemicolectomy. Projektet har som målsättning att utveckla den första VR simuleringen för att öva kolektomi för robotkirurgi och laparoskopi. Läs mer.

Håkan Johansson tillträder som ny finanschef hos Bonesupport under slutet av 2018. Johansson kommer närmast från rollen som CFO för Tunstall Northern EuropeLäs mer.

MediRätt publicerade en sommarintervju med vd Carl Johan Merner. Läs mer.

Getinge har nått en överenskommelse med den brasilianska federala åklagarmyndigheten (Ministério Público Federal) om ett sk. Leniency Agreement huvudsakligen relaterat till ärenden avseende manipulation av anbudsförfaranden i Brasilien. Läs mer.

Vinnare i lunchhandeln: Emotra +13,79%, ScandiDos +8,12%, Real Heart +5,99%, Bioservo Technologies +5,63%, Genovis +5,19%, Prebona +5,11%

Förlorare i lunchhandeln: AlphaHelix -14,53%, Cereno Scientific -6,46%, Toleranzia -5,90%, Kancera -5,03%, Initiator Pharma -4,57%, Peptonic Medical -4,55%,

Index: OMXS30 +0,54% , Hälsovård +0,45%

Fler artiklar från BioStock

» Cereno Scientific ångar på mot fas II med välrenommerad CRO
» VD-intervju Saniona: »Tesofensin har visat en extremt stark viktminskning«
» VD-intervju Enorama Pharma: ”Intresset är mycket stort över hela världen”
» Ökade satsningar på biosimilarer kan bli kassako för Genovis
» Här är vinnarna och förlorarna efter årets upplaga av ASCO
» NeuroVive i stor licensaffär – siktar redan på nästa

[et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev