Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter

De senaste artiklarna från BioStock

» Tunga bakslag för Alzheimersforskningen
» Emissionsaktuella PHI i nytt amerikanskt samarbete
» Follicum når viktig milstolpe och väljer topikal formulering av FOL-005
» Status Report: 2cureX med potential att skräddarsy cancerbehandling
» Cereno Scientific ångar på mot fas II med välrenommerad CRO

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 26 här

Idag är sista dagen för i teckning Follicums nyemission.

RaySearch och Eckert & Ziegler, en producent av brachyterapiprodukter, har skrivit under ett partnerskapsavtal. Både dosplaneringssystemet RayStation och onkologiinformationssystemet RayCare kommer att integreras med Eckert & Ziegler BEBIGs brachyterapisystem. Läs mer.

Gabather har framgångsrikt genomfört de regulatoriska GLP toxikologiska studierna med GT-002 i gnagare och icke-gnagare. Läs mer.

Stamcellsbolaget NextCell Pharma har lämnat in en patentansökan gällande en metod för att förutse om en specifik patient är mottaglig för behandling med läkemedelskandidaten ProTrans. Läs mer.

Promore Pharma, ett bolag med fokus på terapeutiska peptider, meddelar att Läkemedelsverket beviljat bolagets ansökan om att påbörja en fas IIb-studie med LL-37 för behandling av venösa bensår. Läs mer.

Vicore Pharma har ingått avtal om förvärv av INIM Pharma som utvecklar en ny lokal behandling av svåra ovanliga lungsjukdomar som t.ex. idiopatisk lungfibros. Läs mer.

Nanologica meddelar att då de har ett mindre ägande i INIM Pharma kommer bolaget, om förvärvet och den samtidiga nyemissionen genomförs,  att erhålla en licensavgift om 2 msek och ett projekt baserat på Nanologicas teknikplattform kommer att starta. Läs mer.

AddLife har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i finska Väinö Korpinen. Läs mer.

Panion Animal Healths nyemission är nu delregistrerad hos Bolagsverket. Läs mer.

Paxman publicerar information angående insiderförsäljningar. Läs mer.

Rapporter/kommunikéer/årsredovisningar:

MediRätt  FIT Biotech  NeuroSearch  Vistin Pharma  Novo Nordisk  Novozymes

Nyheter inkomna igår e.m:

Oncology Venture och Medical Prognosis Institute rapporterade resultat från den pågående fas 2-studien med LiPlaCis i svårbehandlade bröstcancerpatienter samt en sammanfattning från ett möte som nyligen hållits med danska läkemedelsverket (DKMA). Läs mer.

QuickCool har tecknat distributionsavtal i Storbritannien och Irland med Leib Medical. Förberedande försäljningsarbete inleds direkt, men ingen försäljning kommer att ske förrän efter det att QuickCool SYSTEM har erhållit CE-märkning senare i år. Läs mer

Recipharm lanserar en fristående serialiseringsservice innan EUs direktiv om skydd mot förfalskade läkemedel införs. Bakgrunden är en ökad oro för att många företag som tillverkar och packar läkemedel inte kommer att vara i compliance med regelverket när tidsfristen löper ut i februari 2019. Läs mer.

RaySearch Laboratories meddelade att Rabin Medical Center (RMC) har valt RayStation för stråldosplanering vid Davidoff cancercenter i Petah Tikva, Israel. Installationen kommer att inkludera licenser för 3DCRT, IMRT, VMAT och adaptiv terapi. Läs mer. Även Ottawa sjukhus har lagt en order på en RayStation. Läs mer.

Sobi presenterar sin kvartalsrapport 18 juli. Läs mer.

Vinnare i lunchhandeln: Vicore Pharma +21,30%, PharmaLundensis +9,24%, HemCheck Sweden +7,75%, AlphaHelix +7,27%, IRRAS +6,08%, MediRätt +4,77%

Förlorare i lunchhandeln: Ortoma -10,87%, Prebona -9,65%, Kancera -8,95%, Nanexa -8,33%, Dignitana -6,84%, Klaria Pharma -5,93%

Index: OMXS30 +0,04% , Hälsovård +0,14%

Fler artiklar från BioStock

» VD-intervju Saniona: »Tesofensin har visat en extremt stark viktminskning«
» VD-intervju Enorama Pharma: ”Intresset är mycket stort över hela världen”
» Ökade satsningar på biosimilarer kan bli kassako för Genovis
» Här är vinnarna och förlorarna efter årets upplaga av ASCO
» NeuroVive i stor licensaffär – siktar redan på nästa
» Söndagsintervjun Per Wester, vd Alzinova: »Det finns många viktiga milstolpar att se fram emot«

[et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev