Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter

De senaste artiklarna från BioStock

» Nyemissionen ska säkerställa Immunovias fortsatta utveckling
» VD-intervju PHI: »Allt fler försäljningar inleds med att kunden kontaktar oss«
» Söndagsintervjun RhoVac: Med potential för 20 cancerindikationer
» Ökat intresse för Sanionas Tesomet efter lovande PWS-studieresultat
» VD-intervju: CELLINKs teknologi bakom bioprintade mänskliga hornhinnor

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 23 här

Imorgon 13 juni går kapitalmarknadsdagen BioStock Live i Stockholm av stapeln. I livesändningen från Nyhetsbyrån Direkts studio deltar 2cureXKlaria och XintelaLäs mer och anmäl dig här.

AstraZeneca och amerikanska Eli Lilly avbryter de globala fas III kliniska prövningarna av lanabecestat, en läkemedelskandidat mot Alzheimers sjukdom. Beslutet bygger på en rekommendation från en oberoende kommitté, independent data monitoring committee (IDMC), som bedömer att de primära målen med studien inte kommer att nås. Läs mer.

Camurus och Medison Pharma har ingått ett exklusivt avtal om kommersialisering av Camurus långtidsverkande subkutana (SC) buprenorfindepåer (CAM2038) på den israeliska marknaden. CAM2038 utvecklas för behandling av individer med måttligt till svårt opioidberoende. Läs mer.

AcuCort meddelar att de har avslutat uppskalningen av tillverkningsprocessen för Dexa ODF, en snabblöslig film att lägga på tungan vid akuta och allvarliga allergianfall, som nu är redo för tillverkning enligt GMP (Good Manufacturing Practice) för klinisk användning inför planerade registreringsansökningar. Läs mer.

Lung Bioengineering, ett dotterbolag till United Therapeutics, kommer att köpa flera av XVIVO Perfusions XPS-maskiner för användning i sitt Silver Springs EVLP-laboratorium. XPS är ett integrerat system som ger kliniker möjlighet att genomföra utvärdering av lungor inför transplantation genom ett standardiserat förfarande. Läs mer.

Pharmacolog och HelioMetrics har ingått ett ömsesidigt avtal om försäljnings- och marknadsföringssamarbete som innebär att HelioMetrics marknadsför DrugLog till sin kundbas och ger Pharmacolog tillgång till sitt närverk inom området Drug Diversion. DrugLog möjliggör för en sjuksköterska eller apotekare att snabbare kontrollera att ett injicerbart läkemedel har rätt koncentration. Läs mer.

Schweiziska myndigheter har gett tillstånd åt European HIV Vaccine Alliance (EHVA) att påbörja fas I/II studier. I dessa studier kommer FIT Biotechs kandidat FIT-06, ett vaccin mot HIV, att testas. Läs mer.

Kommunikéer/rapporter/årsredovisningar:

FIT Biotech  Novozymes  Novo Nordisk

Nyheter inkomna igår e.m:

ChemoTech har signerat ett distributörsavtal med Med Lab Services (MLS) i Pakistan. MLS kommer, efter att ChemoTech har fått sin pågående CE-märkning godkänd, att lansera IQWave i Pakistan. IQWave är en form av elektrokemoterapi som är anpassad för behandling av olika typer av tumörer. Läs mer.

Real Heart meddelade att det sista pre-kliniska försöket med företagets hjärtpump Real Heart kommer att genomföras onsdagen den 20 juni. Läs mer. Företaget meddelar också att dess forskningschef Ina Laura Pieper har blivit inbjuden som gästtalare av U.S. FDA till deras forum om trombogenicitetstestning (klarläggande av koagulationsrisken) av medicintekniska produkter. Läs mer.

MediRätt har lagt en beställning på de verktyg som krävs för att formspruta plastkomponenterna till läkemedelsautomaten Dosell. Verktygen kvalitetssäkras i en första testserie med 100 stycken Dosellprodukter som produceras efter sommaren. Läs mer.

BrainCools dotterbolag PolarCool kommer att bli ett självständigt bolag och just nu förbereds en kommande notering. Mer information kommer att publiceras under juni månad. Läs mer.

Efter den förlängda acceptperiodens utgång innehar Alexion 99,8 procent av aktierna i Wilson TherapeuticsLäs mer.

Vinnare i lunchhandeln: AcuCort +11,94%, Dignitana +10,67%, Ortoma +9,07%, AlphaHelix +8,53%, Enzymatica +6,23%, NeuroVive Pharmaceutical +4,70%

Förlorare i lunchhandeln: Micropos Medical -6,79%, SpectraCure -5,79%, Toleranzia -5,18%, Klaria -5,13%, Integrum -4,76%, Vicore Pharma -4,58%

Index: OMXS30 +0,01% , Hälsovård -0,19%

Fler artiklar från BioStock

» Samhällsekonomiska vinster av förkylningsbehandling
» Aptahem satsar på ökad internationell exponering av bolaget
» Follicums studie på håravfall är nu fullrekryterad
» Lovande potential för behandling av hjärtinfarkt med Annexin A5
» Söndagsintervjun: 2cureX vill individanpassa alla cancerbehandlingar
» Xintelas nyinvigda GMP-anläggning kan bli en intäktsmotor