Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter

De senaste artiklarna från BioStock

» Aptahem i prestigesamarbete med amerikansk partner
» Saniona parallellutvecklar Tesomet mot ytterligare sällsynt ätstörning
» Nyemissionen ska säkerställa Immunovias fortsatta utveckling
» VD-intervju PHI: »Allt fler försäljningar inleds med att kunden kontaktar oss«
» Söndagsintervjun RhoVac: Med potential för 20 cancerindikationer

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 23 här

Se intervjuerna från onsdagens Biostock Live med bolagen Klaria, Xintela och 2cureX här. Bolagspresentationerna kan ses här.

Recipharm har undertecknat och slutit ett avtal med Serb om en försäljning av rättigheterna till kaliumjodidprodukten ThyroSafe. USA omfattas dock inte. Den totala köpesumman uppgår till 9,5 miljoner euro, varav 5,9 miljoner ska betalas när köpet fullföljs. Läs mer.

CombiGene har publicerat en kommentar: ’CombiGene tar Medicon Village till toppen.’ Läs mer.

På EHA, Europas största blodcancerkongress, presenterar Amgen nya data från en fas III-studie som visar att Kyprolis administrerat en gång i veckan ger förlängd progressionsfri överlevnad vid recidiverande och refraktär myelomsjukdom. Läs mer.

ExpreS2ion Biotech presenterar sin forskning avseende malaria- och bröstcancervacciner på två vetenskapliga konferenser i juni.  Företaget kommer att presentera på ett årsmöte som arrangeras av World Biopharm Forum i Oxford, Storbritannien den 20 -22 juni och på Vaccine Technology VII Meeting i Mont Tremblant, Quebec, Kanada, den 17-22 juni. Läs mer.

Karessa Pharma meddelar idag att Michael Brobjer slutar som VD i bolaget och att Mats Nilsson blir ny VD. Nilsson är utbildad apotekare och har bland annat varit VD för Santen Pharma. Läs mer.

ADDvise tecknar avsiktsförklaring om att förvärva Merit Cables, ett företag som producerar och säljer medicintekniska kopplingsprodukter och system. Läs mer.

Oncopeptides presenterar idag uppdaterade interimsdata från den pågående HORIZON-studien med Ygalo på det europeiska hematologimötet (EHA). Läs mer.

Perioden för aktieteckning i Hansa Medicals teckningsoptionsprogram TO2015 har inletts idag och löper till 15 juni 2019. Läs mer.

Kommunikéer/rapporter/årsredovisningar:

Intervacc  Biovica

Nyheter inkomna igår e.m:

Nya forskningsdata ger ytterligare stöd för CombiGenes genterapi för svårbehandlad epilepsi. Läs mer.

Sista dag för handel med Annexin Pharmaceuticals BTU (betald tecknad unit) är tisdagen den 19 juni. Läs mer.

Medcap meddelade att Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket har beslutat att Oxibutynin ingår i läkemedelsförmånerna. Oxybutynin är en behandling för framförallt barn med neurogena skador (ryggmärgsskador) med frekventa urinträngningar och trängningsinkontinens. Läs mer.

Clinical Laserthermia Systems har slutfört sin företrädesemission som tecknades till cirka 80 procent. Bolaget tillförs däremed cirka 49 msek före emissionskostnader. Läs mer.

Nuevolution har godkänts för notering på Nasdaq Stockholm och första handelsdag är planerad till 25 juni. Läs mer.

Första handelsdag på Spotlight Stock Market för Dicots aktie är den 20 juni. Läs mer.

På grund av administrativa orsaker så har XVIVO Perfusion beslutat att ändra datum för rapportering av delårsrapport januari – juni 2018 till den 20 juli 2018. Läs mer.

Vinnare i lunchhandeln: Karessa Pharma +15,69%, Cline Scientific +14,10%, PharmaLundensis +13,73%, Micropos Medical +13,41%, Idogen +10,37%, Oncopeptides +10,30%

Förlorare i lunchhandeln: Aptahem -10,69%, QuickCool -8,33%, Orexo -7,73%, AroCell -6,98%, BiBBInstruments -5,81%, AcuCort -5,33%

Index: OMXS30 -0,56%  , Hälsovård +0,21%

Fler artiklar från BioStock

» Ökat intresse för Sanionas Tesomet efter lovande PWS-studieresultat
» VD-intervju: CELLINKs teknologi bakom bioprintade mänskliga hornhinnor
» Samhällsekonomiska vinster av förkylningsbehandling
» Aptahem satsar på ökad internationell exponering av bolaget
» Follicums studie på håravfall är nu fullrekryterad
» Lovande potential för behandling av hjärtinfarkt med Annexin A5
» Söndagsintervjun: 2cureX vill individanpassa alla cancerbehandlingar