Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter

De senaste artiklarna från BioStock

» BioArctic årets vinnare av SwedenBIO Award
» Saniona om avslutade samarbetet: »Detta är vardagsmat i branschen« 
» Analyshus ser 232 procents uppsida i Saniona
» Söndagsintervjun: Kjell G. Stenberg, vd Cyxone
» VD-intervju CombiGene: »EU-stödet gör CombiGene till ett attraktivare bolag att investera i«

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 20 här

NeuroVive och Yungjin rapporterar positiva resultat från klinisk fas I-studie med KL1333 och banar därmed väg för fortsatt klinisk utveckling. KL1333 är en ny behandling i klinisk utveckling för ovanliga medfödda mitokondriella sjukdomar. Läs mer.

AstraZeneca har lämnat in en ansökan till japanska läkemedelsmyndigheterna gällande användandet av Forxiga i patienter med typ 1-diabetes. Läs mer.

Karo Pharma erhåller en milestonebetalning på 6 miljoner USD för RORgamma projektet från Pfizer. Syftet med projektet är att upptäcka och utveckla substanser som hämmar aktiviteten i den nukleära hormonreceptorn RORgamma för behandling av autoimmuna sjukdomar. Läs mer.

En ny studie visar att Novo Nordisks hemofilibehandling NovoEight upprätthåller sin effektivitet trots tre månaders förvaring i 40ºC. Detta kan leda till en större flexibilitet för hemofilipatienter då behovet av att kyla hemofililäkemedel eventuellt kan kringgås. Läs mer.

Sobi kommer att presentera data på WFH:s (World Federation of Hemophilia) världskongress i Glasgow den 20-24 maj, som visar företagets fortlöpande arbete med att förbättra vårdstandarden för patienter med hemofili. Läs mer.

Amerikanska patentverket (USPTO) har utfärdat ett s.k. Notice of Allowance för Cantargias patentansökan 15/501,710 som behandlar antikroppen CAN03, vilken är av betydelse för Cantargias CANxx projekt. Målet med CANxx är att utveckla en antikropp mot IL1RAP för behandling av autoimmuna och inflammatoriska sjukdomar. Läs mer.

Immunicum meddelar att den sjätte och sista patienten har rekryterats till den första gruppen i den kliniska fas I/II-studien med ilixadencel för behandling av patienter med gastrointestinal stromacellstumör (GIST). Eftersom sjukdomen är väldigt ovanlig, och rekryteringen därmed gått långsamt, har Immunicum beslutat att inte gå vidare med rekryteringen av de återstående 6 patienterna i den efterföljande gruppen. Läs mer.

MediRätt och European Select Growth Opportunities Fund har tecknat avtal om finansiering genom utgivning av konvertibler till ett värde om högst 50 miljoner SEK över 18 månader. Kapitaltillskottet kommer att användas till utveckling och lansering av den digitala läkemedelsautomaten Dosell. Läs mer.

Ipsen meddelar att Europeiska kommissionen godkänner Cabometyx som förstahandsbehandling vid avancerad njurcancer. Läs mer.

Mats Lidgard föreslås som ny styrelseledamot i Redwood Pharma vid årsstämman 30 maj. Lidgard har över 30 års erfarenhet inom life science-sektorn och har tidigare varit verksam i bl.a. Active Biotech och Pharmacia. Läs mer.

BrainCool publicerar information angående ökning av antalet aktier i bolaget. Läs mer.

Teckningsperioden för teckningsoption T04 i MedicPen inleds idag. Läs mer.

Kallelser till årsstämmor: 

Follicum  BiBBInstruments

Kommunikéer/rapporter/årsredovisningar:

2cureX  Prebona  Attana  Micropos Medical  Medfield Diagnostics

Nyheter inkomna efter fredag e.m:

Saniona meddelade att BenevolentAI och Saniona kommer att säga upp samarbetsprogrammet inom neurologi. Saniona återfår alla rättigheter till programmet, inklusive alla potentiella substanser och data som genererats från prekliniska studier som utförts av BenevolentAI. Läs mer.

AstraZenecas Lokelma (ZS-9) för behandling av hyperkalemi, förhöjda nivåer av kalium i blodet, har blivit godkänt i USA för behandling av vuxna patienter. Läs mer.

Diamyd Medical och dess tillverkare av rekombinant GAD, den aktiva komponenten i diabetesvaccinet Diamyd, arbetar med en uppdaterad plan för de nya batcherna GAD för användning i sena kliniska prövningar och eventuell tidig marknadslansering. Läs mer.

Pharmacolog meddelar att 23 maj är sista dag för handel i dess aktie med rätt till tilldelning av teckningsrätter i emissionen. Läs mer.

Sedana Medical bjuder in till en webbsänd telefonkonferens den 22 maj, med presentation av kvartalsrapporten, klockan 14.30. Läs mer.

Peptonic Medical genomförde nyligen en företrädesemission. Den 23 maj är den sista dagen för handel med BTA (Betald Tecknad Aktie) och stoppdag är den 25 maj. Läs mer.

De senaste protoninnovationerna från RaySearch Laboratories visas på kongressen PTCOG 57 den 21-25 maj i Cincinnati i USA. Läs mer.

Vinnare i morgonhandeln: AroCell +18,67%, NeuroVive +17,15%, Doxa +12,65%, LIDDS +11,96%, Prebona +11,71%, Emotra +10,91%

Förlorare i morgonhandeln: SpectraCure -10,11%, Alteco -7,69%, Toleranzia – 6,56%, QuickCool -6,25%, Cereno Scientific -5,51%, WntResearch -5,51%

Index: OMXS30 +0,77%  , Hälsovård +0,65%

Fler artiklar från BioStock

» Aptahems sepsis-kandidat når milstolpe
» Sepsisfondens grundare: antibiotikaresistens riskerar försvåra sepsisvården
» Nulägesanalys Cyxone – från single-asset till bred portfölj
» Immunovias blodtest ska säkra tidigare cancerdiagnoser
» Nulägesanalys Follicum – två kandidater med potential att förändra sina marknader
» Söndagsintervjun: Jamal El-Mosleh, vd Annexin Pharmaceuticals

[et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev