Genovis meddelar idag att man har anställt en Senior Application & Market Area Manager i sitt amerikanska dotterbolag Genovis Inc. Nytillskottet Kevin Cook är på pappret en klockren rekrytering, med lång erfarenhet av såväl masspektrometri som marknadsföring och försäljning inom Genovis marknadssegment.

Vad som inte framgår i dagens pressmeddelande är att Kevin Cook möjligen redan har god kännedom om Genovis produkter – han kommer närmast från en tjänst som Strategic Collaborations Manager Mass Spectrometry/Proteomics hos lundabolagets konkurrent tillika licenspartner Promega, en amerikansk branschjätte med 1400 anställda i sexton länder.

Om Promega

Om Promega (klicka för större bild)

Tvist utmynnade i licensavtal
Bakgrunden till Genovis samarbete med Promega är en tvist från 2014 som dömdes i Genovis favör och intressant nog utmynnade i ett licensavtal. Avtalet innebär i korta drag att Promega får saluföra Genovis storsäljande produkt FabRICATOR mot att man betalar royalty på försäljningen.

Huruvida Kevin Cook har kommit i kontakt med Genovis produkter för Promegas räkning framgår inte, och då bolagets produktportfölj omfattar mer än 3500 unika produkter är det kanske mycket att begära. Helt säkert är dock att Cook har både branschkunskap och ett kontaktnät som är positivt för Genovis när man nu stärker sin organisation på den viktiga USA-marknaden.

– Jag är väldigt glad att Kevin har valt att arbeta tillsamman med Genovis och vårt växande team av kvalificerade och innovativa medarbetare. Kevin kommer att bidra med erfarenhet, unik kompetens och ett stort nätverk efter många år i branschen. Han kommer att fortsätta arbetet med att stärka Genovis affärsmodell som bygger på djup teknisk förståelse för kundens behov vilket ytterligare kommer att stärka vårt varumärke och innovationskraft, säger Fredrik Olsson, vd Genovis i en kommentar till rekryteringen.

24 av världens 25 största bolag som kunder
Genovis utvecklar och säljer unika s.k. smarta enzymer som underlättar utveckling och kvalitetskontroll av biologiska läkemedel. Man har i dagsläget 24 av världens 25 största läkemedelsbolag som kunder. Genovis vd Fredrik Olsson presenterade i förra veckan bolaget vid BioStocks kapitalmarknadsdag BioStock Live. Presentationen kan ses i efterhand nedan.

Kursutveckling Genovis 3 månader

Källa: BioStock Börsbevakning.

Källa: BioStock Börsbevakning.

Innehållet i Biostocks nyheter och analyser är oberoende men Biostocks verksamhet är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som BioStock erhållit finansiering från. [et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]

 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev