Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter

De senaste artiklarna från BioStock

» Opioidkrisen: Klaria slipper långdragna kliniska studier
» Immunovias intåg på Nasdaq Sthlm öppnar upp för USA-marknaden
» Historiskt FDA-godkännande inom prostatacancer
» Efter ett kvartal säger vi adjö till BioStocks Läsarportfölj 1.0
» VD-intervjuer X4: Immunovia, Cantargia, RhoVac & Alligator

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 13 här

Nästa BioStock Live går av stapeln i Lund den 18 april. Deltagande bolag är Aptahem, Enorama Pharma, Follicum, Genovis, NeuroVive samt Synact Pharma. Läs mer och anmäl dig här.

Cantargia utvecklar antikroppsbehandlingen CAN04 för att bekämpa cancer både genom att aktivera immunförsvarets mördarceller och genom att blockera signaler som stimulerar tumörtillväxt. BioStock har sammanställt Cantargias bolagspresentation från BioStock Live och gjort en Nulägesanalys som kan läsas här.

Follicum har påbörjat en studie där läkemedelskandidaten FOL-005 undersöks som behandling mot håravfall, där resultat förväntas i höst. Då studieutfallets påverkan på bolagets värde blir väsentlig är aktien förknippad med hög potential liksom risk, skriver Analysguiden. Läs mer.

Styrelsen i Immunovia kallar till årsstämma den 3 maj. Läs mer.

Double Bond Pharmaceutical (DBP) har signerat ett avtal med RUE Belmedpreparaty för distribution av utvalda kosttillskott på den skandinaviska marknaden. Försäljningen av dessa produkter kommer att skötas av det nystartade dotterbolaget till DBP, Drugsson. Läs mer.

Sobi har utsett Fredrik Wetterlund till Head of Human Resources. Wetterlund börjar den 9 april och ingår i Sobis utvidgade ledningsgrupp. Läs mer.

AstraZeneca och MedImmune meddelar att FDA accepterar Biologics License Application för moxetumomab pasudotox i en viss typ av leukemi. Läs mer. Bolaget tillkännagav också att EMA kommer granska ansökan om försäljningstillstånd av Lynparza. Läs mer.

GHP har tagit beslut om att utöka kapaciteten på GHP Spine Center Göteborg från två till tre operationssalar genom en mindre ombyggnation. Läs mer.

Styrelsen för Karo Pharma föreslår en utdelning om 0,30 kr/aktie. Läs mer.

Attana och universiteten vid Karlstad och Helsingfors har inom ramen för projektet ”Prediktiv Analys och Rening av Biologiska läkemedel för snabbare läkemedelsutveckling” (PARB), publicerat en artikel i tidskriften Analytical Chemistry. Läs mer.

Episurf Medicals knäprodukter godkända för marknadsföring och försäljning i Spanien. Läs mer.

SensoDetect har avtalat med en klinik i London om leverans i början av april av en BERA 3.0. Läs mer.

SpectraCure har publicerat ett investerarbrev. Läs mer.

Immunicum lämnar en uppdatering gällande planerade, genomförda och tidigare slutförda kliniska studier för sitt ledande program, ilixadencel. Ilixadencel är en cellbaserad behandling med potential att ingå som en komponent i kombinations-behandlingar av ett flertal tumörsjukdomar. Läs mer.

C-RAD tecknar ett avtal avseende leverans av Catalyst PT till Protonen Therapie Centrum i Maastricht, Nederländerna. Läs mer. Bolaget har också ändrat datum för årsstämma till den 17 maj. Läs mer.

Kancera föreslår en företrädesemission om 60 mkr. Emissionen är garanterad till 80 procent. Läs mer.

Rapporter/kommunikéer/årsredovisningar:

Klaria  Stille  GHP Specialty Care  Invent Medic Sweden  Dignitana  Immunicum

Nyheter inkomna efter torsdag e.m:

RaySearch Laboratories har mottagit orders på RayStation från två strålbehandlingskliniker i Nordamerika. Det sammanlagda ordervärdet om 6,4 miljoner dollar (exklusive supportavtal), motsvarande cirka 53 mkr, har till stor del levererats och beräknas generera intäkter om cirka 38 mkr i det första kvartalet 2018. Läs mer.

Hemcheck Sweden presenterar resultat från den kliniska studie om hemolys i blodgasanalyser som genomförts i samarbete med Västerås sjukhus. Läs mer.

Ortivus brittiska dotterbolag har fått en order på fortsatt integrering av ett protokoll för patientdata, kallat FHIR (Fast Healthcare Interoperability Resources) som är i utvecklingsfas med South Western Ambulance Service & NHS Gloucestershire Clinical Commissioning Group. Ordern uppges vara värd 140 tusen pund. Läs mer.

Styrelsen för Obducat har beslutat om en förlängning av teckningstiden i den nyemission av så kallade units som beslutades av extra bolagsstämman den 19 mars 2018. Läs mer.

Invent Medic meddelade att analys av data från den kliniska studie som genomförts med bolagets produkt, TVS, visar att användande av TVS ger signifikant reduktion av urinläckage. Läs mer.

Eurocine Vaccines har deltagit i BIO-Europe Spring. Läs mer.

Vinnare i lunchhandeln: Integrum +15,21%, Intervacc +11,01%, VibroSense Dynamics +9,68%, Cereno Scientific +8,70%, Sedana Medical +7,94%, Peptonic Medical +7,91%

Förlorare i lunchhandeln: NorInvent -36,54%, Enzymatica -15,44%, Alzinova -9,14%, Invent Medic -8,97%, Panion -7,46%, SpectraCure -6,63%

Index: OMXS30 -1,52%, Hälsovård -0,29%


Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science.