Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter

De senaste artiklarna från BioStock

» Nulägesanalys av RhoVac – en betydande målmarknad
» Nulägesanalys av Cantargia – ett intressant case
» Opioidkrisen: Klaria slipper långdragna kliniska studier
» Immunovias intåg på Nasdaq Sthlm öppnar upp för USA-marknaden
» Historiskt FDA-godkännande inom prostatacancer

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 13 här

Genovis fortsätter att expandera i Asien och har tecknat ett distributionsavtal med Chayon Laboratories Inc. för den sydkoreanska marknaden. Avtalet täcker försäljning av Genovis nuvarande och framtida produkter. Läs mer.

BioStock Live i Lund den 18 april presenterar bolagen Aptahem, Enorama Pharma, Follicum, Genovis, NeuroVive, Cereno Scientific samt Synact Pharma. Läs mer och anmäl dig här.

BioStock har publicerat en nulägesanalys av Immunovia, som utvecklar IMMray PanCan-d, det första blodbaserade testet för tidig diagnostik av pankreascancer. Läs mer.

AcouSort erhåller EU-bidrag på 1,8 msek. Motivet för bidraget är att ge bolaget finansiella medel för att testa ett nytt material för ultraljudstransduktorer som är bättre lämpat för engångschip inom akustofluidik. Läs mer.

Doxa Dental, dotterbolag till DOXA, har ingått avtal med Dentsply Sirona som betalar motsvarande drygt 16 mkr för en global och exklusiv rätt till en private label-version av Doxas bioaktiva dentalcement, Ceramir Crown & Bridge. Läs mer.

Idag är första dag för handel i Iconovo, som utvecklar inhalatorer som licensieras av läkemedelsbolag med försäljning av generika. Teckningskursen var 38,5 kr och vid lunchtid handlades aktien i 35,9 kr, vilket motsvarar en nedgång om 6,75 procent. Inför börsnoteringen på First North övertecknades bolagets teckningsemission motsvarande 135 procent av erbjudandet som tillförde bolaget drygt 40 msek. Läs mer.

AroCell offentliggör pågående förhandling om utlicensiering och samarbete med ett stort diagnostikbolag samt upprättar tilläggsprospekt och förlänger teckningstiden i den pågående företrädesemissionen. Läs mer.

Acarix CADScor System, ett initialt test för att utesluta kranskärlssjukdom, visas upp och är föremål för expertsymposium på Deutsche Gesellschaft für Kardiologie den 4-7 april. Läs mer.

Prolight Diagnostics meddelar att större andel aktier accepteras som kvittning mot fordran för utvecklingsarbete av teknologipartnern TTP. Läs mer.

Rapporter/kommunikéer/årsredovisningar:

European Institute of Science  QuickCool  MediRätt

Nyheter inkomna igår e.m:

PharmaLundensis har beviljats patent avseende Iodocarb comp av det amerikanska patentverket. Läs mer.

Brighter tillförs 672 tkr genom nyttjande av teckningsoptioner. Läs mer.

PExA kommer att presentera bolaget på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg den 11 april. Läs mer.

Patentverket i Indien har beviljat ett patent för en engångsartikel som används i samband med SpectraCures teknik för behandling av prostatacancer med fotodynamisk tumörbehandling (PDT). Läs mer.

Även Alzinova meddelade igår ett godkänt patent i Indien, för ALZ-101 mot Alzheimers sjukdom. Läs mer.

Genovis kallar till årsstämma torsdagen den 17 maj. Läs mer.

Alligator Bioscience presenterar på H.C. Wainwright Annual Global Life Sciences Conference den 10 april. Läs mer.

Paxman meddelar att bolaget har lämnat in en ansökan om marknadsgodkännande (SHONIN) i Japan för sitt skalpkylningssystem som reducerar håravfall vid cellgiftsbehandling. Läs mer.

Vinnare i lunchhandeln: Doxa +19,58%, Nanexa +11,11%, Glycorex Transplantation +9,42%, BibbInstruments +9,42%, Cereno Scientific +8,79%, Ortoma +8,61%

Förlorare i lunchhandeln: LifeAssays -10%, AlphaHelix -8,13%, SpectraCure -7,07%, Inhalation Sciences -5,11%, Invent Medic -4,28%, Medfield -3,47%

Index: OMXS30 %, Hälsovård %


Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev