Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter

De senaste artiklarna från BioStock

» VD-intervju Enzymatica: »Tvåsiffrig tillväxt varje år sedan lanseringen«
» Se sju vd-intervjuer från BioStock Live
» Mångmiljonbelopp satsas på snabb sepsis-diagnostik
» VD-intervju Follicum: »Follicum levererar enligt plan, något vi gjort sedan starten 2011«
» Strategisk rekrytering stärker Genovis på USA-marknaden
» Se bolagspresentationerna från BioStock Live i Lund

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 16 här

NextCell Pharma har ingått ett Memorandum of Agreement med China General Consulting and Investment i syfte att skapa underlag för framtida samarbete. Avtalet specificerar att parterna ska prioritera varandra när det kommer till Kina-associerade stamcellsaktiviteter. Läs mer.

Biovica tar nästa steg i arbetet att kommersialisera DiviTum genom att starta dotterbolag i USA. Syftet med dotterbolaget i USA är att etablera DiviTum på den amerikanska marknaden. Läs mer.

BioInvent meddelar att deras samarbetspartner ThromboGenics startar kombinationsstudie i fas II med läkemedelskandidaten THR-318 och ranibizumab. Läs mer.

Moberg Pharma slutför avyttringen av Balmex. Avyttringen innebär en reavinst om cirka 0,5 MUSD. Läs mer.

Clinical Laserthermia Systems meddelar att det är möjligt för patienter som får immunstimulerande läkemedel att ingå i den pågående imILT-studien vid Karolinska Sjukhuset. Läs mer.

AroCell offentliggör ett andra tilläggsprospekt med anledning av offentliggörandet om att bolaget undertecknat avtal om utlicensiering med Roche Diagnostics. Läs mer.

FIT Biotech meddelar att Tommi Holopainen har utsetts till CFO. Holopainen har en examen i ekonomi och kommer närmast ifrån Telia. Läs mer.

Neurovives VD Erik Kinnman uttalar sig om företagets övertecknade företrädesemission. Läs mer.

Beslut vid årsstämma i NeuroVive Pharmaceutical. Läs mer.

I dag fredag den 27 april är sista dagen för handel i Kanceras aktie inklusive rätt att delta i bolagets pågående företrädesemission. Läs mer.

Double Bond Pharma meddelar att sista dag för handel med BTA B är 2 maj 2018. Läs mer.

Zealand Pharma meddelar nettoomsättning för Soliqua och Lyxumia/Adlyxin för första kvartalet under 2018. Läs mer.

För andra året i rad får Daniel Jönsson, parodontolog på Folktandvården Skåne, OFRS medel. Jönssons forskningsprojekt handlar om hur en förbättrad munhälsa kan lindra KOL-sjukdom och baseras på teorin att borttagande av tandplack skulle kunna påverka behandlingen positivt. Anslaget är på 700.000 kr. Läs mer.

Inför Världsastmadagen 1 maj visar en ny studie som sponsrats av AstraZeneca, att patienter med svår astma träffar sällan en läkare trots att varannan patient har en okontrollerad sjukdom. Läs mer.

Kallelser till stämmor: 

Redwood Pharma  A1M Pharma  Ortoma  Xintela  Prebona  Fluicell  Follicum Micropos  Cantargia

Rapporter/kommunikéer/årsredovisningar:

Vitrolife  Wilson Therapeutics  Saniona Enzymatica Glycorex Transplantation RaySearch Laboratories  Biotage  Xbrane Biopharma  Chordate  Immunovia Medivir  Episurf Medical  LifeAssays  Recipharm  AroCell  Toleranzia  Alligator Bioscience (delårsrapport) Alligator Bioscience (kommuniké) ADDvise

Nyheter inkomna igår e.m:

Xintela meddelade igår att den egna GMP-anläggningen är färdigbyggd och att bolaget har flyttat in i nya laboratorielokaler och kontor i direkt anslutning till GMP enheten. Denna ska ska nu utrustas med instrument och färdigställas för inspektion från Läkemedelsverket för att erhålla tillverkningstillstånd för kliniska studier. Anläggningen beräknas vara produktionsklar i slutet av 2018. Läs mer.

Nuevolution har erhållit ny data för sitt interna RORyt-progam som stödjer effekten på inflammatoriska sjukdomar (IBD) hos människor, såsom Crohns sjukdom och Ulcerös kolit. Läs mer.

Cereno Scientific korrigerar tidigare information gällande det första konvertibla lånet från European High Growth Opportunities Securitization Fund. Läs mer.

Fluicell meddelar att stabiliseringsåtgärder vidtas under perioden 18-26 april 2018. Läs mer.

Sista dag för handel i Pharmacologs aktier av serie B före omvänd split är den 3 maj 2018 och första dag för handel efter omvänd split är den 4 maj 2018. Läs mer.

Dignitana genomför omfattande undersökning angående försäkringsskydd för cancerpatienter som undergår strålbehandling. Läs mer.

Vinnare i lunchhandeln: Real Heart + 31,89%, Zenicor +15,38%, Recipharm 14,59%, Saniona 14,19%, Ortoma +8,65%, Aptahem +7,25%

Förlorare i lunchhandeln: AlphaHelix -16,20%, VibroSense Dynamics -9,75%, Scandinavian ChemoTech -6,50%, Cline Scientific -8,85%, Klaria Pharma Holding -6,39%, Active Biotech -5,79%

Index: OMX +0,45% Hälsovård +0,16%

Fler artiklar från BioStock

» BrainCool breddar fokus och topprekryterar inom onkologi
» Cereno Scientific ett steg närmare fas IIb-studie
» VD-intervju NeuroVive: »Inom ett år räknar vi med att ha åtminstone ytterligare ett utlicensieringsprojekt.« 
» Xintela breddar portföljen inom CNS, öppnar för kontraktstillverkning
» Nulägesanalys av Alligator Bioscience – kvalitetsstämplad av läkemedelsjätte

[et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]


Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science.

 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev