Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter

De senaste artiklarna från BioStock

» Intervju: Steven Glazer, Chief Medical Officer Idogen
» BioStocks Läsarportfölj tillbaka där den började
» VD-intervju: »Vi har stora planer för Cline«
» Nytt regelverk väcker intresse för sepsis och svenska Aptahem
» Ny rapport kartlägger svenska bolag inom precision medicine

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 11 här

Idag arrangerades BioStock Live i Stockholm, ett investerarevent med Alligator, Cantargia, Immunovia och RhoVac – fyra svenska bolag verksamma inom området immunonkologi (I/O). Följ eventet här. Bolagens presentationer och intervjuer med dess företrädare kommer att publiceras i efterhand.

Biovica har mottagit en order på företagets produkt DiviTum från ett globalt diagnostik- och kontraktsforskningsbolag. DiviTum kommer att användas under utvecklingen av ett nytt riktat cancerläkemedel för att bedöma effekten av behandlingen. Värdet på ordern är ca 100 000 USD. Läs mer.

Aptahem publicerar nyhetsbrev för mars 2018, där vd Mikael Lindstam bl.a. berättar om milstolpar, framtiden och det ökade intresset för sepsis från olika håll. Läs mer.

Bio-Works har öppnat ett försäljningskontor i Philadelphia i USA för att kunna möta den stora efterfrågan som finns på separations- och reningsprodukter för framställning av biologiska läkemedel på den amerikanska marknaden. Läs mer.

RhoVac anlitar den erfarne affärsutvecklaren David Colpman som ledande rådgivare för att identifiera potentiellt intresserade parter av bolagets tillgångar. Colpman har varit inblandad i affärer vars sammanlagda ordervärden uppgick till cirka 3 miljarder dollar. Läs mer.

Double Bond Pharmaceutical meddelar att två studier startas samtidigt för att säkerställa den toxiska profilen av SI-053, för behandling av gliom. Läs mer.

Immunicum meddelar att ilixadencel, för behandling av solida tumörer, har beviljats ATMP-certifiering från EMA gällande tillverkningskvalitet och prekliniska data. Läs mer.

SensoDetect publicerar förtydligande gällande den riktade emissionen. Läs mer.

Active Biotech meddelar att stämman beslutade om nyemission med företrädesrätt för aktieägarna om cirka 48 miljoner kronor. Emissionen är via teckningsåtaganden garanterad till 61 procent. Läs mer.

Sedana Medical meddelar valberedningens förslag till ny styrelse inför årsstämman 2018. Läs mer.

Annexin Pharmaceuticals har valt att prioritera retinal venocklusion (RVO) som indikation för vilken man i egen regi kommer utveckla läkemedelskandidaten ANXV. Vidare har bolaget i samband med beslutet inlicensierat ett patent för Annexin A5 vid behandling av RVO i USA. Läs mer. Bolaget föreslår också en företrädesemission om ca 52 mkr. Emissionen är via teckningsförbindelser garanterad till fullo. Läs mer. Med anledning av detta kallar bolaget till extra bolagsstämma den 19 april. Läs mer.

MedicPen har tagit sig vidare till slutfasen i en upphandling i Norge som omfattar 29 kommuner. Upphandlingen består av två faser varav bolaget nu går vidare in i fas två i konkurrens med två företag. Läs mer.

Orasolv tidigarelägger publicering av årsredovisning till den 5 april 2018. Läs mer.

Pfizer och Astellas tillkännagav igår att FDA har godkänt bolagens ansökan om att utöka indikationen för läkemedlet Xtandi för att inkludera män med icke-metastatisk kastrationsresistant prostatacancer. År 2009 ingick Medivation ett avtal med Astellas för att utveckla Xtandi globalt och år 2016 köpte Pfizer upp Medivation för 14 miljarder dollar. Läs mer.

Hos hjärtinfarktpatienter finns en tydlig koppling mellan utbredd åderförfettning (ateroskleros) i kranskärlen och åderförfettning också i övriga delar av kroppen. Kombinationen av dessa förändringar medför en klart sämre prognos för patienten. Fysisk aktivitet liksom behandling med läkemedelsbehandlande stent (kärlimplantat) förbättrar prognosen visar forskning vid Region Örebro län. Läs mer.

Nyheter inkomna igår e.m:

Steven Glazer, Chief Medical Officer på Idogen berättar i en intervju med BioStock om bolagets kliniska utvecklingsprogram och kommenterar det skiftande konkurrenslandskapet inom hemofili A som är primär målindikation för bolagets cellterapikoncept. Läs mer.

BioArctic får patentskydd i Japan för en medicinteknisk produkt för behandling av patienter med komplett ryggmärgsskada. Läs mer.

Attana deltar vid Global Discovery to Development Innovation Forum den 16-17 maj. Läs mer.

Double Bond Pharmaceutical offentliggör informationsmemorandum och teaser. Läs mer.

BioGaias probiotika för munhälsa lanserad på flera europeiska marknader under namnet GUM PerioBalance. Läs mer.

Orion har fått positiva utlåtande från DCP gällande bolagets Eeasyhaler, för behandling av astma och COPD. Läs mer.

Vinnare i lunchhandeln: Alteco 28,66%, PledPharma +16,92%, Ellen +15,81%, CombiGene +12%, Redwood Pharma +7,04%, NorInvent +6,67%

Förlorare i lunchhandeln: AlphaHelix -13,06%, Cereno Scientific -12,73%, VibroSense Dynamics -9,87%, LifeAssays -9,09%, AcuCort -8,25%, Micropos Medical -5,17%

Index: OMXS30 -0,21%, Hälsovård -0,28%

Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev