Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter

De senaste artiklarna från BioStock

» Biotechbolag mörkade patientdödsfall inför börsnotering
» Cellterapi-experten: »Idogens strategi är mycket spännande«
» Uppgång trots börsfall för BioStocks Läsarportfölj
» Klaria blickar framåt med avtal, patent och amerikanskt prestigenätverk
» Se intervjuerna med Aptahem, Sobi & Cyxone från BioStock Live

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 9 här

Enorma Pharma har slutfört analysen av sex månaders data i stabilitetsstudien av bolagets nikotintuggummin, 2mg och 4 mg, med fruktsmak. Resultatet ligger inom specifikationerna och är således positivt. Läs mer.

Follicum tillkännager att den första patienten har behandlats i en ny klinisk fas IIa-studie med FOL-005. Studien omfattar 60 patienter med håravfall och genomförs vid Clinical Research Center for Hair and Skin Science i Berlin och bioskin, Hamburg, Tyskland. Studien förväntas vara genomförd i slutet av 2018. Läs mer.

Idag inleds teckningsperioden i A1M Pharmas företrädesemission. Teckningsperioden löper till och med den 21 mars 2018. Läs mer.

Bactiguard breddar sortimentet av centrala venkatetern BIP CVC, genom att lansera set med Raulserson-sprutan, för en enklare hantering och inläggning. BIP CVC har visats kunna minska risken för kostsamma blodinfektioner som är vanligt förekommande vid användning av centrala venkatetrar. Läs mer.

AcuCort offentliggör valberedningens förslag beträffade val av styrelse och styrelseordförande. Läs mer.

SenzaGen har rekryterat Gunilla Grundström som ny Chief Scientific Officer. Grundström har över tio års kommersiell erfarenhet från läkemedels- och medicinteknikindustrin och kommer närmast från en position som Senior Research Manager på Baxter. Läs mer.

MediRätt har lämnat in en ny patentansökan för att bredda patentportföljen kring Dosell. Ansökan inlämnades till Patent- och registreringsverket (PRV) den 2 mars och gäller ett globalt patent för en laddnings- och förpackningsanordning, specialanpassad för bolagets digitala läkemedelsautomat Dosell. Läs mer.

Sectra skriver avtal med Landstinget Dalarna gällande IT-lösning för att granska patologibilder digitalt. Läs mer.

Capio meddelar att den detaljerade prisinformationen per behandling nu offentliggjorts av den franska regeringen. Påverkan på Capios franska verksamhets omsättning blir, baserat på nuvarande verksamhetsmix, -1,2 procent. Läs mer.

Senzime har tecknat exklusiva distributionsavtal för TetraGraph i Spanien och Portugal. TetraGraph är ett system för övervakning av patienter som genomgår narkos med muskelavslappnande läkemedel. Läs mer.

Karolinska Developments portföljbolag Forendo Pharma tillkännager utnämningen av David Colpman till styrelseledamot. Läs mer.

Redwood Pharma har publicerat en företagspresentation. Se videon här.

Peptonic Medical publicerar årsredovisningen för 2017. Läs mer.

Nyheter inkomna igår e.m:

Cantargia meddelar att antikroppsblockering av IL1RAP-signalering reducerar metastaser i en experimentell cancermodell. Resultaten från denna prekliniska in vivo-studie visar på en ny mekanism för att undvika spridning av metastaser. Läs mer.

Initiator Pharma offentliggör prospekt med anledning av bolagets företrädesemission av units, vars teckningstid inleds den 15 mars. Läs mer.

Double Bond Pharmaceutical bjuder in intressenter att delta och ställa egna frågor direkt till bolagets vd, Igor Lokot, under en livesändning den 9 mars. Läs mer.

NextCell Pharma meddelar att vd, Mathias Svahn, bjudits in att föreläsa vid konferensen Advanced Therapy Medicinal Product (ATMP) i Lund den 15 mars. Läs mer.

Bavarian Nordic offentliggör ytterligare positiva data från fas 2-försök med bolagets vaccin mot RS-virus. Läs mer.

Det är de Langerhanska öarna i bukspottkörteln som har det övergripande ansvaret för regleringen av våra blodsockervärden. Det rapporterar forskare vid bland annat Karolinska Institutet i den vetenskapliga tidskriften Cell Metabolism. Fynden har betydelse för viss läkemedelsbehandling och vid transplantation av insulinproducerande celler till patienter med diabetes. Läs mer.

Vinnare i lunchhandeln: Respiratorius +11,8%, Nuevolution +6%, Follicum +5,85%, SenzaGen +5,81%, Enorama Pharma +5,44%, RhoVac +4,78%

Förlorare i lunchhandeln: PharmaLundensis -10,77%, Ortoma -9,69%, A1M Pharma -9,39%, WntResearch -8,27%, Cereno Scientific -7,89%, Ortivus -6,73%

Index: OMXS30 -0,52%, Hälsovård -0,17%

Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev