Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter

De senaste artiklarna från BioStock

» BioStocks Läsarportfölj tillbaka där den började
» VD-intervju: »Vi har stora planer för Cline«
» Nytt regelverk väcker intresse för sepsis och svenska Aptahem
» Ny rapport kartlägger svenska bolag inom precision medicine
» Biogen betalar miljarder för Pfizers schizofreni-kandidat

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 11 här

På BioStock Live den 20 mars i Stockholm riktar vi strålkastarljuset mot området immunonkologi, eller I/O som det brukar förkortas. Missa inte chansen att träffa och lyssna på spännande presentationer från fyra svenska bolag i frontlinjen av utvecklingen; Alligator Bioscience, Cantargia, Immunovia och RhoVac. Läs mer om eventet och anmäl dig här.

Senzime har tecknat ett exklusivt distributionsavtal med Unimedics för kommersialisering av TetraGraph i Sydkorea. TetraGraph är ett system för övervakning av patienter som genomgår narkos med muskelavslappnande läkemedel. Läs mer.

Cereno Scientific har ingått ett finansieringsavtal som innebär att bolaget under en 24-månadersperiod kan erhålla 82,0 mkr och potentiellt ytterligare 24,6 mkr. Läs mer. Bolaget kallar också till extra bolagsstämma den 19 april. Läs mer.

Valberedningen i Vitrolife lämnar förslag på styrelseledamöter. Läs mer.

ChemoTech har levererat IQWave till Baypointe Hospital i Filippinerna. Läs mer.

Isofol har valt dos på läkemedelskandidaten arfolitixorin inför registreringsstudien ISO-CC-007. Läs mer.

Första kommersiella order till VibroSense Dynamics inom affärsområdet behandling av cancer med cellgifter. Läs mer.

MedicPen kallar till årsstämma den 19 april. Läs mer.

MediRätts digitala läkemedelsautomat Dosell har tagit ytterligare ett steg närmare CE-märkning och marknadsintroduktion. Läs mer.

Cellink publicerar artikel om biobläck tillsammans med forskare. Läs mer.

BrainCool kallar till årsstämma den 18 april. Läs mer.

Corline Biomedical meddelar att en projektansökan som syftar till att utvidga användningen av bolagets produkt Renaparin – för lungtransplantation och som skydd mot kärlskada in vivo – har beviljats ytterligare bidrag från SWElife/Vinnova om totalt 2,19 mkr. Läs mer.

Nyheter inkomna fredag e.m:

PharmaLundensis beslutar om företrädesemission som vid full teckning kommer tillföra bolaget 10,1 mkr före emissionskostnader. Läs mer.

European Institute of Science publicerar årsredovisning för verksamhetsåret 2017. Läs mer.

Medfield Diagnostics meddelar att MODS – Mobile microwave-based diagnosis and monitoring of stroke-studien i Norge har startat och de första patienterna är nu inkluderade. Studien är en multicenterstudie och kommer att genomföras på Universitetssjukhusen i Stavanger och i Bergen. Läs mer.

Bavarian Nordic ingår ett avtal med det amerikanska försvaret för utveckling av ett vaccin mot alfavirus. Läs mer.

Lundbeck förvärvar Prexton Therapeutics och kan därmed lägga till foliglurax, som är i klinisk fas II, till sin pipeline av behandlingar för patienter som lider av Parkinsons sjukdom. Läs mer.

Xbrane Biopharma kallar till extra bolagsstämma den 3 april. Läs mer.

Integrum tecknar ramavtal med det amerikanska försvarsdepartementet. Läs mer.

Vinnare i lunchhandeln: Cereno Scientific +38,61%, PExA +10,53%, Prebona +10,15%, Nanexa +7,24%, Scibase Holding +6,76%, RhoVac +5,35% 

Förlorare i lunchhandeln: Emotra -6,62%, MedicPen -6,32%, HemCheck -5,6%, Follicum -5,44%, ProstaLund -4,96%, AcuCort -4,9%

Index: OMXS30 -1,09%, Hälsovård +0,13%

Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science.