Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter

De senaste artiklarna från BioStock

» CombiGene mot kliniska studier med starka resultat i ryggen
» Xintela om Takedas jätteförvärv inom stamcellsterapi
» VD-intervju: Gabather har en stärkt kassa och sex lovande substanser i pipen
» Söndagsintervjun: Martin Waleij, vd BrainCool
» Relativ stiltje i BioStocks Läsarportfölj

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 7 här

På BioStock Live den 28 februari får vi möta Sobi, Aptahem och Cyxone, tre spännande bolag med inriktning på behandling av bl.a. inflammatoriska sjukdomar som gemensam nämnare. Missa inte möjligheten att träffa bolagens representanter när de presenterar på onsdag, anmäl dig nu för att säkra din plats i tv-studion och upplev Nyhetsbyrån Direkts dynamiska redaktionsmiljö. Läs mer om eventet och anmäl dig här.

CombiGene skrev nyligen avtal med en brittisk aktör med spetskompetens för att ta genterapibaserade läkemedel till marknad – ett viktigt steg mot att etablera ett nytt behandlingsparadigm för epileptiker. Med stöd i starka prekliniska resultat genomför bolaget nu en företrädesemission om cirka 10 mkr i syfte att finansiera vidareutvecklingen av sin potentiellt banbrytande genterapi inför kommande kliniska studier. Läs mer.

Cline Scientific har ingått ett licensavtal med företaget Liv Diagnostics. Avtalet gäller en licens som ger Liv Diagnostics tillgång till Clines patenterade teknologi i utveckling av en helt ny cellbaserad diagnostikapplikation för metastaserande bröstcancer. Läs mer.

Zealand Pharma rapporterar att bolaget slutfört den första fas 3-studien med dasiglukagon, för behandling av svår hypoglykemi. Läs mer.

AcuCort kallar till årsstämma onsdagen den 21 mars. Läs mer.

Rapporter/kommunikéer:

Initiator Pharma  GHP Specialty Care  Vicore Pharma  IRRAS  Wilson Therapeutics  SyntheticMR  MedicPen  Saniona

Antalet fall av livmoderhalscancer ökar för första gången på flera decennier, och ökningen är kraftig. Störst risk att drabbas av livmoderhalscancer har kvinnor som inte genomgått screening eller som inte screenats tillräckligt regelbundet. Det visar siffror ur den kommande Cancerfondsrapporten 2018. Läs mer.

Nyheter inkomna igår e.m:

Zenicor genomför riktad nyemission till två institutioner och tillförs 19 mkr före emissionskostnader. Läs mer.

Toleranzia erhåller ytterligare teckningsförbindelser om cirka 6,15 mkr i pågående företrädesemission. Läs mer.

Vinnare i lunchhandeln: Cline Scientific +24,17%, Zenicor +18,92%, QuickCool +12,5%, Double Bond Pharmaceutical +9,17%, AroCell +8,33%, Micropos Medical +8,33%

Förlorare i lunchhandeln: LifeAssays -13,33%, IRRAS -11,21%, VibroSense Dynamics -7,14%, PharmaLundensis -7,14%, AcuCort -7,02%, Redwood Pharma -6,57%

Index: OMXS30 +0,56%, Hälsovård -0,13%


ANNONSDu kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev