Svenska crowdfundingplattformen Sciety som vill göra det enklare att investera i onoterade tillväxtbolag i hälsosektorn expanderar och reser nytt kapital.

Andreas Lindblom, vd Sciety

Andreas Lindblom, vd Sciety.

Sciety har som målsättning att göra det enklare att ta del av avkastningspotentialen i onoterade tillväxtbolag inom hälsosektorn. Detta görs genom att man kombinerar en digital finansieringsplattform med omfattande branschkunskap för att välja ut framstående bolag inom sektorn och göra dem tillgängliga för investeringar direkt via crowdfunding på sciety.se.

Under 2016 kunde Scietys medlemmar bl.a. investera i numera börsnoterade Inhalation Sciences och samtidigt bidra till forskning på hur våra lungor påverkas av partiklar vi andas in. Bland de bolag som tagit in finansiering via plattformen finns även Liv Diagnostics som utvecklar ny teknik för att mäta risken för bildning av metastaser och MedFilm vars patientfilmer om kirurgiska ingrepp används på över 30 sjukhus i Sverige och Norge.

– Vi på Sciety har lång erfarenhet inom både finansbranschen och hälsosektorn och följer över 300 bolag för att välja ut de vi anser har störst potential. Efterfrågan på våra tjänster är stor och därför tar vi nu in finansiering för fortsatt expansion, berättar Andreas Lindblom som är vd på Sciety.

Läs mer om Sciety och den pågående finansieringsrundan här.
[et_bloom_inline optin_id=”optin_4″]

 

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev