Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter

De senaste artiklarna från BioStock

» VD Idogen: Miljardaffär inom hemofili »bevis på stark framtidstro«
» Boom i svensk handel med cannabisbolag
» BioStocks Läsarportfölj uppåt för tredje veckan i rad
» IRRAS tillbaka med ny produktversion
» Aptahem stärker upp med industriell och klinisk expertis

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 3 här

Medfield Diagnostics meddelar att Norsk Luftambulance nu har godkänt att MD100-systemet får transporteras i helikopter, vilket är ett viktigt steg i att etablera MD100 som ett prehospitalt beslutsstödsystem i samband med stroke och trauma mot huvudet, skriver bolaget. Läs mer.

Double Bond Pharmaceutical (DBP) har avslutat samarbetet med den nuvarande kontrakterade GMP-tillverkaren (CMO) av DBPs front-line produkter för kliniska prövningar. Bolaget har arbetat med att identifiera och utvärdera en ny kontrakterad tillverkare för att möjliggöra tillverkningsprocessen som motsvarar DBPs aktuella krav och har nu ingått i ett samarbete med en ny EU-baserad GMP-certifierad CMO. Läs mer.

NextCell Pharma meddelar att en första patient med typ 1 diabetes nu behandlats med bolagets läkemedelskandidat ProTrans. Den kliniska läkemedelsstudien utvärderar säkerhet och effekt av ProTrans efter behandling av patienter i åldern 18-40 år och som haft typ-1 diabetes i högst två år. Läs mer.

Isofols vd, styrelsemedlemmar och anställda tecknar aktier för ca 7,6 mkr med stöd av tecknings – och personaloptioner. Läs mer.

Episurf Medical deltar vid 4:e mötet av the Biological Knee Society som arrangeras den 1-2 feb i Sutton Coldfield, Storbritannien. Läs mer. Bolaget deltar även vid BVASK 2018 som arrangeras den 2-3 feb i Düsseldorf, Tyskland. Läs mer.

Danska Zeeland Pharma presenterar fas 2-resultat av glepaglutid, för behandling av korttarmssyndrom, vid ASPEN 2018 i Las Vegas, USA, den 23 jan. Läs mer.

Styrelsen för Oasmia Pharmaceutical har beslutat om en riktad emission av teckningsoptioner, som fullt utnyttjande skulle tillföra bolaget ca 108 mkr. Läs mer.

Diamyd Medical publicerar delårsrapport för perioden sept-nov 2017. Läs mer.

BrainCool publicerar kommuniké från extra bolagsstämma den 23 jan, där man beslutade om en riktad emission i form av teckningsoptioner. Läs mer.

SensoDetect har förstärkt utvecklings- och analysteamet med ytterligare en AI- (artificiell intelligens), matematik- och analysexpert. Läs mer.

Helena Thelin tillträdde som ny platschef för Pfizers bioteknologiska tillverkningsanläggning i Strängnäs den 1 jan. Thelin har lång erfarenhet från högteknologisk tillverkning av biologiska läkemedel, senast som chef för Teknik och Säkerhet Hälsa Miljö på anläggningen i Strängnäs. Läs mer.

Nyheter inkomna igår e.m:

Oppositionsprocessen vid det europeiska patentverket (EPO) rörande Cantargias patent för behandling av hematologiska cancerformer är nu avslutad. EPO har avfärdat oppositionen och bolagets patent kvarstår därmed i oförändrad form. I fredags meddelade bolaget att EPO gjorde samma bedömning rörande solida tumörer. Läs mer.

QuiaPeg Pharmaceutical har omförhandlat lånevillkoren för lånet på 5 mkr som upptogs i mars 2017. Läs mer.

Nanexa har identifierat onkologiområdet som särskilt intressant och siktar på att under första halvåret 2018 fatta ett inriktningsbeslut för ett eget produktprojekt inom området. I syfte att staka ut vägen för bolagets egna produktprojekt har man samlat ett Advisory Board med kunskaper inom onkologiområdet. Läs mer.

Camanio Care publicerar vd-brev för januari 2018, där Catharina Borgenstierna bl.a. berättar om möjligheterna på den nordamerikanska marknaden. Läs mer.

Styrelsen i CombiGene har beslutat att tidigarelägga publicering av bokslutskommunikén för 2017 då arbetet med framtagande gått snabbare än förväntat. Nytt publiceringsdatum blir den 29 jan. Läs mer.

ObsteCare ställer ut på European Board and College of Obstetrics and Gynaecology i Paris den 8-10 mars 2018. Läs mer.

Vinnare i lunchhandeln: NorInvent +6,5%, Follicum +6,46%, Bonesupport +5,58%, NeuroVive Pharmaceutical +4,19%, AcuCort +4,16%, Respiratorius +2,36%

Förlorare i lunchhandeln: Cline Scientific -10,45%, Prebona -9,32%, PharmaLundensis -7,32%, MediRätt -6,14%, VibroSense Dynamics -6,01%, Gabather -5,36%

Index: OMXS30 -0,28%, Hälsovård -0,62%

Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev