Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter

De senaste artiklarna från BioStock

» Ökat antal biotech- och pharmauppköp att vänta 2018
» A1M Pharmas kliniska program igång enligt plan
» VD-intervju BrainCool: »Vi följer för närvarande vår plan mycket väl«
» Stark inledning på börsåret för BioStocks Läsarportfölj
» Söndagsintervjun: »Genterapi har äntligen fått sitt stora genombrott.«
» Här är vinnarna & förlorarna bland biotech-sektorns börsnykomlingar
» Starkt 2018 väntas för amerikanska biotech-IPO:s
» Blir 2018 året då läkemedelsbranschen omfamnar AI?
» Här är BioStocks läsarportfölj december 2017
» VD-intervju Saniona: »Vi räknar med ett minst lika hektiskt kommande år som 2017«

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 1 här

Intervacc går vidare i utvecklingen av ett vaccin mot infektioner orsakade av Staphylococcus aureus (gula stafylokocker). Konceptet bakom INV412 är en utveckling av den strategi som används för Strangvac, bolagets vaccin mot kvarka på häst. Läs mer.

Sectra får order på molnbaserad lösning för granskning av alla medicinska bilder av svensk djursjukvårdskedja. Läs mer.

RhoVac har anställt Alexandra Ellervik till posten som Communication and Project Manager. Ellervik har en MSc inom molekylärbiologi från Umeå universitet, samt en PhD i neurofysiologi från Lunds universitet. Läs mer.

BioGaia lanserar bolagets BioGaia Protectis med D-vitamin på den svenska marknaden. Läs mer.

Höga värden av det onda kolesterolet LDL är en viktig riskfaktor för hjärt-kärlsjukdom även efter att man har fyllt 80 år. Pågående adekvat behandling bör därför fortsätta, visar ny forskning av Hjärt-Lungfonden som publicerats i Journal of American Heart Association. Läs mer.

Bolagsaffärerna i den globala life science-sektorn har fått en flygande start under årets första vecka. Detta är bara början, enligt två färska rapporter från EY (Ernst & Young) och Baker McKenzie som ser en ökad fusions- och förvärvstrend i korten för helåret – baserat på bolagens finansiella muskler, starka balansräkningar och den sänkta amerikanska bolagsskatten. Läs mer.

Nyheter inkomna efter igår e.m:

A1M Pharma meddelade förra veckan att man har inlett ett forskningssamarbete med Antaros Medical för att genomföra en studie på patienter som genomgår strålbehandling av neuroendokrina cancertumörer. I och med starten av studien är bolagets kliniska utvecklingsprogram inlett enligt den plan som tidigare kommunicerats. Läs mer.

I den pågående oppositionsprocess i det europeiska patentverket (EPO) mot Cantargias patent avseende antikroppsbehandling mot IL1RAP i solida tumörer, har EPO informerat bolaget om att den muntliga förhandlingen som skulle hållas 22 januari 2018 har ställts in. Läs mer. Man meddelar också att sista dag för handel i bolagets BTA är den 11 jan. Läs mer.

Alligator Bioscience deltog vid 10th Annual Biotech Showcase Conference som hölls i San Francisco den 8-10 jan. För att ta del av webcasten i efterhand, klicka här.

Även NeuroVive Pharmaceutical deltog på 10th Annual Conference. För att se bolagspresentationen (PDF), klicka här och för att se ta del av webcasten, klicka här.

Samtidigt deltog danska Genmab på 36th Annual J.P. Morgan Healthcare Conference i samma stad. För att ta del av webcasten, klicka här.

Double Bond Pharmaceutical kommer att presentera sin front-line produkt mot levercancer, SA-033, i form av en vetenskaplig poster på 8th Symposium on Pharmaceutical Profiling in Drug Discovery and Development som kommer att äga rum den 25 jan på Humanistiskt centrum på Uppsala Universitet. Läs mer.

Acarix meddelar att DAN-NICADII-studie startas för att bredda tillämpningen av det icke-invasiva Acarix CADScor System för snabb uteslutning av kranskärlssjukdom. Läs mer.

Danska Ambu tar emot FDA-godkännande på ett engångs-koloskop i USA. Läs mer.

Bo Jesper Hansen, ny styrelseordförande i Ablynx, som Novo Nordisk för närvarande vill köpa, öppnar en dörr för försäljning. Men bara om budet är tillräckligt bra. Läs mer.

Vinnare i lunchhandeln: Alteco +9,09%, Prebona +9,06%, RLS Global +8,36%, AlphaHelix +8,33%, WntResearch +6,62%, Enorama Pharma +5,73%

Förlorare i lunchhandeln: Micropos Medical -9,82%, -7,69%, ExpreS2ion Biotech -7,52%, Toleranzia -6,9%, LifeAssays -6,25%, Biovica International -5,86%

Index: OMXS30 -0,46%, Hälsovård -0,87%

Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev