Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter

De senaste artiklarna från BioStock
» Saniona hämtar ny läkemedelskandidat ur bred forskningsportfölj
» Se presentationerna från BioStock Live: A1M Pharma, BrainCool och Cantargia
» Cline Scientific har siktet inställt på licensintäkter
» Söndagsintervjun: Fredrik Olsson – vd Baulos Capital Belgium SA/NV
» Miljardaffär inom mitokondriell medicin sätter sökarljuset på NeuroVive
» Analysuppdatering A1M Pharma: ROSgard kan bli unikt komplement till ny cancerbehandling
» VD-intervju Gabather: »Vi har en helt unik marknadssituation om vi lyckas hela vägen« 
» Hög marknadsaktivitet och kliniska resultat talar för DexTech
» Analys Xintela: diversifierad portfölj och stor målmarknad
» Riskkapitalister visar förnyat investeringsintresse inom sepsis

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 48 här

På måndagen arrangerades BioStock Live i Stockholm med A1M Pharma, BrainCool och Cantargia. Bolagspresentationerna kan ses i efterhand, klicka på bilden nedan eller här.

Cline Scientific har erhållit en order från Liv Diagnostics, som utvecklar en ny cancerdiagnostik baserat på Clines teknologi och patent. Framgent ämnar Cline erbjuda Liv Diagnostics en eller flera licenser till den patenterade teknologin för användning inom olika diagnostikapplikationer. BioStock kontaktade Clines vd Patrik Sundh för att få en kommentar till samarbetet och den aktuella ordern. Läs mer.

Saniona meddelade igår att man har valt ut en preklinisk läkemedelskandidat kallad SAN711 för behandling av neuropatisk smärta och kronisk klåda. Kandidaten, som är en av tusentals substanser i Sanionas bibliotek, har selekterats baserat på de starka studieresultat man sett i tidiga försök i djurmodeller. SAN711 kommer nu att ingå i Sanionas interna forskningspipeline och tas vidare framåt mot klinisk utveckling och potentiellt partnerskap. Läs mer.

Sectras helhetslösning för hantering av medicinska bilder har nu implementerats på det holländska sjukhuset St. Antonius Hospital. Läs mer.

Dignitana meddelade att RWJ Barnabas Health kommer att erbjuda DigniCap, bolagets skalpkylningssystem, till patienter på kliniken i Oceanport, New Jersey. Läs mer.

ISR:s läkemedelskandidat ISR-397, för behandling av bl.a. TBC och HIV, går in i slutlig preklinisk fas inför första dosen i människa. Läs mer.

Styrelsen för Karo Pharma har fastställt villkoren för bolagets företrädesemission som offentliggjordes den 8 nov 2017. Emissionen, som är fullt säkerställd, kommer vid full teckning tillföra bolaget 794,3 mkr före emissionskostnader. Läs mer.

Biovica har utsett Adam Germunder till ny Operations Manager i bolaget. Germunder har erfarenhet av arbete inom produktionsledning och processutveckling. Läs mer.

SciBase har fått en första order av en kund inom ramen för samarbetet med det tyska medicinteknikbolaget DermoScan. Ordern kommer från en klinik i München som sedan tidigare använder DermoScans dermatoskopisystem och som nu valt att komplettera sin diagnostiska process med Nevisense, som är ett hjälpmedel för detektion av malignt melanom. Läs mer.

HemCheck meddelar att bolaget avser att vidareutveckla sitt produktkoncept Helge till att omfatta även hemolysdetektion i samband med blodgasanalys. Läs mer.

Spago Nanomedical har tecknat avtal med ChemConnection för tillverkning av SpagoPix produktkandidat SN132D för kliniska studier. SpagoPix är ett kontrastmedel baserat på nanopartiklar och mangan som kan ge möjlighet till förbättrad cancerdiagnostik med magnetisk resonanstomografi. Läs mer.

Danska Novo Nordisk meddelar att Xultophy anses vara ett bättre behandlingsalternativ än basal-bolus insulinbehandling av typ 2-diabetes deltagare i DUAL VII-studien. Läs mer.

MediRätt aviserade idag att en klinisk studie visar goda resultat för bolagets digitala läkemedelsautomat Dosell. Läs mer.

Immune Pharmaceuticals publicerar information gällande bolagets ledande befattningshavare. Läs mer.

VibroSense Dynamics har beviljats patent i Brasilien. Det godkända patentet skyddar bolagets teknik för att övervaka hur hårt en patient trycker sin hand eller fot på den vibrerande tappen när känseln undersöks. Läs mer.

Alteco Medical offentliggör emissionsmemorandum med anledning av bolagets företrädesemission, som vid full teckning tillför bolaget cirka 18,2 mkr före emissionskostnader och via teckningsförbindelser är garanterad till 52%. Läs mer.

RhoVac meddelar att bolaget utökar sin internationella närvaro, genom att delta i konferenser och öka aktiviteten i digitala medier. Läs mer.

EMAs säkerhetskommitté PRAC bekräftar att den tidigare rekommendationen om att dra tillbaka produkter med modifierad eller fördröjd frisättning av paracetamol från marknaden står fast. Skälet till indragningen är svårigheter att hantera överdosering efter intag av Alvedon 665 mg. Paracetamolläkemedel med omedelbar frisättning påverkas inte av denna granskning, utan kommer att vara tillgängliga som tidigare. Läs mer.

Nyheter inkomna igår e.m:

SensoDetects styrelse har beslutat att rikta en kvittning för ett lån om 2,1 mkr till Recall Capital Nordic. Läs mer.

Getinge beslutade vid extra bolagsstämma den 4 dec om utdelning av samtliga aktier i Arjo till aktieägarna i Getinge. Läs mer.

Dignitana publicerar kommuniké från extra bolagstämma den 4 dec. Läs mer. Bolaget meddelar också sitt deltagande vid San Antonio Breast Cancer Symposium den 5-9 dec. Läs mer.

Immunicum publicerar kommuniké från extra bolagsstämma den 4 dec. Läs mer.

Vinnare i lunchhandeln: Follicum +10,97%, Emorama Pharma +8,96%, HemCheck +7,88%, PledPharma +7,85%, Aptahem +6,38%, AcouSort +6,06%

Förlorare i lunchhandeln: Alteco -9,09%, Respiratorius -8,67%, Scandinavian ChemoTech -8,33%, BrainCool -6,86%, Double Bond Pharmaceutical -6,54%, Redwood Pharma -6,19%

Index: OMXS30 -0,18%, Hälsovård -0,68%

Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science.

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev