Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet torsdag 16 november

Nyhetssvepet torsdag 16 november

Nyhetssvepet fredag 17 maj

Nyhetssvepet torsdag 16 november

16 november, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
De senaste artiklarna från BioStock
» Licensaffärerna haglar på fortsatt het NASH-marknad
» BrainCool siktar på medicinsk kylning inom fler kontaktsporter
» Fortsatt explosiv tillväxt inom Genovis affärsområden
» Söndagsintervjun: Göran Forsberg, vd Cantargia om jätteemissionen
» Starkt svenskt biotech-startfält till konferenser i London
» Nya FoU-strategier boostar läkemedelsbolagens pipelines
» Novartis jätteaffär bekräftar A1M Pharmas satsning
» Intervju: Enorama Pharma om USA-avtalet
» Söndagsintervjun: PHI förändrar synen på cellanalys – publikation för publikation
» Nya rön om e-cigaretter stärker Enoramas case på sikt 


Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 45 här
PledPharma initierar fas III-studier med PledOx, som utvecklas för att motverka allvarliga cellgiftsinducerade perifera nervskador, före årsskiftet 2017/18. Läs mer.
Clinical Laserthermia Systems (CLS) har genom sitt dotterbolag CLS Americas Inc., fått ytterligare en order avseende CLS sterila engångsmaterial för MR-bildstyrd laserablation, från University of Texas Medical Branch. Läs mer.
SOBI: Första patienten randomiserad i fas III-studie som utvärderar effekten och säkerheten av anakinra vid behandling av Stills sjukdom. Läs mer.
Oncology Venture Sweden har nått en överenskommelse med en av de större investerarna i OV-SPV2 ApS att förlänga optionen att återköpa aktier i OV-SPV2, vilket innehar rättigheterna till TKI-hämmaren från Novartis. Läs mer.
NASH är en kronisk leversjukdom som kan leda till både leversvikt och cancer om den lämnas obehandlad. Effektiva behandlingar saknas dock, vilket har lett till en allt hårdare konkurrens om att först nå marknad bland de stora läkemedelsbolagen. Ytterligare en katalysator är att marknadsprognoserna pekar på att försäljningen kan nå uppåt 40 miljarder dollar om några år. Läs mer.
Valberedningen inför Sprint Bioscience årsstämma den 16 maj 2018 har utsetts. Läs mer.
Eurocine Vaccines styrelse har beslutat att genomföra en företrädesemission av units till ett värde om ca 41,7 mkr. Företrädesemissionen är täckt till ca 80 procent genom teckningsförbindelser och garantier. Läs mer.
Wilson Therapeutics bjuder in till webbsänd telefonpresentation av bolagets delårsrapport för Q3 2017. Läs mer.
Ellens hela produktsortiment finns nu tillgängligt hos grossisten Tamro. Läs mer.
Handeln i Orphazyme, som bland annat utvecklar läkemedel mot ALS, inleddes idag på Köpenhamnsbörsen. Läs mer.
HemCheck bjuder in till investerarträff i Stockholm ons den 6 dec. Läs mer.
Styrelsen i Enorama Pharma meddelar att man har kommit överens med långivaren till det brygglån som kommunicerades den 31 okt 2017, DS Global Marketing PTE Ltd. i Singapore (DSGM) – ett dotterbolag till det privatägda indiska industri- och handelskonglomeratet DS Group, att genom en kvittningsemission omvandla brygglånet till eget kapital. DSGM blir genom kvittningsemissionen ägare till 5,8 procent av aktierna i Enorama Pharma. Läs mer.
Rapporter: ProstaLund  WntResearch PharmaLundensis  Stille  Redwood Pharma  CLS  Corline Biomedical  Cellink
Nyligen beviljades det första projektet inom landstingets innovationssatsning Innovation+. Det beviljade projektet ska arbeta fram ett IT-stöd för att sammanställa och analysera hur strålning används, samt övervaka funktion på utrustningar i radiologisk verksamhet. Läs mer.
För att få bättre överblick och kunskap om resistenta bakteriers spridning har Folkhälsomyndigheten, Karolinska Universitetslaboratoriet och EUCAST Development Laboratory i Växjö fått uppdraget att leda ett nytt nätverk inom EU. Uppdraget har tilldelats av den europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC och beräknas pågå i 3 år i ett första skede. Läs mer.
Nyheter inkomna igår e.m:
BrainCool erhåller 2 mkr i bidrag från Vinnova, inom ramen för utlysningen “Innovationsprojekt i företag, Hösten 2017”. Läs mer.
Enorama Pharma har säkrat bryggfinansiering om 1 mkr. Läs mer.
Glycorex Transplantation meddelar att bolaget fått sin första order från Qatar. Läs mer.
Cellink och Takara Bio Europe kommer att samarbeta för att utvärdera bioprintning av Cellinks Bioink med Takaras celler för insulinutsöndring av iPS-differentierade beta-celler. Läs mer.
SciBase Holding publicerar kommuniké från extra bolagsstämma den 15 nov 2017. Läs mer.
Immune Pharmaceuticals publicerar delårsrapport för Q3 2017. Läs mer.
Vinnare i lunchhandeln: BiBBInstruments +10,76%, PledPharma +9,03%, QuiaPEG Pharmaceuticals +7,61%, RhoVac +7,14%, Initiator Pharma +6,67%, Glycorex Transplantation +6,67%
Förlorare i lunchhandeln: ISR Holding -14,52%, Nanexa -7,14%, Stille -6,36%, BrainCool -5,41%, PharmaLundensis -4,88%, Enorama Pharma -4,74%
Index: OMXS30 +0,18%, Hälsovård +0,89%
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev