Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet torsdag 12 oktober

Nyhetssvepet torsdag 12 oktober

Nyhetssvepet fredag 19 april

Nyhetssvepet torsdag 12 oktober

12 oktober, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
De senaste artiklarna från BioStock
» Ny rapport: Intresset för Medtech tar fart igen
» Kapitalinjektion i Follicums projekt för stimulering av hårväxt
» Växande migränmarknad höjer värdepotentialen för BrainCool
» NeuroVive tar prestigefylld plats på global leverkonferens
» DexTech Medical intensifierar utlicensieringsarbetet
» Annexin Pharmaceuticals avgående vd: »Det här bolaget och dess läkemedelskandidat är helt unika«
» VD Aptahem: »Studieresultaten verkade för bra för att stämma«
» Video: Rabeximod kan ta Cyxone från preklinik direkt till fas III
» Video: NeuroVive på Mitochondria Day 2017
» Ny branschrapport kartlägger trender i svensk Life Science

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 40 här
Enorama Pharma har ingått ett samarbetsavtal med Dr. Reddy´s Laboratories Ltd om utveckling och försäljning av nikotintuggummi i Nordamerika. “Dr. Reddy’s är en unik och ytterst kompetent samarbetspartner med sin globala närvaro, tydliga strategi och höga standard. Vi är övertygade att om att detta är en perfekt matchning.” säger Mats Rönngard, VD Enorama Pharma. Läs mer.
A1M Pharma har anställt Marie Wallén Öhman, tidigare Clinical Research Manager vid McNeil AB Sweden och med en doktorsexamen inom immunteknologi, som projektledare för bolagets kliniska utveckling. A1M Pharmas kliniska program, med sikte på njurskydd i samband med PRRT-strålbehandling är planerad att inledas under det första kvartalet 2018. Läs mer.
Idag inleddes handeln i Karolinska Developments portföljbolag BioArctic på Stockholmsbörsen med en värdering på drygt 2,1 miljarder kronor. Utifrån emissionskursen på 24 kronor per aktie hade aktien vid lunchtid stigit med 3,75% med en omsättning på drygt 125 miljoner kr. Läs mer.
InDex Pharmaceuticals meddelar idag att ett nytt användningspatent för läkemedelskandidaten cobitolimod kommer att utfärdas av den amerikanska patentmyndigheten USPTO. Patentet ger ytterligare skydd för behandling av kronisk aktiv ulcerös kolit hos patienter som inte svarar på eller är intoleranta mot anti-inflammatorisk behandling, då cobitolimod inte administreras i kombination med kortikosteroid eller glukokortikosteroid. Läs mer.
Norska Targovax ASA som fokuserar på att utveckla immuno-onkologipreparat mot fasta tumörer, tillkännager idag ettårig överlevnadsdata, immunaktivering och säkerhet i den modifierade kohorten av TG01 hos patienter med pancreascancer. Läs mer.
Ellen, ett bolag som bl.a erbjuder patenterade produkter med probiotika för att förbättra kvinnors intimhälsa, meddelar i dag att bolaget växer i Sverige och att orderläget idag överstiger omsättningen 2016. Läs mer.
Den 16 oktober invigs Wallenberg centrum för molekylärmedicinsk forskning i Lund. Det övergripande syftet med WCMM är att stärka svensk molekylärmedicinsk forskning, experimentellt och kliniskt. Fokus ligger på regenerativ medicin, som handlar om att reparera och återställa förlorad vävnad och funktion i kroppen genom att byta ut, konstruera eller regenerera nya mänskliga ­celler som kan återställa det sjuka och skadade till normal funktion. Redan pågående verksamhet inom centrat innefattar nervsystemet, blod, hjärta/kärl, andningssystemet och diabetes. Läs mer.
Kiwok, Blekinge Tekniska Högskola och HiQ inleder ett samarbete kring utveckling av en applikation för automatanalys av långtidsmätningar EKG som baseras på artificiell intelligens. Analysapplikationen skall kunna lära sig att känna igen en individs normala hjärtrytm och skall kunna informera vårdgivare om rytmen avviker från det normala, t.ex vid screening av större riskpopulationer rörande för hjärt- kärlsjukdomar. Forskningsbidrag har sökts hos Vinnova. Läs mer.
SpectraCures investerarträffar i november 2017. Läs mer.
Nyheter inkomna igår e.m:

Cyxone undersöker ytterligare autoimmuna sjukdomar. Cyxone kommer i samarbete med det Medicinska Universitetet i Wien genomföra en studie med en cyklotid i etablerad djurmodell för inflammatorisk tarmsjukdom. Studien kommer att starta efter årsskiftet 2017/2018. Läs mer.
Vinnare i lunchhandeln: Enorama Pharma +23,37%, Brighter +15,59%, Medfield +9,12%, ISR Holding +8,08%, BrainCool +6,39%, Annexin Pharmaceuticals +5,63%
Förlorare i lunchhandeln: Vicore Pharma -6,06%, Medical Prognosis Institute -5,66%, Scandinavian ChemoTech -4,67%, Initiator Pharma -4,55%, Redwood Pharma -4,40%, LifeAssays -4,35%
Index: OMXS30 +0,35%, Hälsovård -0,05%
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science
ANNONS

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev