Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet tisdag 3 oktober

Nyhetssvepet tisdag 3 oktober

Nyhetssvepet fredag 17 maj

Nyhetssvepet tisdag 3 oktober

3 oktober, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
De senaste artiklarna från BioStock
» VD Aptahem: »Studieresultaten verkade för bra för att stämma«
» Video: Rabeximod kan ta Cyxone från preklinik direkt till fas III
» Video: NeuroVive på Mitochondria Day 2017
» Ny branschrapport kartlägger trender i svensk Life Science
» Phase Holographics nylansering förenklar studier av metastaserande cancerceller
» Söndagsintervjun: Annette Agerskov, vice vd Enorama Pharma

» Topplista: Här är världens 20 mest säljande läkemedel
Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 39 här

NeuroVive: ett abstrakt med preklinisk data kopplat till företagets projekt NVP022 för icke-alkoholorsakad steatohepatit (NASH) har accepterats för presentation vid The Liver Meeting, den amerikanska leversjukdomsorganisationen American Association for the Study of Liver Diseases (AASLD) årliga sammankomst, den 20-24 okt i Washington DC. Bolagets abstrakt har valts ut för presentation som en särskilt anmärkningsvärd “Presidential Poster of Distinction”, vilket innebär att den rankas i toppskiktet (10 procent) av samtliga presenterade abstrakts. Läs mer.
Cyxone publicerade vid lunchtid kompletterande information, där bolaget klargör referenserna till möjligheterna att likställa två fas 2-studier med en fas 3-studie, samt att man avser att undersöka möjligheterna för ett snabbare marknadsgodkännande. När handeln i bolagets aktie återupptogs kl 13.30 efter nära ett dygns handelsstopp, steg kursen med cirka 15 procent. Läs mer.
Saniona har uppnått den tredje forskningsmilstolpen för att identifiera nya läkemedelskandidater för behandling av Parkinsons sjukdom. Projektet stöds av Michael J. Fox Foundation for Parkinson’s Research (MJFF) och den uppnådda milstolpen innebär en betalning på cirka 1 miljon kronor (119 487 USD). Läs mer.
När emissionsaktuella Aptahems vd Mikael Lindstam presenterade under BioStock Live i Stockholm på torsdagen, berättade han bland annat om de överraskande positiva studieresultat man sett med bolagets läkemedelskandidat Apta-1 inom sepsis, eller blodförgiftning. När testresultaten kom kunde forskarna först inte tro att de stämde, men en andra, mer omfattade studie kunde slå fast att behandling med Apta-1 verkligen gav signifikant ökad överlevnad hos försöksdjuren. Läs mer.
Isofol Medical har rekryterat Gustaf Albèrt till positionen som Chief Financial Officer. Med betydande erfarenheteter från ledande finansiella roller så kommer Albèrt enligt bolaget att stärka Isofol Medical inför genomförandet av bolagets registreringsprogram med läkemedelskandidaten Modufolin, vilken utvecklas som ett förstahandsval vid behandling av spridd kolorektalcancer. Läs mer.
SynAct Pharma: Första delen av den kliniska fas I-studien med SynAct Pharmas läkemedelskandidat AP1189 framgångsrikt genomförd. Läs mer.
Devyser, som utvecklar, tillverkar och säljer genetiska tester inom bl.a onkologi och ärftliga sjukdomar till laboratorier i över 50 länder, har signerat ett distributionsavtal med Dahui Biotech för den kinesiska marknaden. Läs mer.
Kancera rapporterade idag att bolagets ROR-hämmare KAN0441571 effektivt eliminerar ROR1-bärande leukemiceller i en musmodell av mänsklig kronisk lymfatisk leukemi. Läs mer.
Gabather har erhållit ett patentbrev från det Indiska patentverket för bolagets patentfamilj där substansen GT-002 finns beskriven. Patentet är giltigt till 2029. Gabather har även fått besked ifrån leverantören att bolagets tillverkning av substansen GT-002 enligt GMP-standard nu är klar för leverans. Substansen ska användas i bolagets kliniska program 2018. Läs mer.
CLS förstärker organisationen och utökar ledningsgruppen med Mats Ekelund som ny Chief Medical Officer. Läs mer.
Annexin Pharmaceuticals meddelar idag att bolagets verkställande direktör, Annette Colin Lövgren, beslutat sig för att lämna sin position. Annette har en uppsägningstid om sex månader. Processen med att hitta en ersättare har påbörjats. Läs mer.
Dignitana som är verksamma inom medicinsk kylningsteknik och tillverkare av skalpkylningssystemet DigniCap, kan i dag tillkännage fem nya avtal med cancerkliniker på den amerikanska marknaden. För att säkerställa en lyckosam integration av DigniCap-systemet har Dignitana lanserat ett integrationsprogram för att kunna ge omfattande och kontinuerlig utbildning och support till kliniska partners. Läs mer.
Hansa Medical uppdaterar antalet patienter som inkluderats i bolagets kliniska studier för njurtransplantation och anti-GBM. Läs mer.
Komuniké från årsstämma i ScandiDos som hölls igår 2 okt. Läs mer
Ny presentation från Double Bond Pharma på investeringsseminarium i Stockholm 23/10. Läs mer.
XSpray: Personer i ledande ställning genomför överlåtelse av aktier enligt aktieägaravtal. Läs mer.
Doxa genomför företrädesemission om 32,1MSEK, villkorat av godkännande vid extra bolagsstämma den 2 nov. Läs mer.
Selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI) ordineras ofta vid depression och ångest men det har ifrågasatts om effekten överträffar placebo, vilket skapat debatt bland forskare och kliniker. I en ny studie visar forskare från Uppsala universitet att sättet som behandlingen framställs på för patienten kan vara lika viktigt som själva behandlingen. Läs mer.
Missa inte BioStocks nya analysplattform för börsbevakning som är under utveckling och kommer att betalanseras senare under hösten. Målet är att erbjuda ett unikt verktyg för dataanalys på såväl marknads- som bolagsnivå för samtliga börsnoterade Life Science-bolag, lättöverskådligt uppdelade efter vilken utvecklingsfas bolagen befinner sig i. Med börsbevakningsverktyget kommer du som investerare snabbt och enkelt att kunna hitta jämförelsedata rörande exempelvis kursutveckling och popularitet för valda tidsperioder, se vilka bolag som är mest omtalade och – inte minst – jämföra marknadens värdering av alla bolag i fas I, fas II, preklinisk fas, osv. Vill du testa BioStocks nya börsbevakningsverktyg? Anmäl dig här!
Vinnare i lunchhandeln: Aptahem +4,53%, MedicPen +4,27%, Nanexa +4,22%, Biotage +4,02%, WntResearch +3,83%, NeuroVive +3,70%
Förlorare i lunchhandeln: Doxa -25,93%, Annexin Pharmaceuticals -15,30%, Biotech-igG -10,91%, Medfield -8,92%, NorInvent -8,02%, Nuevolution -7,73%
Index: OMXS30 +0,47%, Hälsovård -0,11%
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev