Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet tisdag 24 oktober

Nyhetssvepet tisdag 24 oktober

Nyhetssvepet fredag 19 april

Nyhetssvepet tisdag 24 oktober

24 oktober, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
De senaste artiklarna från BioStock
» Genovis tillväxt gynnas av växande biosimilar-marknad
» Strålbehandling av prostatacancer kan mångdubbla potentialen för A1M Pharmas ROSgard
» Söndagsintervjun: Lars Hedbys, vd Idogen
» Isofol utvecklar alternativ för en halv miljon cancerpatienter
» Enorama Pharma i avtal med Big Pharma för Nordamerika
» Ny rapport: Intresset för Medtech tar fart igen
» Växande migränmarknad höjer värdepotentialen för BrainCool
» NeuroVive tar prestigefylld plats på global leverkonferens
» DexTech Medical intensifierar utlicensieringsarbetet
» Ny branschrapport kartlägger trender i svensk Life Science

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 42 här
Xspray Pharma presenterar idag positiva resultat av en klinisk pilotstudie avseende läkemedelskandidaten HyNap-Dasa. Pilotstudien undersökte HyNap-Dasas biotillgänglighet av dasatinib som idag marknadsförs som Sprycel för behandling av kronisk myeloid leukemi (KML). Läs mer.
Diamyd Medical har ingått ett nytt licensavtal med University of California, Los Angeles. Licensen avser nya patentansökningar för terapeutisk användning av GABA (gamma-aminobutyrsyra) med positiva allosteriska modulatorer av GABAA-receptorn för att förstärka betacell-regenerering, överlevnad och immunmodulering. Läs mer.
Cereno Scientific meddelar att de första deltagarna doserats i klinisk studie med läkemedelskandidaten CS1, som utvecklats för preventiv behandling av personer som riskerar att få blodpropp. Läs mer.
Immune Pharmaceuticals meddelar idag att bolaget stänger den tidigare annonserade emissionen. Bolaget var vid lunchtid idag fortfarande handelstoppat på Nasdaq First North Stockholm. Läs mer.
MedicPens företrädesemission, som genomfördes för introduktion i USA och utökade marknadsinsatser, avslutades den 18 okt och är fulltecknad. Bolaget tillförs cirka 28 MSEK före emissionskostnader. Läs mer.
Zenicors första screeningprojekt i Storbritannien följs nu upp av ytterligare ett projekt. I det nya projektet screenas äldre patienter med Zenicor-EKG i samband med att de får sin influensavaccination. Det är den första gången som Zenicor-EKG används för att leta förmaksflimmer inom ramarna för ett nationellt vaccinationsprogram. Läs mer.
Sobi inrättar ny ledningsstruktur och utser Torbjörn Hallberg till ny chefsjurist. Läs mer.
EQL Pharma publicerar delårsrapport för jan-sept 2017. Läs mer.
Nanexa publicerar kommuniké från företagets extra bolagsstämma den 23 okt. Läs mer.
Emotra rapporterar delårsrapport för perioden jan-sept 2017. Läs mer.
SensoDetect-teknik i ny doktorsavhandling vid Lunds universitet. Läs mer.
Patienter med neuroendokrina tumörer som spridit sig utanför tarmen bör inte opereras innan de uppvisar bukrelaterade sjukdomssymptom. Det visar en ny studie från forskare vid Uppsala universitet som publiceras i JAMA Oncology. Läs mer.
Nyheter inkomna igår e.m:
Cyxone har i samarbete med Eurofins Panlabs Discovery Services i Taiwan undersökt om T20K, som visat sig hämma nyckelprocesser i kroppens celler som är typiska för olika immunsjukdomar, kan påverka receptorer eller andra cellulära funktioner som en indikation på substansens biverkningspotential. Testerna visar att T20K inte binds, eller binds svagt, till de studerade cellulära receptorerna. Läs mer.
AlphaHelix rapporterar om vd-byten i dotterbolag. Claes Gustafsson är utsedd till ny vd för dotterbolaget AlphaHelix Technologies. Samtidigt blir Mikael Havsjö ny vd för Techtum Lab där han ersätter Håkan Evefors som lämnar bolaget. Läs mer.
Clinical Laserthermia Systems meddelade igår att CLS TRANBERG Thermo Therapy System utvärderas för behandling av kärlmissbildningar vid sjukhus i USA. Läs mer.
Medicover har offentliggjort valberedningens sammansättning inför årsstämman den 26 apr 2018. Läs mer.
Sensodetect meddelar att bolaget, för andra gången, möter en koreansk distributör för samarbetsdiskussioner. Läs mer.
Vinnare i lunchhandeln: SpectraCure +18,03%, ExpreS2ion Biotech +18,07%, Cereno Scientific +11,25%, Sedana Medical +9,01%, Inhalation Sciences +8,37%, Aptahem +5,73%
Förlorare i lunchhandeln: Doxa -9,04%, Ortivus -7,06%, Scibase -5,88%, ISR +5,65%, Biovica -2,58%, SenzaGen -5,59%
Index: OMXS30 -0,64%, Hälsovård -0,77%
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev