Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet fredag 13 oktober

Nyhetssvepet fredag 13 oktober

Nyhetssvepet måndag 24 juni

Nyhetssvepet fredag 13 oktober

13 oktober, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
De senaste artiklarna från BioStock
» VD-intervju: Follicum om den pågående emissionen
» Enorama Pharma i avtal med Big Pharma för Nordamerika
» Ny rapport: Intresset för Medtech tar fart igen
» Kapitalinjektion i Follicums projekt för stimulering av hårväxt
» Växande migränmarknad höjer värdepotentialen för BrainCool
» NeuroVive tar prestigefylld plats på global leverkonferens
» DexTech Medical intensifierar utlicensieringsarbetet
» Ny branschrapport kartlägger trender i svensk Life Science

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 40 här
VD- intervju: Follicum tar in 23 MSEK i en företrädesemission för att säkra den fortsatta utvecklingen av läkemedelskandidaten FOL-005 för att stimulera hårväxt. Bolagets behandlingar för såväl stimulering som hämning av hårväxt, skiljer sig mycket från dagens behandlingsalternativ, bl.a svarar 80 procent av försökspersonerna på behandlingen, jämfört med 40 procent i marknadsförda preparat. Läs mer. “En låg emissionskurs talar för att teckna” skriver Aktiespararna i en analys som kan läsas här.
I NeuroVives nyhetsbrev för oktober kan man bl.a läsa om det överraskande beskedet att Children’s Hospital of Philadelphia nyligen fick ett forskningsanslag från amerikanska National Institutes of Health, för att utvärdera NeuroVives läkemedelskandidat NVP015 i utvecklingen av nya, förbättrade behandlingsformer för att minska skadorna från kemiska hot. Läs mer.
Danska Nuevolution har publicerat videomaterial baserat på årsredovisningen 2016/17 på bolagets hemsida. Läs mer.
BioArctic som börsnoterades igår, meddelar idag att det europeiska patentverket EPO, har beslutat att bevilja BioArctic ett europeiskt patent för Parkinsons sjukdom. Läs mer.
Idag inleds teckningstiden i 2cureX AB:s nyemission inför planerad notering på Nasdaq Stockholm First North. Läs mer.
Kungl. Vetenskapsakademien meddelar att ett nytt ledarskapsprogram i global hälsa har instiftats och att åtta forskare har antagits som SIGHT Fellows, Swedish Institute for Global Health Transformation, baserat på en donation från Bill & Melinda Gates Foundation. Läs mer.
Aptahems företrädesemission blev  fulltecknad och bolaget tillförs därmed ca 23,4 MSEK före emissionskostnader. Garantiåtagandena behövs därmed inte tas i anspråk och överteckningsemissionen används ej. Vid fullt nyttjande av teckningsoptionerna tillförs Aptahem i två steg ytterligare mellan cirka 21 MSEK och cirka 36 MSEK före emissionskostnader. Läs mer.
Cantargia: Första patienten har behandlats med immunonkologiska antikroppen CAN04 och följts upp i tre veckor avseende säkerhet och inga allvarliga biverkningar har dokumenterats. Den pågående fas I/IIa-studien utförs i patienter med icke-småcellig lungcancer, bukspottkörtelcancer, tarmcancer eller trippelnegativ bröstcancer. Läs mer.
AroCell meddelar idag att ett distributionsavtal har tecknats med Pathway Diagnostics Ltd, för distribution av AroCell TK 210 ELISA-testet i Storbritannien och Irland. Läs mer.
SensoDetect har fått ett patent beviljat i Australien. Läs mer.
Eurocine Vaccines genomför företrädesemission av units till ett värde om ca 40 mkr. Läs mer.
Bonesupport utnämner Helena L Brandt som Head of human resources. Läs mer.
Kontigo Care och Avonova Hälsa inleder samarbete. Läs mer.

Nyheter inkomna igår e.m:
Acarix meddelade igår att nya data som visar en paradoxal ökning av diagnostik för kranskärlssjukdom på inlagda patienter som presenteras vid German Heart Days, stödjer implementeringen av Acarix CADScor-System. Bolaget presenterar sitt system för icke-invasiv, strålningsfri, akustisk detektering och uteslutning av kranskärlssjukdom (CAD) vid German Heart Days i Berlin 12-14 oktober Läs mer.
Zealand Pharma tillkännagav igår att man har initierat en klinisk prövning med den långtidsverkande GLP-2-analogen glepaglutid med investigational new drug application (IND), för behandling av korttarmssyndrom (SBS). Läs mer.
Igår pågick konferensen Second Health Innovation Day i Halmstad, med fokus på digitala utmaningar inom vården. Läs mer.
Beslut vid årsstämma i Nuevolution. Läs mer.
Vinnare i lunchhandeln: PledPharma +11,81%, SensoDetect +7,69%, Brighter +8,10%, ExpreS2ion Biotech +6,06%, Infant Bacterial Therapeutics +5,47%, BioArctic +5,17%
Förlorare i lunchhandeln: Cline Scientific -11,52%, Scibase -6,19%, SpectraCure -4,63%, Peptonic Medical -4,52%, Annexin Pharmaceuticals -4,37%, Alzinova -3,88%
Index: OMXS30 -0,30%, Hälsovård +0,43%
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science
ANNONS

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev