Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet tisdag 5 september

Nyhetssvepet tisdag 5 september

Nyhetssvepet fredag 1 mars

Nyhetssvepet tisdag 5 september

5 september, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
De senaste artiklarna från BioStock
» VD-intervju: Glödhett BrainCool behåller iskylan
» Växande patientunderlag ger ökad marknadspotential för Xintela
» Rapport: Indikationerna som är hetast för uppköp av Big Pharma
» Genovis finalist till priset Innovation of the Year 2017
» Gilead Sciences förvärvar Kite Pharma i megasatsning inom I/O
» Elon Musk drar in miljoner till bioteknikbolag
» VD-Intervju: DexTech Medical mot spännande skede med stärkt optimism
» Krönika: Tillväxten kväver Life Science-bolagen
» Rapport: immunonokologi-området väntas växa med 142 procent på fem år
» Internationella canceravtal ger Isofol viktigt kvitto inför fas III
Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 35 här
WntResearch offentliggör företrädesemission av units om cirka 64 miljoner kronor, vilken avses undergå godkännande vid en extra bolagsstämma den 20 september. Läs mer.
Styrelsen i Annexin Pharmaceuticals meddelar idag att man utvärderar möjligheten till riktad- och/eller företrädesemission under 2017. Läs mer.
Den amerikanska vårdgivaren Temple University Health System (TUHS) beställer Sectras IT-lösning för att granska medicinska bilder, PACS, till deras samtliga sjukhus. Med lösningen får de en samlad bild av varje patients medicinska bilder och dokument, oavsett vilket sjukhus som patienten tidigare har genomgått undersökningar och behandlingar hos. Läs mer.
Tarmslemhinnan från personer med tarmsjukdomen IBS (irritable bowel syndrome) är mer genomsläpplig för bakterier än frisk tarm, enligt en ny studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Gastroenterology. Studien, som är den första som gjorts på IBS med levande bakterier, leddes av forskare vid Linköpings universitet i samarbete med Universitat Autònoma de Barcelona i Spanien och David Geffen School of Medicine at UCLA i USA. Läs mer.
Imorgon inleds SSAI 2017 – 34th Congress of the Scandinavian Society of Anaesthesiology and Intensive Care på Malmömässan. Läs mer.
InvestorDagen i Köpenhamn går av stapeln den 19 september med en rad inbjudna bolag inom life science. Läs mer.
Nanologica har tillsammans med Dr Sabrina Valetti, tidigare PostDoc på Nanologica, samt bolagen Orexo och CTC Clinical Trial Consultants AB erhållit 2,4 miljoner SEK från Kunskapsstiftelsen för ett projekt som kommer undersöka nanoporösa kiseldioxidpartiklar för farmaceutiska formuleringar. Företagens roll kommer vara att definiera behov och begränsningar från ett branschperspektiv, från läkemedelsleverans till kliniska prövningar och tillverkning. Projektet inleddes den 1 september 2017. Läs mer.
Stamcellsbolaget NextCell Pharma meddelar idag att godkännande erhållits från Etikprövningsnämnden att genomföra klinisk prövning med ProTrans, en stamcellsprodukt framtagen med NextCells Proprietary Selection Algorithm. Studien är designad för att utvärdera säkerhet och effekt vid behandling av diabetes typ 1. “Vi hoppas kunna köra igång studien snart efter godkännande från Läkemedelsverket”, säger Mathias Svahn, VD för NextCell. Läs mer.
Norska Kavlifondet skänker 1,5 miljoner kronor till Ung Cancer. 2016 delade Kavlifondet ut 72,5 miljoner norska kronor till olika projekt runt om i världen. Läs mer.
Advanced Medicinal Therapy Products – A game changer in medicine? Ett seminarium med fokus på utmaningar och möjligheter inom det snabbt framväxande området ATMP, tisdag den 12 september på Malmömässan. Deltar gör bl.a Astra Zeneca, Pfizer, GlaxoSmithKline och Catapult. Seminariet arrangeras av Invest in Skåne, Business Region Göteborg och RISE Research Institutes of Sweden, i samarbete med Medicon Valley Alliance, Copenhagen Capacity och Japan Bioindustry AssociationLäs mer.
På Malmömässan kommer även Nordic Life Science Days att avlöpa, den 14-14 september. NLSDays är nordens största investerar- och partneringmöte inom Life Science. Anmälan stänger den 9 september. Läs mer.
SensoDetects patentombud, Awapatent, har meddelat att SensoDetects huvudportfölj har godkänts i Euroasia, där bolagets BERA kan användas för ”screening” eller som ett beslutsstöd inom psykiatrin. Läs mer.
Danska Zealand Pharma presenterar på Morgan Stanley Global Healthcare Conference i New York den 12 september 2017. Läs mer.
MSD kommer att presentera nya data för PD-1-hämmaren pembrolizumab inom 12 olika cancerformer vid cancerkongressen European Society for Medical Oncology (ESMO) som i år hålls i Madrid, Spanien, den 8-12 september. Totalt har 35 abstracts godkänts för att presenteras under kongressen, med data från studier med pembrolizumab som monoterapi och i nya kombinationer. Fem av dessa är så kallade late-breaking abstracts med helt nya forskningsresultat. Läs mer.
QuickCool har publicerat ett månadsbrev för augusti. Läs mer.
Kommuniké från MedCaps årsstämma den 4 september. Läs mer.
Vinnare i morgonhandeln: Active Biotech +9,95%SpectraCure +7,69%, Prebona +5,99%, Xbrane Biopharma +5,08%, Nuevolution +5,23%, Senzime +4%
Förlorare i morgonhandeln: WntResearch -41,79%, Hemcheck Sweden -12,30%, Annexin Pharmaceuticals -10,79%, Zenicor Medical Systems -4,17%, Scandinavian ChemoTech -4,16%
Index: OMXS30 +0,2%, Hälsovård +0,34%
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev