Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet onsdag 6 september

Nyhetssvepet onsdag 6 september

Nyhetssvepet torsdag 25 april

Nyhetssvepet onsdag 6 september

6 september, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
De senaste artiklarna från BioStock
» Här är bolagen som gått bäst (och sämst) sedan börsnoteringen 
» VD-intervju: Glödhett BrainCool behåller iskylan
» Växande patientunderlag ger ökad marknadspotential för Xintela
» Rapport: Indikationerna som är hetast för uppköp av Big Pharma
» Genovis finalist till priset Innovation of the Year 2017
» Gilead Sciences förvärvar Kite Pharma i megasatsning inom I/O
» Elon Musk drar in miljoner till bioteknikbolag
» VD-Intervju: DexTech Medical mot spännande skede med stärkt optimism
» Krönika: Tillväxten kväver Life Science-bolagen
» Rapport: immunonokologi-området väntas växa med 142 procent på fem år
» Internationella canceravtal ger Isofol viktigt kvitto inför fas III
Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 35 här
LifeAssays meddelar att den riktade emissionen som tecknades av Grand Asset Management i mars och som offentliggjordes genom ett pressmeddelande den 9 mars inte kommer att genomföras men att arbetet med det gemensamt ägda bolaget i Kina fortsätter enligt plan. Emissionen hade nära 6,5MSEK i likvida medel. Läs mer. Bolaget meddelar även under morgonen att att ett test för inflammation i häst lanseras på The British Equine Veterinary associations möte i Liverpool 13-16 september. Läs mer.
Saniona deltar idag vid European Mid Small Cap Forum, Lond Capital i Zürich, Schweiz, samt imorgon 7 sept vid Pareto Securities 8th Annual Health Care Seminar i Stockholm.
SciBase, som utvecklar och säljer cancerdiagnostikinstrument, presenterar nästa generations Nevisense och ny typ av elektrod för utvärdering av nya applikationer. Läs mer.
SpectraCure: Positiva preliminära resultat från klinisk fas 1-studie publiceras vid vetenskaplig konferens. Läs mer.
Rapport Nuevolution. Läs mer.
Episurf Medical: Multicenterstudie med 100 patienter för Episealer är nu fullrekryterad. Läs mer.
Nanexa har nu erhållit resultat från en farmakokinetisk studie i råtta där flera doser av en läkemedelssubstans belagd med drug delivery-systemet PharmaShell av olika skaltjocklekar jämförts med substans utan PharmaShell. Studien utfördes på Charles River Laboratories anläggning i Skottland. Läs mer.
Redsense Medical föreslår val av dr Jörgen Hegbrant, Chief Medical Officer på den globala dialysvårdsleverantören Diaverum, som ny styrelseledamot vid en extra bolagsstämma den 25 september 2017. Läs mer.
Amgen: Övertygande överlevnadsdata för Kyprolis vid myelom. Läs mer.
Affibody tillkännager idag att preliminära data från den pågående fas I/II-studien av ABY-035 i psoriasis, kommer att presenteras vid den 26:e europeiska kongressen för dermatologi och venerologi (EADV) som hålls i Genève den 13-17 september. Läs mer.
Personer med epilepsi löper ökad risk att utveckla autism, och risken är särskilt hög hos kvinnor och vid epilepsi under barndomen. Det visar en ny avhandling i medicin vid Örebro universitet. Studien visar att autism och epilepsi har ett överlappande arv, vilket sannolikt innebär att det är samma sjukdomsmekanismer som ligger bakom att en person kan utveckla autism, epilepsi eller både och. Läs mer.
Nyheter inkomna efter manusstopp igår:
Follicum: forskargruppen ledd av Professor Jan Nilsson på Clinical Research Center vid Lunds Universitet har erhållit 400 000 DKK i anslag från Novo Nordisk Foundation för att utföra prekliniska diabetesstudier med Follicums peptider. “Att Follicums diabetesprojekt nu, utöver tidigare erhållet bidrag från Stiftelsen för Strategisk Forskning, även erhållit bidrag från Novo Nordisk Foundation är ännu ett kvitto på att vårt diabetesprojekt är mycket intressant. Vi är mycket glada över att forskargruppen vid CRC har erhållit anslaget eftersom detta innebär att arbetet med vårt diabetesprojekt kan accelereras. Follicums huvudfokus fortätter att vara att utveckla effektiva läkemedel för reglering av hårväxt”, säger bolagets vd Jan Alenfall i en kommentar. Läs mer.
Sobi får FDA-godkännande för doseringsfrekvensen en gång dagligen för Orfadin vid behandling av ärftlig tyrosinemi typ 1 (HT-1). Läs mer. Läs mer.
Bioservo Technologies, noterat på First North, tecknar samarbetsavtal med General Electric som kommer att testa och utvärdera Bioservos teknik för att säkerställa att den passar för bolagets olika produktionsmiljöer. Läs mer.
Provision Healthcare i Tennessee ansluter sig till den globala gruppen av kliniska partners som samarbetar med RaySearch Laboratories. Läs mer.
Vinnare i morgonhandeln: ExpreS2ion Biotech +15,30%, Bioservo Technologies +12,37%, SpectraCure +10,83%, Prolight Diagnostics +10%, Toleranzia +7,29%, Brighter +6,96%
Förlorare i morgonhandeln: LifeAssays -11,11%, Enzymatica -5,92%, ScandiDos -5,92%, MedicPen -5,10%, WntResearch -4,88%, Doxa -4,15%
Index: OMXS30 -0,58%, Hälsovård -0,7%
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev