Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet måndag 4 september

Nyhetssvepet måndag 4 september

Nyhetssvepet måndag 24 juni

Nyhetssvepet måndag 4 september

4 september, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
De senaste artiklarna från BioStock
» VD-intervju: Glödhett BrainCool behåller iskylan
» Växande patientunderlag ger ökad marknadspotential för Xintela
» Rapport: Indikationerna som är hetast för uppköp av Big Pharma
» Genovis finalist till priset Innovation of the Year 2017
» Gilead Sciences förvärvar Kite Pharma i megasatsning inom I/O
» Elon Musk drar in miljoner till bioteknikbolag
» VD-Intervju: DexTech Medical mot spännande skede med stärkt optimism
» Krönika: Tillväxten kväver Life Science-bolagen
» Rapport: immunonokologi-området väntas växa med 142 procent på fem år
» Internationella canceravtal ger Isofol viktigt kvitto inför fas III
Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 35 här
Isofol Medical har genomfört ett framgångsrikt typ-C-möte med amerikanska FDA gällande Modufolin för behandling av metastaserande kolorektalcancer. Anders Rabbe, CEO för Isofol Medical: “Vi ser ett fortsatt stöd från FDA för utvecklingen av Modufolin inom kolorektalcancer. Isofol har nu tagit ett stort kliv mot initieringen av ISO-CC-007, beräknad till första kvartalet 2018. Som ett resultat av den framgångsrika interaktioner med FDA så kommer vi nu att fortsätta förberedelsen inför ett End of Phase 2 (EOP2)-möte med FDA, planerat senare år.” Läs mer.
BrainCool erhåller patengodkännande i USA för produkten RhinoChill. Patentstrukturen för RhinoChill består av 4 patentfamiljer, där produkten nu har 12 beviljade patent i USA. Läs mer.
I en dagsfärsk intervju med BioStock säger BrainCools vd Martin Waleij bland annat att “Rhinochill är en produkt som är stabil och bra med starkt patentskydd som kan komma bli en game changer inom hjärtstopp och tidig kylbehandling”. Läs mer.
Phase Holographic: Tillväxten av antalet publicerade artiklar där HoloMonitor har en framträdande roll är en tidig indikation på framtida försäljningstillväxt. Antal vetenskapliga artiklar, posters och doktorsavhandlingar har nu vuxit till ett 90-tal, fördelade över ett 60-tal forskare, konstaterar Peter Egelberg, vd på PHI i dagens publicerade årsredovisning. Egelberg framhåller även att antalet offertförfrågningar har ökat som en konsekvens av dessa publiceringar, samt att försäljningsarbetet har accelererat under året. Läs mer.
Aktieägarna i ScandiDos kallas till årsstämma 2 oktober i Uppsala. Läs mer.
QuiaPEG Pharmaceuticals erhåller s.k. ”Notice of Allowance” om beviljande av patent i USA. Läs mer.
Follicum, som utvecklar nya läkemedel mot håravfall och oönskad hårväxt, meddelar idag att bolaget rekryterat Gunnar Gårdemyr som Chief Business Officer. Gårdemyr kommer närmast från posten som VD för Targovax AS i Norge och har dessförinnan bl.a varit Senior Vice President, Global Marketing på Takeda i Schweiz. Läs mer.
Kontigo Care och medicinteknikföretaget iCellate Medical gör nu exit från företagsinkubatorn Uppsala Innovation Centre, UIC. De har slutfört UICs affärsutvecklingsprogram UIC Business Accelerator och har fått stöd på vägen av UIC och affärscoacher från näringslivet. Läs mer.
ADDvise Group dotterbolag LabRum AB har fått ett tilldelningsbeslut från Region Uppsala gällande att leverera laboratorieinredning till ett värde av drygt 3,2 MSEK. Inredningen kommer att användas i projektet Hubben i Uppsala. Läs mer.
Double Bond Pharmaceutical: Ny lyckad in vitro-studie utökar förståelsen av effekten av Temodex. Läs mer.
Efter omprövning av sin tidigare granskning bekräftar nu den europeiska läkemedelsmyndighetens säkerhetskommitté PRAC sin slutsats att det inte finns några tydliga eller konsistenta belägg för skillnader i utvecklingen av inhiberande antikroppar mellan faktor VIII-preparat framställda med rekombinant DNA-teknologi jämfört med dem som tillverkas ur blodplasma. Läs mer
Mer än dubbelt så många vuxna som överlevt cancer som barn kommer från och med i höst att kunna följas upp vid seneffektmottagningen vid Skånes universitetssjukhus. Läs mer.
WntResearch: “Dagens notis från WntResearch innehåller felaktig information kring forskningsartikel”. Läs mer.
Nyheter inkomna fredag e.m:
Double Bond Pharmaceutical har ingått ett vetenskapligt och tekniskt samarbete med Romodanov Neurosurgery Institute i Kiev. Läs mer.
SenzaGen offentliggör prospekt inför listning på Nasdaq First North. Läs mer.
Vinnare i lunchhandeln: BrainCool +16,46%, Isofol Medical +10,84%, Aptahem +5,76%, Sedana Medical +5,56%, ScandiDos +4,47%, RhoVac +4,20%
Förlorare i lunchhandeln: Respiratorius -10,22%, SensoDetect -9,33%, Vicore Pharma -7,54%, PharmaLundensis -7,04%, Redwood Pharma -6,02%, Annexin Pharmaceuticals -5,56%
Index: OMXS30 -0,46%, Hälsovård -1,53%
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev