Home Nyhetssvepet Nyhetssvepet måndag 18 september

Nyhetssvepet måndag 18 september

Nyhetssvepet fredag 1 mars

Nyhetssvepet måndag 18 september

18 september, 2017

Ett redaktionellt urval av dagens Life Science-nyheter
De senaste artiklarna från BioStock
» Halozyme Therapeutics tecknar två avtal värda totalt 16 miljarder SEK
»
Analysuppdatering NeuroVive: Stark portföljutveckling inom mitokondriella sjukdomar
» WHO: vacciner har räddat 20 miljoner människor under 20 år
» Analysuppdatering: Idogen avancerar med stärkta finanser och aggressiv utvecklingsplan
» NeuroVive arrangerar Mitochondria Day 2017
» Tyskt bolag uppköpt i ny miljardaffär inom immunonkologi
» Här är bolagen som gått bäst (och sämst) sedan börsnoteringen 

» VD-intervju: Glödhett BrainCool behåller iskylan
» Växande patientunderlag ger ökad marknadspotential för Xintela
» Rapport: Indikationerna som är hetast för uppköp av Big Pharma
» Genovis finalist till priset Innovation of the Year 2017

Läs BioStocks senaste nyhetsbrev för vecka 37 här

Anmäl dig till BioStock Live!

På tisdag är det återigen dags för BioStock Live i Lund. Medverkar gör Aptahem, Cyxone, Genovis och ännu onoterade AddMovement. Ett fåtal platser kvar. Läs mer här.
Saniona: samarbetspartnern Medix har rekryterat 150 av de planerade 372 patienterna i studien under de första sex veckorna. “Vår mexikanska partner, Medix, har visat på hög professionalism. Studien har fått en mycket bra start. Även med en något lägre förväntad rekryteringshastighet framöver kan vi kunna slutföra studien på mindre än de tidigare meddelade två åren” säger Jørgen Drejer, VD på Saniona. I februari 2016 inledde Saniona ett samarbete med Medix för utveckling och kommersialisering av tesofensine och Tesomet i Mexiko och Argentina. Medix kommer att finansiera Fas-3 studien och ansvara för den kliniska utvecklingen och regulatoriska ansökningar. Saniona behåller alla rättigheter till tesofensine och Tesomet i resten av världen inklusive de exklusiva rättigheterna att använda kliniska data utvecklad av Medix. Läs mer.
Aptahem: Med anledning av den kommande företrädesemissionen som inleds den 20 september, publicerar bolaget idag teaser och anmälningssedel på www.aptahem.com och på AktieTorgets hemsida. Bolagets prospekt är publicerat sedan tidigare. Teckningstid: 20 september – 4 oktober 2017. Läs mer.
Nuevolution avser att flytta noteringen av sina aktier till Nasdaq Stockholms huvudlista under räkenskapsåret 2017/18. Läs mer. Bolaget har även publicerat årsredovisningen för 2016/17. Läs mer.
Senzime har tecknat ett exklusivt distributionsavtal med Leuag AG för att möjliggöra kommersialisering av TetraGraph på den schweiziska marknaden. Leuag är en ledande leverantör av medicinska produkter inom patientövervakning, diagnostik och bildbehandling. Läs mer.
Camurus meddelar att FDA accepterar ansökan om marknadsgodkännande för CAM2038, vecko- och månadsdepåer av buprenorfin, för behandling av opioidberoende. Dessutom har FDA beviljat ansökan Priority Review, vilket innebär en snabbare granskningsprocess. Ansökan lämnades in till FDA den 19 juli 2017 av Camurus amerikanska partner Braeburn Pharmaceuticals och innehåller data från sju kliniska studier, inklusive två fas 3-studier. Läs mer.
Lunds Fernströmpris tilldelas Kristian Pietras, professor i molekylärmedicin, för sin banbrytande forskning om samspelet mellan tumörceller och deras omgivningar. Läs mer.
Två kommuner har tecknat avtal med Kontigo Care avseende leverans av bolagets eHälsosystem TripleA. Kommunernas sammanlagda befolkningsmängd uppgår till cirka 80 000 invånare. Läs mer.
Membranpartiklar som frisläpps från bakterier kan spela olika roller vid infektion, detta visar en ny avhandling vid Umeå universitet. Resultaten skapar potentiella nya möjligheter inom medicin och bioteknik, exempelvis genom att tillåta att terapeutiskt anpassa autofagi i celler, dvs. en process som spelar en central roll i utvecklingen av bland annat cancer, diabetes och hjärt- kärlsjukdomar. Läs mer.
Nyheter inkomna fredag eftermiddag:
Den 13 september 2017 avslutades teckningstiden i Inhalation Sciences nyemission av aktier inför den planerade noteringen vid AktieTorget. Emissionen om 17 MSEK tecknades till cirka 43,2 MSEK inklusive teckningsåtagande, vilket motsvarar en teckningsgrad om cirka 254%. Inhalation Sciences tillförs därmed totalt 17 MSEK före emissionskostnader om cirka 2,5 MSEK. Läs mer.
Rapport från PExA från världens största lungkongress, ERS. Läs mer.
Vinnare i morgonhandeln: Brighter +10,49%, SpectraCure +7,59%, Cereno Scientific +6,49%, Senzime +6,06%, Biovica +5,58%, Klaria Pharma +5,35%
Förlorare i morgonhandeln: ExpreS2ion Biotech -7,63%, Annexin Pharmaceuticals -6,50%, NorInvent -5,36%, Scandinavian CheoTech -4,82%, Respiratorius -3,89%, Phase holographic -3,55%
Index: OMXS30 +0,26%, Hälsovård -0,14%
Du kan även följa BioStock på Twitter och Facebook där vi dagligen uppmärksammar nyheter och forskningsframsteg inom life science

Prenumerera på BioStocks nyhetsbrev